Energiselskab køber Stofa

SE oplyser i dag, at der er indgået aftale om at købe Stofa A/S. Med købet af Stofa forstærker SE både sin forretning inden for internet og TV samt den samlede koncerns lønsomhed generelt.

Fakta om opkøbet

  • SE´s repræsentantskab tager stilling til købet den 13. november 2012. En afgørelse fra konkurrence-myndighederne ventes i første halvår 2013.
  • SE og Stofa fortsætter som selvstændige brands.
  • Med opkøbet bliver SE en af de største udbydere af tv- og internet i Danmark. SE og Stofa vil tilsammen betjene cirka 400.000 TV- eller internetkunder på landsplan.
  • Fra juli 2011 til juni 2012 har Stofa haft en omsætning på 1.233 millioner kroner og et driftsresultat på 240 millioner kroner. I regnskabsåret 2011 oplevede Stofa A/S en vækst på 22 millioner kroner i omsætning.
  • Omsætningen hos SE voksede i 2011 med mere end 20 procent til 2,9 milliarder kroner, mens driftsresultatet landede på 316 millioner kroner.
  • Det ventes, at SE's omsætning frem mod 2015 vil stige til cirka fem milliarder kroner, og at driftsresultatet vil runde en milliard kroner.
  • Knap 80 procent af SE’s indtjening i 2011 kom fra elmarkedet. Tallet i 2015 reduceres til 50 procent - og med opkøbet bliver det under en tredjedel.

Energi- og telekoncernen SE (tidligere kendt som Syd Energi) har indgået en aftale med svenske Ratos, der ejer TV- og bredbåndsudbyderen Stofa, om at købe Stofa for 1,9 mia. kr. Ambitionen er at blive den mest lønsomme aktør i den danske energisektor. SE bliver med opkøbet én af de største udbydere af TV- og internet i Danmark og kan med flere kunder i ryggen indtage rollen som national udfordrer til de store spillere på markedet.

SE har de senere år oplevet en solid vækst og kan med opkøbet af Stofa tage et stort skridt videre mod koncernens mål, om at være den mest lønsomme aktør i den danske energisektor, med en forventet omsætning i 2015 på niveauet fem milliarder kroner og et overskud fra den primære drift på mere end en milliard kroner, oplyser selskabet.

Skal sikre nye investeringer
”Vi vil med opkøbet af Stofa sikre en fortsat bundsolid forretning, og med styrkede pengestrømme fra driften bliver vi i stand til at fortsætte de forgangne års betydelige investeringer i elnettet, fiberbredbånd, vindmøller mm., men nu alene for penge tjent på den årlige drift,” forklarer adm. direktør Niels Duedahl.

SE har de senere år haft succes med fiberbredbånd. Som en kundeorienteret andelsvirksomhed ser selskabet opkøbet af Stofa som et naturligt næste skridt. SE begrunder det med, at SE og Stofa teknologisk og produktmæssigt kan tilføre hinanden noget, som sikrer, at kunder i begge selskaber over tid vil få nye og bedre produkter at vælge i mellem. Derudover sikrer det større kundegrundlag, som opkøbet medfører, at mulighederne for at tilbyde kunderne mere og bedre indhold til en konkurrencedygtig pris forbedres:

Venter på godkendelse
Købet af Stofa er betinget af, at SE´s repræsentantskab godkender handlen på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 13. november og konkurrencemyndighederne herefter godkender købet.

-KPE

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde