Erfaren topchef med grønt hjerte skal udvikle bæredygtig belysning

Den danske belysningsvirksomhed Fischer Lighting ansætter forhenværende direktør hos arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, Bente Priess Andersen, som CEO. Hun skal være med til at videreudvikle organisationen og accelerere væksten i Danmark og udland, så endnu flere får øjnene op for potentialerne i virksomhedens koncept, der forvandler skrot og gamle lamper til ny belysning i smukt design.

Fischer Lighting forvandler skrot og gamle lamper til ny belysning i spændende design. Fra højre ses Bente Priess Andersen (CEO), Stig Elmvang (Founder & R&D), Heine Larsen (CRO) & Lars Elmvang (Founder & BDD). Foto: Fischer Lighting..

Siden 2016 har Fischer Lighting udviklet bæredygtige, unikke og patenterede belysningskoncepter og lamper, som blandt andet er fremstillet af kasserede lysarmaturer, plastflasker, fiskenet og andet skrot. Efterspørgslen har været stigende, og særligt i Danmark har bygherrer og store virksomheder som PwC, Coloplast, PFA, Velliv og en lang række kommuner købt ind på Fischer Lightings bæredygtige belysning og mission om at gøre op med ”brug-og-smid-væk”-kulturen.

Fundamentet er på plads, og næste skridt er at sætte fart på Fischer Lightings vækst i Danmark og internationalt. Det er samtidig årsagen til, at man nu henter den erfarne topchef, Bente Priess Andersen, ind som ny CEO:

”Fischer Lighting har siden 2016 skabt et godt fundament med udviklingen af en række bæredygtige belysningskoncepter, som markedet har taget godt imod. Det betyder også, at vi nu er klar til at sætte endnu mere fart på vores vækst i Danmark og internationalt, og det er vi helt sikre på, at Bente Priess Andersen kan hjælpe os med, ikke mindst i kraft af de unikke ledelsesmæssige, organisatoriske og branchemæssige erfaringer, hun kommer med”, siger Lars Elmvang, som er medejer af Fischer Lighting.

Der er ingen grund til at smide noget ud, som med små justeringer kan genbruges og gøre stor gavn for andre

Lars Elmvang

Fra startup til scaleup
Bente Priess Andersen kommer fra en rolle som CEO hos arkitektvirksomheden Mangor & Nagel. Før det har hun blandt andet været markeds- og udviklingsdirektør hos COWI samt chefkonsulent hos Slots- og Ejendomsstyrelsen, hvor hun gennemførte det første OPP-projekt (Offentlig Privat Partnerskab) og blev ekspert på nye samarbejdsformer i byggeriet.

Læs også: Lysbranchen er langt fra at være bæredygtig

Bente Priess Andersen ser frem til at bringe sine mange års erfaring i spil, så hun kan bidrage til, at Fischer Lighting endegyldigt rykker sig fra startup til scaleup:

”De kommende år kommer for Fischer Lighting i høj grad til at handle om skalering og vækst, så virksomhedens bæredygtige belysningsløsninger kan skabe en forskel mange flere steder. Det ser jeg frem til at bidrage til,” siger Bente Priess Andersen, som fortsætter:

”Samtidig er det meget motiverende for mig at blive en del af en virksomhed, som arbejder med bæredygtighed i yderste potens. En virksomhed, som har skabt et alternativ til ’brug-og-smid-væk’-kulturen via genanvendelse af belysningsarmaturer efter cirkulære principper, og som samtidig tager ansvar i selve produktionen, der foregår på sociale værksteder rundt om i Danmark af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Det giver så meget mening”.

Bæredygtig belysning til hele Europa
Med Bente Priess Andersen ved roret bliver der blandt andet sat fokus på at geare organisationen ved at tilføje nye kompetencer, som skal muliggøre Fischer Lightings vækstrejse. Herudover intensiveres arbejdet med at etablere strategiske partnerskaber og storkundeaftaler, som bliver en del af den opskrift, der skal bringe Fischer Lighting længere ud på markedet – ikke blot i Danmark, men også i Norden og resten af Europa:

”Fischer Lighting er allerede godt i gang med at finde fodfæste på det svenske marked, hvilket blandt andet sker via strategiske partnerskaber med store ejendomsselskaber, bæredygtighedsrådgivere og belysningsrådgivere. Sådanne partnerskaber vil helt sikkert komme til at fylde endnu mere i fremtiden, og de vil udgøre en vigtig dør ud til hele Europa”, siger Bente Priess Andersen.

I Danmark er Fischer Lighting aktuelt involveret i det bæredygtige højhusbyggeri TRÆ i Aarhus, som PFA står bag. Her vil den primære belysning i bygningens mange kontorer komme fra mere end 1000 udtjente NETTO-lamper, som Fischer Lighting har modtaget fra butikskæden og efterfølgende opgraderet med nyt design og nyeste LED-teknologi – så de er klar til et nyt liv, frem for at ende i storskrald.

Slut med brug-og-smid-væk-kulturen
I 2022 reddede Fischer Lighting mere end 13.000 kasserede lamper og forvandlede dem til spændende nye og bæredygtige belysningsløsninger med lang levetid. Det sikrede en besparelse på mere end 287 tons CO2 og 21,9 millioner liter vand, hvis man i stedet for at genbruge havde valgt at producere nye tilsvarende armaturer.

Læs også: LED-belysning er dyr - og dårlig for miljøet

Med det intensiverede fokus på skalering og ansættelsen af Bente Priess Andersen er målsætningen stor. I de kommende år skal man ”redde” mange flere lamper fra at blive smidt ud. Det er nemlig dét, det hele handler om:

”Der er ingen grund til at smide noget ud, som med små justeringer kan genbruges og gøre stor gavn for andre”, siger Lars Elmvang.

Bente Priess Andersen er ny administrerende direktør hos Fischer Lighting per 1. april 2023. Hun har hidtil været bestyrelsesmedlem i virksomheden.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

17.05.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Spar en masse tid med Push-X teknologi

16.05.2024Installator.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Dine datas sikkerhed afhænger af datacentrets eltavler

15.05.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Besøg os på EL & TEKNIK og oplev en ny generation af LAMEL-LED

15.05.2024Installator.dk

Varmepumper og elbiler sendte elforbruget i vejret

14.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Filtre reducerer elektromagnetisk interferens og fjerner lejeskader ved elektrisk afladning

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde