Erhvervsministeriet råder virksomheder til at forberede ansøgninger til kompensation

Erhvervsstyrelsen planlægger at åbne for virksomheders ansøgninger om kompensation for faste omkostninger. Erhvervsministeren opfordrer derfor virksomhederne til at forberede sig på dette nu.

Foruden kompensation, vil virksomhederne også kunne søge om at få dækket noget af udgiften til revisorbistand. Foto: Erhvervsministeriet..

For at en virksomhed kan søge kompensation for sine faste omkostninger er det et krav, at en revisor påtegner en opgørelse over faste omkostninger, der skal indsendes digitalt til Erhvervsstyrelsen. 

Virksomheder, der ønsker at benytte ordningen, bør derfor begynde at forberede deres ansøgninger hurtigst muligt, så pengene så kan komme ud i virksomhederne, lyder opfordringen fra regeringen.

For at få adgang til ordningen skal virksomheden opleve en nedgang i omsætning på mindst 40 procent som følge af COVID-19-pandemien og/eller de tiltag, der gennemføres for at begrænse spredningen i Danmark. Afhængigt af nedgang i omsætning vil virksomheden herefter kunne få kompensation for op til 80 procent af de faste omkostninger.

Læs også: Varmepumpesalg under dobbelt pres

”Flere virksomheder oplever lige nu en markant nedgang i deres omsætning som følge af COVID-19-pandemien. Samtidig har virksomhederne jo stadig omkostninger til husleje og andre faste omkostninger, som skal betales, selvom butikken er lukket eller kunderne udebliver. Det er lige præcis i de situationer, at den her ordning med kompensation for de faste omkostninger kan hjælpe med at holde hånden under danske virksomheder og arbejdspladser”, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Bekendtgørelsen for kompensation for virksomhedernes faste omkostninger og den ledsagende vejledning til virksomhederne og revisorerne blev udstedt den 2. april. Rammen, som virksomhederne kan tage udgangspunkt i, når de skal lave deres ansøgning, ligger på virksomhedsguiden.dk

Derudover vil virksomhederne kunne få en godtgørelse på op til 80 procent af udgiften til revisorbistand og maksimalt 16.000 kroner, hvis ansøgningen udløser kompensation.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle