Erhvervspuljen: Flere virksomheder vil gerne søge igen

En undersøgelse lavet blandt 500 virksomheder viser, at 80 procent finder det sandsynligt eller meget sandsynligt, at de vil søge Erhvervspuljen igen. Puljen åbner for sidste gang i år den 30. august.

For de fleste (76 procent) er det udsigten til at spare penge, der har været den primære årsag til at ansøge. Foto: SparEnergi.dk.

Når Erhvervspuljen i slutningen af august igen åbner for tilskud, er det meget sandsynligt, at der er gengangere blandt de virksomheder, der ansøger.

I hvert fald udtrykker et markant flertal i en undersøgelse foretaget af Energistyrelsen blandt 500 virksomheder, der tidligere har ansøgt, at det er sandsynligt (37 procent) eller meget sandsynligt (43 procent), at de vil søge tilskud igen.

Arbejdet fortsætter

Tallene viser også, at næsten halvdelen (45 procent) af virksomhederne fik et tilskud i den størrelsesorden, som de forventede.

Det er tal, der bekræfter, at Erhvervspuljen er på rette spor, siger Rikke Reumert Schaltz, kontorchef i Energistyrelsen.

LÆS OGSÅ: Ny kølecentral vil spare Rigshospitalet for 650 tons CO2 årligt

”Vi har arbejdet intenst siden første puljeåbning i 2020 på at gøre vilkårene for virksomhederne så gode som muligt. Derfor glæder det mig også, at så stor en andel udtrykker interesse for at søge igen, og at så mange faktisk ender med at få et tilskud, de havde håbet på eller regnet med. Men vi er selvfølgelig også klar over, at ansøgningsprocessen stadig kan forbedres, og det arbejde fortsætter”, siger hun.

Den forestående puljeåbning er den sidste, inden Erhvervspuljen som resultat af en politisk aftale bliver justeret, så den får et bredere klimasigte. Blandt andet bliver der indført et nyt kriterie, der gør, at projekter, der sparer CO2, men ikke energi, også kan få tilskud. Ændringerne træder i kraft i 2023.

God hjælp undervejs

Arla Akafa i Svenstrup ved Aalborg er en af de virksomheder, der har draget fordel af Erhvervspuljen. Med et tilskud på cirka 2,5 mio. kr. har fabrikken bygget et blæsesystem til produktionen af mælkepulver, så det ikke længere skal transporteres med lastbiler.

Og selvom processen har været omfangsrig, har samarbejdet med Energistyrelsen, der står bag Erhvervspuljen, været konstruktivt, mener projektleder Jens Løkke Ganderup.

”De har været gode til at forklare og hjælpe os på vej under hele forløbet, og jeg vil bestemt anbefale andre at gøre det samme, ligesom processen også har ført til nye ideer”, siger han.

Grøn profil som motivation

I undersøgelsen har Energistyrelsen også set på virksomhedernes motivation for at søge tilskud.

For de fleste (76 procent) er det udsigten til at spare penge, der har været den primære årsag til at ansøge, mens lidt over halvdelen (55 procent) har fremhævet en grønnere profil og bedre image som en primær årsag.

Blandt de sidstnævnte er Bæchs Conditori i Hobro, der med tilskuddet har udskiftet gaskedler med varmepumper og opnået en CO2-reduktion på 215 ton om året.

Ifølge fabrikschef Johnny Engberg har Erhvervspuljen leveret et positivt bidrag til en uundgåelig grøn omstilling for virksomheden.

LÆS OGSÅ: Det fuldførte byggeri faldt med 3 procent i 2. kvartal

”Flere af vores kunder er begyndt at efterspørge klare statements inden for bæredygtighedsområdet, og vi bliver også spurgt, hvilke tiltag Bæchs Conditori gør for at nedbringe udledningen af CO2. Så det er et must at gøre noget, for det står øverst på dagsordenen i øjeblikket”, siger han.

Erhvervspuljen åbner den 30. august for sidste gang i år, men den åbner igen i 2023. I denne ansøgningsrunde er ca. 226 mio. kr. til grøn omstilling i erhvervslivet.

Læs tilfredshedsundersøgelsen om Erhvervspuljen her.

Om Erhvervspuljen

 • Puljen skal bidrage til energieffektivisering i det private erhvervsliv.
 • Puljen er på i alt 3,7 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029.
 • Fra 2023 bliver puljen justeret med det formål at gøre det endnu lettere at søge og få tilskud. Læs mere om ændringerne her.

Vejledning

 • Energistyrelsen tilbyder vejledning på telefon og mail
 • Udvidet åbningstid mandag fra kl. 10-18 (t.o.m. 12. september)
 • Tirsdag – torsdag kl. 10-15 og fredag kl. 10-14
 • Telefon: 5167 4301
 • Mail: erhvervstilskud@ens.dk

Nye standardløsninger

 • Til udskiftning af olie- og gaskedler under 1000 kW
  o   Virksomheder skal ikke længere udregne energibesparelsen
  o   95 procent af alle olie- og gaskedler i erhvervslivet er under 1000 KW
 • Til udskiftning af kedler til opvarmning af stalde
  o   Dokumentationskrav er begrænset til størrelse på besætning og type af kedel

Læs mere om Erhvervspuljen her og her.

-AKJ

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle