ESCO-aftale sikrer Naturstyrelsen stor energibesparelse

Naturstyrelsen høster frugterne af det første statslige ESCO-projekt, der i 2011 kom i stand mellem energispecialisten Schneider Electric og Miljøministeriet. Projektet har i 2012 givet energibesparelser for mere end 600.000 kroner.

Om Naturstyrelsens ESCO-aftale

Realiserede besparelser i 2012 efter afsluttet energirenovering af 40 ejendomme og anlæg i Naturstyrelsen.

· Samlet besparelse på el og varme: 1.055 MWh

· Samlet besparelse på el og varme(%): 25 procent

· CO2-besparelse (tons): 226 tons CO2

· Økonomisk besparelse: 628.391 DKK

Kilde: Schneider Electric og Naturstyrelsen.

En idyllisk skovridergård fra 1800-tallet lever sjældent op til nutidens standarder for energieffektiv drift. Derfor indgik Naturstyrelsen og Schneider Electric i 2011 det første ESCO-projekt i statsligt regi om energirenovering af en række bygninger og pumpeanlæg.  Projektet viser nu sit værd. Naturstyrelsen har nemlig sænket det samlede årlige varme- og elforbrug med 25 procent i de 40 naturskoler, skovridergårde og driftsbygninger, der er omfattet af ESCO-aftalen. Derudover skånes miljøet hvert år for 226 tons CO2 - ikke mindst fordi varmepumper og træpiller nedbringer olieforbruget med 80 procent.

Læs også: Kommuner går glip af store energibesparelser

”Det er første gang, at staten indgår aftale om et ESCO-projekt, og de flotte resultater viser jo, at man kan skabe besparelser, der slår hurtigt igennem. Det er klart, at vi fortsat vil arbejde videre med den grønne profil og gøre yderligere brug af jordvarme og lignende i vores energiprojekter,” siger byggeansvarlig i Naturstyrelsen, forstkandidat Bo Holm Kristensen.

Naturstyrelsen forvalter statens skove og øvrige naturarealer på i alt 200.000 ha. og råder over flere hundrede driftsbygninger og naturskoler, der ofte har til huse i historiske bygninger. I forbindelse med projektet bad Naturstyrelsen Schneider Electric gennemgå en række driftsejendomme og pumpeanlæg med henblik på at lade energibesparelser finansiere en systematisk modernisering og samtidig skåne miljøet for CO2.

Milepæl for Schneider Electric
For Schneider Electric er energiprojektet med Naturstyrelsen en milepæl som det første ESCO-samarbejde indgået med en statslig myndighed.

Læs også: Schneider sikrer energibesparelser i Herlev

”Vi har i forvejen skabt markante resultater i en lang række kommunale ESCO-projekter, så jeg håber, at dette første statslige ESCO-projekt på samme måde kan inspirere andre ministerier og statslige institutioner til at overveje modellen. Staten råder ganske vist over egne ressourcer på energiområdet på linje med landets lidt større kommuner. Alligevel oplever vi en stigende interesse for ESCO-modellen blandt de større kommuner som for eksempel Frederiksberg og Høje-Taastrup. Simpelthen fordi ESCO- modellen via besparelser kan finansiere tiltag, som ellers aldrig ville være foretaget i det omfang og med den hastighed, som vi ser i de mange kommunale projekter, siger Casper Højgaard, der er salgschef med ansvar for ESCO-aftaler i Schneider Electric.

Alle erfaringer viser, at der ofte er store fordele for kommuner i at indgå et ESCO-samarbejde. Ifølge Udbudsrådet opnår kommuner, der vælger ESCO-modellen, besparelser, som er i gennemsnit er 50 % større end i de kommuner, der løser opgaven på egen hånd.

-LA

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

14.06.2024RIB Software

Sponseret

Nåede du ikke med på IKT-leder uddannelsen i Aarhus? Så tilmeld dig næste hold her!

11.06.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO har vist vejen i den grønne omstilling til elbiler

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle