Et nordisk team vil klimasikre de voksende byer

For at sikre sunde, levedygtige og bæredygtige miljøer i de voksende byer er det vigtigt, at kommuner, byplanlæggere og leverandører til byggebranchen samarbejder. Vandteknologivirksomheden Wavin arbejder med at udvikle løsninger til at håndtere de udfordringer, der følger med klimaforandringerne og den stigende befolkningstæthed. Derfor er et nordisk team sammensat for at sikre løsninger til fremtiden i byerne.

”Klimaet ændrer sig, og det går stærkt. Vi har alle et ansvar for at finde løsninger, der gør vores byer mere bæredygtige og sikre. Det er en fælles indsats, og den skal kickstartes nu”, understreger David Ander, der for nylig tiltrådte som kommerciel chef for Wavins nordiske Urban Climate Resilience-afdeling. Foto: Wavin..

Urbaniseringen har fået turbo på. Ifølge tal fra FN vil hele 66 procent af verdens befolkning i 2050 bo i byer. Det fører allerede til store forandringer og mange udfordringer. De enorme mængder vand, energi og materialer, som disse store byers borgere forbruger, har omfattende konsekvenser for miljøet.

”Klimaet ændrer sig, og det går stærkt. Vi har alle et ansvar for at finde løsninger, der gør vores byer mere bæredygtige og sikre. Det er en fælles indsats, og den skal kickstartes nu”, understreger David Ander, der for nyligt tiltrådte som kommerciel chef for Wavins Urban Climate Resilience-afdeling.

”Vi sammensætter et team, der sammen med mig skal agere på det nordiske marked. Vi har ansat Mathias Poulsen i Danmark og rekrutterer i øjeblikket i de andre nordiske lande”, siger David Ander.

Vand er en mulighed - ikke et problem
Wavins UCR-team fokuserer på at udvikle løsninger til at klimasikre byer, hvor grundtanken er at tage hånd om og genbruge regnvand og dermed bringe naturens eget kredsløb i spil.

Læs også: Millioner til udrulning af fjernvarme i Danmark

”Naturen er fantastisk til at passe på vandet og til at sørge for, at alting trives. Det vil vi også have ind i byerne – omend på en kontrolleret måde. Vi vil bygge det, vi kalder Climate Resilient Cities, hvor vi som designpartner kan hjælpe med at bygge systemer, der kan håndtere vand bæredygtigt og intelligent”, siger David Ander og fortsætter:

”Når man tidligere har bygget byer, er vand blevet betragtet som et problem eller en trussel, og man har gjort alt for at få det ud af byerne så hurtigt som muligt. Vi vil i stedet se på vandbalancen og sikre den rigtige mængde vand på de rigtige områder. For eksempel kan vandet bruges til at nedkøle bygninger, etablere blå-grønne tage og skabe grønne og frodige miljøer i byen. Vi kan med andre ord hjælpe med at styre vandet”.

Godt for både trivsel og miljø
Klimasikring af byer handler ikke kun om at skabe et naturligt kredsløb i byerne, det skal også kunne styres. Wavin mener, at de har den viden der kræves for at udvikle disse klimasikre byer – men det er arbejde, der skal begynde i dag. David Ander forklarer:

”Hver by eller område har egne unikke udfordringer og betingelser. Men vi har produkterne og den nødvendige viden til at yde den rette rådgivning. Mit håb er, at vi i fremtiden vil bygge byerne sammen og finde måder, vi kan genbruge både regn-, og spildevand. Vi skal tænke cirkulært og bæredygtigt og genbruge så meget som muligt”.

David Ander afslutter:
”Samtidig skal vi også kunne styre vandet, hvilket vi kan gøre digitalt. Vi skal implementere løsninger, hvor vi kan måle og styre, hvor vandet skal hen. Så digitalisering er også en stor del af dette arbejde. Det vigtigste er, at vi ser vand som en mulighed for at forbedre vores klima og velvære. Vi ved, at grønne omgivelser og vegetation har en positiv effekt på både vores fysiske og mentale sundhed. Derudover har vegetation en kølende effekt, og det er utrolig vigtigt, at vi får temperaturen ned i byerne – nu”.

-  PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

29.04.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar er klar til at rådgive kunder om tsunami af nye regler om bæredygtighed

26.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric og NVIDIA indgår samarbejde om fremtidens datacentre

24.04.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Se de nye testkits til solarindustrien

23.04.2024Belimo A/S

Sponseret

Nyhed: Lineariseret butterflyventil til 2-vejs og 3-vejs regulering

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde