Fald i byggeaktiviteten i første kvartal

Det samlede fuldførte etageareal i første kvartal 2022 endte på 1,9 millioner kvadratmeter, hvilket er et fald på 3 procent i forhold til fjerde kvartal. Det oplyser Danmarks Statistik i ny opgørelse.

Der blev i første kvartal fuldført 7.790 boliger, hvilket er et fald på 13 procent i forhold til fjerde kvartal. Foto: Arkivfoto.

Faldet i byggeaktiviteten ses i fuldførelsen af beboelsesbygninger og øvrige bygningstyper, mens det fuldførte byggeri af erhvervsbygninger steg, oplyser Danmarks Statistik. Der blev i første kvartal fuldført 7.790 boliger, hvilket er et fald på 13 procent i forhold til fjerde kvartal.

Alle tal er korrigeret for normale sæsonudsving. Herudover har DST korrigeret for forsinkede registreringer i BBR, men opgørelsen af den seneste byggeaktivitet skal generelt tages med forbehold, da datagrundlaget er usikkert.

LÆS OGSÅ: Forbrugerne ønsker en plast-fri fremtid

I første kvartal blev der påbegyndt 1,6 millioner kvadratmeter, hvilket er et fald på 17 procent i forhold til fjerde kvartal. Faldet er især drevet af et fald på 23 procent for beboelsesbygninger, men ses inden for alle bygningstyper.

Ser man på antallet af boliger, så blev der i første kvartal påbegyndt 6.263 boliger, hvilket er et fald på 24 procent i forhold til fjerde kvartal. Det skal dog bemærkes, at opgørelse af det påbegyndte byggeri er behæftet med usikkerhed grundet forsinkelser ved registrering i BBR.

Væksten i byggeriet kan stilne af

DSTs Konjunkturbarometer for erhvervene april 2022 viser, at en lang periode med positive forventninger til beskæftigelsen inden for bygge og anlæg nu er nedjusteret til en forventning om uændret beskæftigelse for de kommende tre måneder. Samtidig har den sammensatte indikator for byggeret været nedadgående i marts og april.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

20.06.2024Geovent

Sponseret

Besøg fra vores tætte samarbejdspartner ITEK: Fokus på NATO og forsvarsprojekter

20.06.2024Installator.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

20.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne: God dag for famlieejede virksomheder

20.06.2024Installator.dk

Bravida henter erfaren profil til regional direktør-stilling

19.06.2024Installator.dk

Vest-El A/S bliver en del af InstallatørGruppen

18.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Den heldige vinder af el-løbehjulet blev…

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle