Farvel til kviksølvlamper giver millionbesparelser

Danske kommuner er i øjeblikket travlt beskæftigede med at udskifte landets mere end 300.000 forældede kviksølvlamper til fordel for energieffektiv LED. Den nye udendørs LED-belysning vil ifølge Philips Lighting spare kommunerne for millioner.

I Holbæk Kommune har Philips Lighting installeret en CityTouch styring, hvor hvert enkelt LED-armaturs tilstand bliver overvåget af en computer, lyset kan dæmpes eller forøges og el-forbruget måles. Foto: Philips Lighting. .

Kviksølvlampen, som siden 1960’erne har været anvendt til især vejbelysning, må ikke længere markedsføres i EU som en konsekvens af EU’s Eco-design direktiv.

Læs også: LM kårer Philips til årets el-leverandør

Direktivet er vedtaget for at sikre en højere energieffektivitet og et mere miljøvenligt Europa og kommer i forlængelse af udfasningen af glødepærer til private husholdninger tilbage i september 2009.

Landets kommuner er derfor i fuld gang med at udskifte de forældede kviksølvlamper – der er blandt de ringeste lyskilder, hvad angår energieffektivitet og miljøbelastning – med nye energieffektive og miljøvenlige LED-modeller.

”I sig selv reducerer LED-lyskilder kommunernes strømforbrug til udendørs belysning med cirka 70 procent. Og da el-forbruget typisk udgør to tredjedele af kommunernes samlede belysningsudgifter, så taler vi lige pludselig om besparelser i millionklassen ved at konvertere til LED”, siger Morten Reimann, salgschef hos Philips Lighting i Danmark.

Han oplyser desuden, at LED-lyskilder herudover har en levetid, der er op til seks gange længere og samtidig kræver væsentligt færre service- og vedligeholdelsesbesøg fra kommunens side, hvilket også bidrager positivt til regnestykket.

Intelligent vejbelysning skaber ny værdi
Med konverteringen til LED-belysning har kommunerne samtidig åbnet op for nye potentialer inden for intelligent belysning, hvor LED-teknologiens muligheder for planlægning, styring og overvågning kan skabe yderligere værdi og besparelser.

”At være bevidst om energi og miljø handler således ikke længere kun om at tænde og slukke lyset, men om at have det rigtige lys på det rigtige tidspunkt”, siger Morten Reimann, der oplever en stigende efterspørgsel fra kommunerne efter intelligente styringsløsninger af LED-armaturerne.  

I Holbæk Kommune har Philips Lighting eksempelvis installeret en såkaldt CityTouch styring. Her bliver hvert enkelt LED-armaturs tilstand overvåget af en computer, lyset kan dæmpes eller forøges, el-forbruget måles, og skulle der være et problem, så ved kommunens teknikere præcis, hvad de skal ud og reparere.

Læs også: Ny guide til at få del i kommunale kroner

”Lyset kan herved altid justeres, så det passer bedst muligt til situationen. Den dynamiske lysstyring reducerer ikke blot el-forbruget yderligere, men effektiviserer også kommunens service- og vedligeholdelsesarbejdet og skaber på den måde besparelser”, siger Morten Reimann.

- JKK 

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle