Fem projekter er nomineret til årets Renoverpris

Vinderen af Renoverprisen 2023 skal i år findes blandt fem renoveringsprojekter fra hele landet. De nominerede projekter inkluderer et bofællesskab til seniorer, et indkøbscenter, en renoveret 60’er-villa, en historisk bygning til erhvervslejemål og et museum.

Vinderen af Renoverprisen 2023 skal i år findes blandt fem renoveringsprojekter fra hele landet. De nominerede projekter inkluderer et bofællesskab til seniorer, et indkøbscenter, en renoveret 60’er-villa, en historisk bygning til erhvervslejemål og et museum. Foto: Lars Krogsgaard..

182 projekter fra hele Danmark var i år indstillet til Renoverprisen. Senere blev feltet skåret ind til 18 favoritter, og nu kan Renoverprisen løfte sløret for de fem bedste renoveringsprojekter, hvoraf ét projekt og hele holdet bag vil vinde titlen som Danmarks bedste renovering og en check på 100.000 kr.

De nominerede projekter til Renoverprisen 2023 er:
• Rudkøbing Gamle Skole, Rudkøbing
• A.C. Bangs Hus, København
• FLUGT – Refugee Museum of Denmark, Oksbøl
• 60’er villa til børnefamilie, Aarhus
• Amager Centret, København

Projekterne kommer fra hele landet og viser stor diversitet i både typologi, størrelse og karakter. Projekterne er vellykkede eksempler på, hvordan renovering kan bidrage til den grønne omstilling og til at skabe nyt liv til stedet, til omgivelserne og til brugerne.

”Vi har fundet et spændende felt af projekter, der på hver sin måde udmærker sig inden for renoveringsdisciplinen. Men vi ser også et gennemgående træk blandt de nominerede, og det er projekternes evne til at give nyt liv. Det er selvfølgelig nyt liv til selve bygningen, men også til dens omgivelser og brugere”, siger Karen Mosbech, der er formand for Renoverprisens Nomineringsudvalg, som har nomineret de fem projekter.

I Rudkøbing har transformationen af Rudkøbing Gamle Skole givet plads til et bofællesskab for seniorer, der har indrettet sig i de tidligere klasseværelser. Og i Oksbøl har renoveringen af to tidligere hospitalslænger og en tilbygning skabt rammerne om FLUGT – Refugee Museum of Denmark og den historiske fortælling, der knytter sig dertil. 

Med renoveringen af det historiske A.C. Bangs hus i indre København har man både skabt forbedrede rammer for erhvervslejerne og bidraget med et markant arkitektonisk pejlemærke til bylivet. Få kilometer derfra er det nyrenoverede Amager Centret blevet åbnet op med store glaspartier ud mod gaden og den lokalbefolkning, der nu har fået et nyt, lokalt samlingspunkt. Og i Aarhus har renoveringen af en gammel 60’er-villa skabt et hjem, der i højere grad imødekommer behovene for en moderne børnefamilie, samtidig med at man har bevaret den karakteristiske 60’er-æstetik.

Læs også: Ny vej til dokumentation af genbrugsmaterialer

Karen Mosbech fortæller:
”Når vi nominerer projekter til Renoverprisen, kigger vi på en række kriterier. Her spiller den tekniske og håndværksmæssige udførelse en stor rolle, men vi kigger også i høj grad på, hvordan projekterne øger værdien for brugerne, bidrager til omgivelserne og understøtter den sociale bæredygtighed. Årets nominerede projekter rummer alle et eller flere af disse aspekter”.

De nominerede projekter er nu til afstemning hos Renoverprisens valgkollegie, der består af 88 personer fra byggebranchen. Valgkollegiets medlemmer kommer fra hele landet og dækker branchen bredt. Vinderen af Renoverprisen 2023 offentliggøres ved en prisfest den 6. september. Til festen vil vinderen af årets Specialpris også blive afsløret. Specialprisen går til et lille projekt, der har skabt stor værdi.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle