Fibertec modtager første certificering nogensinde

KE Fibertec A/S modtager verdens første vugge til vugge-certificering af tekstilkanaler til tekstilbaseret ventilation.

De skræddersyede tekstilkanaler fra CradleVent ses her installeret på Nationalmuseet. Foto: KE Fibertec.

Danmarks største producent af tekstilkanaler, KE Fibertec i Vejen, har som de første i verden modtaget en certificering for tekstilkanaler til tekstilbaseret ventilation efter Cradle to Cradle-standarden, eller vugge til vugge-standarden, som det kaldes på dansk. Tekstilkanalerne fra KE Fibertec, som har modtaget den nye certificering, hedder CradleVent. 

Certificeringen er udført af det anerkendte EPEA i Hamborg. Det er en dokumentation på produktets bæredygtighed og på, at man tager ansvar for hele dets livscyklus fra vugge til vugge, hvilket vil sige fra produktion til og med genanvendelse.

Affald som føde til ny produktion 
KE Fibertec har i flere år arbejdet med miljø og energi. Virksomheden er ISO 14001-certificeret, og alle tekstiler er godkendt efter Oeko-Tex Standard 100. Produktionsdirektør Johnny Møller Knudsen, udtaler i den forbindelse:

”Med Cradle to Cradle-certificeringen har vi taget det næste skridt imod en grønnere profil. Det har været en tidskrævende proces, men nødvendigt, at vi tager vores del af ansvaret og begynder at designe produkter, der gør gavn fremfor at belaste. I Cradle to Cradle-filosofien ser man affald som føde til en ny produktion, og det skaber balance i kredsløbet,” vurderer han.       

Bæredygtighed som konkurrenceparameter
Adm. direktør for KE Fibertec A/S, Carsten Jespersen, har samme høje forventninger, og ser bæredygtighed som et fremtidigt konkurrenceparameter:

"Bæredygtighed bliver i stigende grad en konkurrenceparameter, og jeg kan kun opfordre andre til at komme i gang. Politisk er viljen stor, og Cradle to Cradle er skrevet ind som overordnet princip i den nye nationale affaldsplan,” siger Carsten Jespersen og fortsætter:

"Flere og flere bygherrer stiller krav om bæredygtigt byggeri, og samtidig bliver miljøkravene skrappere, så derfor var det naturligt for KE Fibertec at satse på bæredygtige tekstilkanaler. Det er vigtigt for os, at bæredygtighed kan dokumenteres til sikkerhed for vores kunder, og netop derfor har vi valgt Cradle to Cradle-ordningen, der er kundens garanti for, at vi holder det, vi lover”.

Med de skræddersyede tekstilkanaler får man en god indeklimaløsning, der i farve og form passer ind i rummet og bliver en integreret del af det arkitektoniske udtryk. CradleVent vil i første omgang blive tilbudt i en hvid, brandhæmmende Trevira CS-kvalitet, men flere farver følger, oplyser KE Fibertec.

- OWG

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

05.06.2024Genvex

Sponseret

Find dit nye filter på vores webshop

05.06.2024Installator.dk

Lindab opkøber danske Venti

30.05.2024Genvex

Sponseret

"Det er jo helt vildt fedt, at det gør en så stor forskel"

30.05.2024Installator.dk

Sensor-projekt skal vise vejen til bedre ventilation i institutioner og skoler

28.05.2024Geovent

Sponseret

Geovent præsenterer specialdesignede produkter på Intertool Welding Fair

14.05.2024Genvex

Sponseret

Genvex tilbyder flere serviceydelser

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning