Flere produkter fra Villeroy & Boch Gustavsberg bliver miljøvaredeklareret i henhold til EPD

Villeroy & Boch Gustavsberg udvider nu antallet af EPD'er til 14 grupper, som i alt omfatter 214 Gustavsberg-produkter og mere end 500 Villeroy & Boch-produkter.

Villeroy & Boch Gustavsberg fortsætter med at miljøvaredeklarere sine produkter i henhold EPD (Environmental Product Declaration). EPD-dokumentation er en standardiseret metode til at give virksomheder og deres kunder adgang til korrekte data, så de kan regne på og sammenligne produkters miljøpåvirkning. Målet er at gøre en fælles indsats for bæredygtige bygninger og hjem. 

– Det er en del af vores bæredygtighedsarbejde at have transparent produktinformation. Ved at publicere EPD'er vil vi give adgang til viden og fakta om produkters livscyklus og miljøpåvirkning med det mål at opnå en højere ressourceeffektivitet og en lavere miljøpåvirkning, siger Mattias Virsgård, som er forretningsudvikler inden for bæredygtighed og løsninger hos Villeroy & Boch Gustavsberg.

Gennemskuelighed i alle led
Nu udvides antallet af EPD-mærkede produkter fra Villeroy & Boch Gustavsberg med armaturer i standardmessing i Nautic- og Atlantic-serien. De blyfri og allerede EPD-mærkede armaturer i samme serie får nu tillægget Lead free i produktnavnet for at gøre det nemmere at skelne mellem dem. Ud over armaturer til køkken, badeværelse og brusekabine er det meste af Villeroy & Boch Gustavsbergs sanitetsporcelæn, Gustavsbergs wc'er i serien Nautic 1500 samt Villeroy & Bochs badekar og brusebadekar i quaryl og akryl miljøvaredeklarerede i henhold til EPD. 

Villeroy & Boch Gustavsberg har et bæredygtighedsmål om at mindske CO2-aftrykket fra solgte produkter med 30 procent frem mod 2025 i forhold til niveauet i 2018. 

Hvorfor EPD? 

Sammenlignelighed: Informationerne i EPD indsamles og beregnes ud fra internationalt definerede beregningsregler, som gør det muligt at sammenligne produkter ud fra de samme referencer. 

Troværdighed: Kravene om granskning, gennemgang, godkendelse og opfølgning foretaget af en tredjepart gør resultatet troværdigt. Dokumentationen er transparent og følger standarden EN 15804, ISO 14025. 

Løbende forbedringer: Resultaterne fører til viden, som har stor betydning for det videre bæredygtighedsarbejde, så man kan fokusere på de områder, der påvirker produkternes fodaftryk mest. 

Relevante links

Mere fra...

13.10.2023Villeroy & Boch Danmark

Sponseret

Gustavsberg lancerer Sensoric matsort: Sensorstyring i endnu mere cool indpakning

28.04.2023Villeroy & Boch Danmark

Sponseret

Den sorte trend er kommet for at blive – nu fås hele Gustavsbergs brusesortiment i matsort

Flere produkter fra Villeroy & Boch Gustavsberg bliver miljøvaredeklareret i henhold til EPD

14.03.2023Villeroy & Boch Danmark

Sponseret

07.02.2023Villeroy & Boch Danmark

Sponseret

Sensoric 1.0 fra Gustavsberg: Nyt, berøringsfrit armatur, som giver en god hygiejne og et lavt energi- og vandforbrug

22.03.2022Villeroy & Boch Danmark

Sponseret

Artic er Gustavsbergs nye smarte møbelserie

21.01.2022Villeroy & Boch Danmark

Sponseret

TwistFlush – mere power, mere rent