Fletværk for fremtiden

Lemvigh-Müllers kompetencedag for netværk og sikring bød på inviterede fagfolk udefra, der fortalte om succesfulde projekter med forhindringer.

En messe er mere end innovative produktnyheder og farverige plancher. Installatører søger et netværk med producenter og grossister og investerer i fremtidig forretning.

Allan Ellegaard og Amy Hong er messens ansigt udadtil. De mødtes første gang på kompetencedagen i 2012, hvor en fokuseret Amy forklarer sit produkt til en koncentreret Allan. I år blev det til et begejstret gensyn for de to fagfolk. Foto: Peter Mulvany.

Jakob Lund Jensen er kommet med et åbent sind og lysten til at lære nyt om de muligheder, som grossisten tilbyder sine installatører. I stedet for at være låst fast på et bestemt problem eller møde op på messen på udkig efter et særligt produkt, vil han holde alle muligheder åbne.

Han har heller ikke sat sig for at tale med en bestemt producent på messen, men vil hellere finde de mennesker, han kan arbejde med.

“Det dummeste er ikke at tale sammen. Her kan jeg lære leverandørens kontaktpersoner at kende. For hvis jeg spørger i øst, og de svarer i vest, forstår vi ikke hinanden”, siger Jakob Lund Jensen.

Han er afdelingsleder i København for el-installatøren Strøm Hansen entrepriseafdeling.

Med 36 ansatte i hovedstaden og over 100 kolleger i Nørresundby, Aarhus og Vejle, er han bindeled mellem ansatte og de faglige eksperter i Jylland. Den 7. november gik han rundt på Lemvigh-Müllers kompetencedag i Brøndby sammen med sin kollega, projektleder Morten Grønning, for at diskutere med leverandørerne.

Læs også: Lemvigh-Müller hjalp nystartet el-installatør i gang

“Det menneskelige netværk betyder meget, for det er vigtigt at have ansigt på hinanden”, fastslår Jakob Lund Jensen.

Leverandørerne har sat deres stande op i VIP-loungen på Brøndby Station, hvor gæster og udstillere er omgivet af mesterskabspokaler og fotostater af fordums fodboldhelte.

<p>”Det dummeste er ikke at tale sammen”</p>

Jakob Lund Jensen, Strøm Hansen

Man skal blive klogere
Overmontør Christian Olsen fra installatørvirksomheden Gjedsted-Jensen på Frederiksberg kommer også med en åben dagsorden om at suge til sig af nyheder.

Han er produktmand og ved en masse om netværk og adgangskontrol. Det gør faget spændende, at man kan lære nyt, forklarer han.

“Jeg har ikke så mange krav til, hvad jeg skal levere af viden efter kompetencedagen, men skal bare blive klogere”, siger Christian Olsen.

Messedagen bliver afbrudt af flere mobilopkald, og på vej ind og ud til foredragene går Jakob Lund Jensen med telefonen op til ørene.

Han tager sig også tid til at læse e-mail i løbet af dagen. Alligevel bliver næste dag lidt mere travl end ellers, inden han kan gå på weekend. Det er et valg mellem pest og kolera. Skal man bruge en arbejdsdag på en messe eller bruges tiden bedst på at hjælpe kunderne. Kompetencedagen vinder.

Konkurrenterne må ikke løbe med kunderne, der vælger den installatør, der vil give dem det, de vil have. På lang sigt er dagen derfor en klog investering i fremtidig forretning.

“Hvis man ikke bruger tid på at blive klogere, kommer man bagud. Du er nødt til at efteruddanne dig, for hvis man ikke søger det nye, får man bare det, man plejer at få”, siger Jakob Lund Jensen.

Udstillerne er kommet langvejs fra. Erwin Deeben er kørt fra Holland for at vise sine kassetter til konnektering af datakabler og Amy Hong er fløjet ind fra Taiwan for at sælge sine trådløse kameraer.

Kompetencedagen er et eksklusivt tilbud til installatører, der specialiserer sig på netværk og sikring. Adgangsbilletten til seks intense timer med foredrag, frokost og produktudstilling koster 200 kroner.

Christian Olsen er overrasket over Brand-Rex’ formonterede kassette med datakabler. Det sparer timers montørarbejde, når netværkskabling kommer i færdigstøbte moduler. Foto: Peter Mulvany.

Christian Olsen har fået øjnene op for nogle nye producenter. Han plejer at købe hos en mindre leverandør, men i dag har han fundet et nyt produkt fra hollandske Brand-Rex.

De har netop lanceret en kassette med fabriksmonterede datakabler i valgfri længde. Det sparer tid til montering. Nu overvejer han, om han skal lægger flere ordrer hos Lemvigh-Müller.

“Kompetencedagen har påvirket mig meget. Når jeg kommer hjem, skal jeg se, hvor meget kassetten koster”, siger Christian G. Olsen.

Lyt og lær
Carsten Werner Lund, gruppeleder fra den rådgivende ingeniørvirksomhed Grontmij oplever, at installatørerne er blevet bedre til at tænke i helheder efterhånden som totalentrepriser har udspillet tidligere fagentrepriser.

I stedet for, at en række virksomheder har ansvar for hver deres lille del af et byggeri, foretrækker han, at den største leverandør tager et samlet ansvar og bliver et fælles kontaktpunkt mellem bygherren, rådgiveren og de virksomheder, der udfører byggeriet.

“Man kan spare lidt på fagentrepriser, men ud fra kundens synspunkt, har det ikke den store betydning”, siger han.

Installatørerne understreger vigtigheden af at lytte til kunder og rådgivere, så den færdige leverance passer til de forventninger parterne kommer med. 

Læs også: Lemvigh-Müller inviterer slutbrugerne

Det stemmer ikke med det ønske Carsten Werner Lund har til installatøren. Som projektleder ser han hellere, at specifikationen er så klar, at leverandøren kan gå i gang uden at tvivle på, hvad han og kunden vil have.

“Vi skal beskrive, hvad vi gerne vil have, så installatøren helst ikke skal spørge os om så meget”, fastslår Carsten Werner Lund.

Til gengæld lytter han meget gerne til installatørerne, der skal finde de bedste løsninger på spørgemøder eller besigtigelser forud for et udbud.

“Kemp & Lauritzen, Vincentz og Lindpro giver os modspil. Nogle gange har vi ikke tænkt på en problemstilling i en fysisk installation, eller installatøren ser noget, som vi ikke ser”, siger Carsten Werner Lund.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde