Flot optag på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser er godt for dansk erhvervsliv

Hos Tekniq Arbejdsgiverne er der tilfredshed med, at flere har søgt ind og er blevet optaget på blandt andet maskinmester og it- og ingeniøruddannelserne. Det er godt for både industrien, installationsbranchen og den grønne omstilling.

I år ses der en stigning i optag på STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics)..

Sommerens rekordoptag på de videregående uddannelser er godt nyt for dansk erhvervsliv. Generelt er der tale om et øget optag på STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics) på ni procent, hvilket er højere end væksten i optaget generelt i 2020.

For maskinmesteruddannelsen er der tale om en stigning i optaget på 18 procent fra 2019 til 2020.

”Det danske samfund og vores virksomheder har behov for flere dimittender med tekniske kompetencer til arbejdet med hele den grønne omstilling, omstillingen til bæredygtig produktion og den generelle håndtering af den teknologiske og digitale udvikling. Derfor er det godt at se, at de unge i endnu højere grad end tidligere har søgt imod disse uddannelser”, siger Jørgen Prosper Sørensen, uddannelsespolitisk konsulent i Tekniq Arbejdsgiverne.

De ansøgere, som i første omgang har fået afslag på deres drømmeuddannelser, opfordrer Tekniq Arbejdsgiverne til at kigge på nogle af de tekniske uddannelser, hvor der fortsat er ledige pladser. Det er for eksempel uddannelserne til maskinmester, produktionsteknolog og VVS- og elinstallatør.

”For disse uddannelser gælder det, at der er mulighed for karrierer med gode job, da der generelt er stor efterspørgsel på veluddannede i branchen. Man har for eksempel med en uddannelse som el- eller VVS-installatør gode kort på hånden, hvis man vil arbejde selvstændigt som ansat inden for faget, eller hvis man ønsker at starte eget firma”, siger Jørgen Prosper Sørensen og fortsætter:

”Det er samtidig vigtigt, at regeringen og Folketinget i den kommende tid sætter fokus på hele efter- og videreuddannelsesområdet for at fremme livslang læring. Vi står overfor et anderledes arbejdsmarked efter coronakrisen. Derfor er der for mange behov for at tilegne sig ny viden og nye kompetencer. Netop uddannelse vil for mange være nøglen til at blive på arbejdsmarkedet”.

- HCL

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle