Forebyg sygefravær og hovedpine med kun lidt træning

Det er ikke noget nyt og overraskende, at det er godt at bevæge sig. Men det har endda vist sig, at der ikke skal ret meget træning til at mindske både sygefraværet og hovedpine.

De 2 ting kan selvfølgelig meget vel også hænge sammen, da hovedpine kan være skyld i en del af sygefraværet. Men 2 forskellige studier fra NFA (Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø) har vist disse positive resultater ved henholdsvis korte træningspas i arbejdstiden og styrketræning i én time om ugen. 

Det ene studie fra NFA viser, at hvis alle danske arbejdspladser indfører småøvelser i arbejdstiden, så kan vi potentielt forebygge hele 13 procent af det lange sygefravær i Danmark, dvs. fravær i over 30 dage.

Den anden nylige undersøgelse fra NFA hos 573 kontoransatte viser, at hvis du styrketræner én time om ugen, så kan du halvere dine smerter og antallet af dage med spændingshovedpine. Og det gælder uanset, om du træner en time i træk eller deler træningen op. 

Spændingshovedpine er den mest almindelige form for hovedpine. Den skyldes ofte ømme muskler i nakke og skuldre og er meget almindelig, når man arbejder ved computer. Heldigvis viser det sig som nævnt, at blot en times styrketræning om ugen kan halvere smerterne og antallet af dage med hovedpine. 


Læs mere, og få inspiration til jeres træning

Vi har sammenfattet de to undersøgelser i en kort artikel, som du kan læse her og samtidig få inspiration til jeres træning.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på telefon 66 17 34 55 eller mail info@avidenz.dk for at høre, hvad vi tilbyder af forløb omkring ergonomi og træning på jeres arbejdsplads. 

Mere fra...

17.04.2024Avidenz A/S

Sponseret

Ny arbejdsmiljøkonsulent hos Avidenz

26.03.2024Avidenz A/S

Sponseret

Digitaliser arbejdsmiljøet, og spar tid

14.03.2024Avidenz A/S

Sponseret

Nye overenskomst-regler for helbredskontrol ved natarbejde

12.03.2024Avidenz A/S

Sponseret

NY hjemmeside er lanceret

05.03.2024Avidenz A/S

Sponseret

Arbejdstilsynet har afskaffet smiley-ordningen

01.12.2023Avidenz A/S

Sponseret

Velkommen til Mikkel, ny SOSWEB-konsulent hos Avidenz