Fra ledig til elektrikeruddannelse med kommunal opkvalificering

Det lå ikke i kortene, at den 45-årige Thomas Kyster skulle arbejde som elektriker. Men han fik øjnene op for faget efter et kommunalt opkvalificeringsforløb for ledige, som skal sikre kvalificeret arbejdskraft til branchen. Forløbets praktik hos den tekniske servicepartner CBRE Intego blev startskud til elektrikeruddannelsen og læreplads hos virksomheden.

”Opkvalificeringsforløbet er en win-win for både branchen, som mangler kvalificeret arbejdskraft og den ledige, som er sikret gode jobmuligheder efterfølgende”, forklarer Morten Bloch Jensen (th). Det er Thomas Kyster til venstre. Foto: CBRE Intego..

Efter 10 års arbejde hos et transportfirma, hvor Thomas var ansvarlig for firmaets chauffører, blev han pludselig ledig og stod overfor et karriereskifte: ”Det giver et dyk i ens selvtillid at miste sit job. Jeg var heldigvis kun ledig i 1,5 måned inden, jeg startede i et opkvalificeringsforløb, hvor jeg lærte at trække og fastgøre kabler. Det gav blod på tanden til at starte som elektriker”, fortæller Thomas og tilføjer: ”Karriereskiftet har været godt for mig. Min mor siger, at hun ikke har set mig så glad i mange år – og hun er jo trods alt min mor”.

Læs også: Installatørpanelet om arbejdskraft - mangler og muligheder

14 ud af 16 er sikret
Thomas deltog på forløbet sammen med 15 andre ledige fra januar til marts 2022. Forløbet sikrede 10 deltagere job og 4 – heriblandt Thomas – er startet på elektrikeruddannelsen.
”Opkvalificeringsforløbet er en win-win for både branchen, som mangler kvalificeret arbejdskraft og den ledige, som er sikret gode jobmuligheder efterfølgende”, forklarer Morten Bloch Jensen, der er afdelingsleder hos CBRE Integos el-tekniske afdeling i Esbjerg.

Fakta om opkvalificeringsforløbet

• Forløbet tager 12 uger – heraf to ugers praktik hos en virksomhed.
• Deltagerne lærer at bruge og vedligeholde værktøj sikkerhedsmæssigt forsvarligt.
• Forløbet giver kompetencer indenfor kabelmontage, herunder trækning og fastgørelse.
• Forløbet veksler mellem teori på skolebænken og praktik hos en lokal virksomhed.
• Til januar bliver der gennemført et nyt uddannelsesforløb for ledige i Esbjerg Kommune.

Morten Bloch Jensen tog sammen med Søren Hermansen, afdelingschef for CBRE Integos el-tekniske afdelinger i Sydjylland, initiativ til at igangsætte uddannelsen, som er gennemført i samarbejde med Jobcenter Esbjergs energiteam, fællessekretariatet Green Skills og uddannelsesinstitutionen Rybners. Forløbet sikrer deltagerne et uddannelsesbevis, der er udviklet og godkendt af brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne og den faglige organisation Dansk El-forbund. Med beviset i hånden kan de udføre kabelmontage, som en elektriker kan tilslutte.

Faglig bredde og gode kollegaer
Når Thomas har afsluttet grundforløbet som elektriker til januar, så starter han i lære hos CBRE Intego i Esbjerg. Som en del af grundforløbet har han været i en uges praktik, hvor han var med forskellige elektrikere på job for at se den faglige bredde i det, som CBRE Intego laver.

”Jeg glæder mig hver dag til at komme i skole og ser frem til at starte i lære. Der er en rigtig god omgangstone, et godt sammenhold og mange jobmuligheder både indenfor industrien samt brand og sikring”, afslutter Thomas.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

16.04.2024Installator.dk

Fejlinstallationer kan give alvorlige skader

16.04.2024Installator.dk

Private svigter varmepumperne: ”Jeg synes, jeg klarer mig godt, men jeg kæmper også hele tiden”

15.04.2024RIB Software

Sponseret

Whitepaper: De 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management

15.04.2024Installator.dk

Nye tal: Stærkt arbejdsmarked med færre ledige og få konkurser

11.04.2024RIB Software

Sponseret

WHITEPAPER: Sådan gennemfører du en aflevering af D&V-data til tiden og indenfor budgettet

10.04.2024Signify

Sponseret

Signify udnævner ny salgsdirektør i Danmark

10.04.2024John Jensen VVS A/S

Sponseret

Fremtiden bygges nu

10.04.2024Installator.dk

Stark Group henter ny CFO i Danish Crown

Jobmarked

Se alle

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle