Frisk luft til fremtidens studerende

På Aarhus havn udbygges der kraftigt med boliger, kontorer og offentlige bygninger. Blandt nybyggeriet ligger uddannelsescentret Navitas, der kommer til at huse byens maskinmesterskole og ingeniørhøjskole. Lindab Ventilation har leveret ventilationskomponenter og en specialfremstillet indblæsningsdyse, der skal forsyne en hel etage med luft.

Blandt de mange lokaler i uddannelsescenteret Navitas bliver én etage speciel. Her vil der primært ligge værksteder og laboratorier, der kræver større luftcirkulation end ellers. Lindab Ventilation blev bragt i spil, da ventilationsentreprenøren Airteam skulle løse udfordringen.
Lindab Ventilation specialfremstillede en særlig 500 mm. bred indblæsningsdyse, der strækker sig gennem hele etagens loft. Løsningen fra Lindab Ventilation har flere fordele over for konventionelle løsninger, forklarer afdelingschef hos Airteam, Michael Hougaard.
”Ventilationsdyser er nemmere at rengøre end indblæsningsposer og minimerer derved udgifterne til vedligehold. Lindab Ventilation var en naturlig samarbejdspartner, da de er den eneste leverandør, der kan fremstille og levere en løsning af denne kaliber. Airteam og Lindab Ventilation havde desuden et tæt samarbejde under processen, hvor Lindab Ventilation var behjælpelige med beregninger af størrelser på komponenter,” fortæller Michael Hougaard.
 

Fagfolk kræver kvalitet
I 2014 vil Navitas åbne sine døre for mere end 2.300 studerende, undervisere, forskere og iværksættere. Navitas bliver en kreativ smeltedigel, hvor uddannelse og erhvervsliv mødes for at dele viden og kompetencer. Hele byggeriet opføres i Energiklasse 1, og der stilles derfor store krav til byggeriets udformning og opbygning. Alle, der får sin daglige gang i Navitas, vil enten være nuværende eller kommende fagfolk. Det stiller krav til materialer og komponenter.
”Når alle bygningens brugere er fagfolk med stor professionel stolthed, er det vigtigt, at de komponenter, vi bruger, signalerer professionel kvalitet. Lindab Ventilations store udluftningsdyse giver eleverne en anderledes oplevelse af ventilationsarbejdet og løsningen kan være med til at inspirere dem til at tænke ud af boksen,” fortæller salgsingeniør Morten Nicolaisen fra Lindab Ventilation.

Tæt samarbejde mellem to store aktører
Ventilationsentreprenøren Airteam har et årelangt samarbejde med Lindab Ventilation. Da Airteam skulle stå for løsningen af Navitas’ indeklima var Lindab Ventilation derfor en naturlig samarbejdspartner. Salgsdirektør Puk Spencer fra Lindab Ventilation forklarer, at det årelange samarbejde med Airteam bunder i Lindab Ventilations strategiske fokus på tillid og viden.
”Hos Lindab Ventilation har vi en leveringssikkerhed på 98 procent. Det giver kunderne en tryghed for, at de kan overholde deres aftaler og opnå succes med deres projekter. Derudover afsætter vi store ressourcer til produktudvikling, forskning og uddannelse af vores medarbejdere, og dermed er vi den eneste leverandør, der kan levere en løsning af den kaliber, vi ser i Navitas,” forklarer Puk Spencer.
Den forklaring bakkes op af Airteams afdelingschef, Michael Hougaard.
”Vi vælger først og fremmest Lindab Ventilation på grund af kvalitet. I krisetider er der ofte strammere budgetter på offentlige byggerier, og derfor var det vigtigt, at Lindab i dette tilfælde også kunne levere den stærkeste pris. På den måde går vi ikke på kompromis,” uddyber Michael Hougaard. 

Yderligere information:
Morten Nicolaisen, salgsingeniør hos Lindab Ventilation, moni@lindab.dk, tlf. 73 23 23 17
Michael Hougaard, afdelingschef hos Airteam, mih@airteam.dk, tlf. 40 64 09 81
Puk spencer, salgsdirektør hos Lindab Ventilation, puk@lindab.dk, tlf. 73 23 23 09

16.03.2023Lindab A/S

Sponseret

Træk frisk luft ind og udgifterne ned

28.11.2022Lindab A/S

Sponseret

Vind flotte gaver i Lindabs julekalender

20.10.2022Lindab A/S

Sponseret

Nyt brand- og røgstyringssystem fra Lindab

18.08.2022Lindab A/S

Sponseret

Fra intern sælger til Vest-europa direktør

14.06.2022Lindab A/S

Sponseret

Lindab opkøber danske Muncholm, specialist i produkter til blikkenslagere

10.05.2022Lindab A/S

Sponseret

Behovsstyret ventilation til enfamilie-boliger