Giv dig selv en lavere elregning i nytårsgave

Elpriserne topper lige nu i de danske husstande, som bruger 15-25 procent mere strøm på en vinterdag end resten af året. Men ved at følge nogle enkle råd kan du reducere elregningen og klimaaftrykket. Det meddeler Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

elpriser i første del af december 2021 har været cirka 70 procent højere end i december 2020 for de forbrugere, der betaler en variabel elpris. Foto: Arkivfoto.

Høje elpriser betyder, at danske familier går en ekstraordinært dyr jul i møde. Det meddeler Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

December har altid været en af årets dyreste måneder med et elforbrug, som er 15-25 procent højere end gennemsnittet for året. Og især i dagene omkring jul stikker energiforbruget helt af.

”Elforbruget topper, når alle har stegen i ovnen. Børnene underholdes af tv og spillekonsoller, og vi skal også lige have støvsuget, mens opvaskemaskinen kører, og vi går ind og ud af køleskabet”, fortæller Thore Stenfeldt.

I år er de danske familier særligt udfordret af, at husstandens elpriser i første del af december 2021 har været cirka 70 procent højere end i december 2020 for de forbrugere, der betaler en variabel elpris. Det er cirka halvdelen af forbrugerne, der har aftaler med variabel elpris.

Der er dog en række ting, man kan gøre for at minimere elforbruget, uden at det går ud over julens glæder.

”Det gælder kort fortalt om kun at bruge den strøm, vi har brug for. Man kan for eksempel tø stegen op i køleskabet, lave flere ting i ovnen på samme tid og udnytte eftervarmen. Og man kan slukke lys, tv og anden underholdning, når det ikke er i brug”, forklarer Thore Stenfeldt.

Et andet godt sparetip handler om at opbevare drikkevarer og lignende på altanen eller i haven i stedet for køleskabet. Julemånedens elforbrug vil stadig være højere end normalt, men der er en del at spare ved at tænke sig om.

Og så er der lyskæderne, som vi er så vilde med, at der er flyttet en million nye lyskæder ind hos danskerne fra 2016-2020. Det viser nye tal fra Energistyrelsens Elmodel Bolig.

”Gå efter julelys med indbygget timer eller brug et tænd-sluk-ur. Så er det nemt at have lysene tændt i de timer, du har glæde af dem og spare strøm resten af døgnet”, siger Thore Stenfeldt.

-AKJ

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle