Godt regnskab fra Brødrene Dahl

Saint-Gobain Distribution Denmark, som blandt andre omfatter vvs-grossisten Brødrene Dahl, er i fortsat vækst. Det viser det netop offentliggjorte regnskab for 2011.

Saint-Gobain Distribution Denmark omsatte for tæt ved 300 millioner kroner mere i 2011 end året før og øgede indtjeningen til 194 millioner kroner. Optimering af interne processer, et stærkt distributionssystem, fokus på klimaområdet og e-handel baner vejen for vækst i selskabet, der blandt andet ejer landets største vvs-grossist Brødrene Dahl og byggemarkedskæden Optimera.

2011 var et vanskeligt år for byggeriet i Danmark. Alligevel lykkedes det Saint-Gobain Distribution Denmark (SGDD) at fortsætte væksten i det kriseramte marked. Med en omsætning på 4,3 milliarder kroner i 2011 er selskabet en af sværvægterne blandt byggeriets leverandører.

Vvs-grossisten Brødrene Dahl og byggemarkedskæden Optimera fusionerede under SGDD-paraplyen i starten af 2010, og i 2011 begyndte fordelene for alvor at slå igennem. Administrerende direktør Lars Fournais siger om regnskabet:

Optimering af processer er en af årsagerne til fortsat vækst hos Brødrene Dahl, pointerer topchef Lars Fournais..

”Vi har i de seneste to år holdt et stenhårdt fokus på at skabe en strømlinet kædedrift i vores to største selskaber. Det begynder at give resultater nu. Både vores omsætning og indtjening gik frem i 2011. Omsætningen steg med syv pct. til 4,3 mia. kr., og på indtjeningssiden havde vi en fremgang på 38 pct. til 194 mio. kr. fra 141 mio. kr. i 2010. Det er et tilfredsstillende resultat, specielt i betragtning af de vanskelige markedsforhold og de mange krævende interne projekter, vi har gennemført".

Ny it og logistik
To af de væsentligste projekter i 2011 var implementeringen af et nyt ERP-system i Optimera. Det betyder, at Optimera, Brødrene Dahl og back-office funktionerne nu anvender det samme system, hvilket fremadrettet skaber mange fordele i form af synergier, support og driftssikkerhed. Derudover er der implementeret et nyt landsdækkende logistiksystem i Optimera, som sikrer, at kunder i hele landet kan få varer leveret morgenen efter, de er bestilt. Distributionen sker ud fra et centralt logistikcenter i Randers samt syv nyetablerede volumenlagre placeret tæt på kunderne.

Fokus på klima og e-handel
Om fremtiden siger adm. direktør Lars Fournais i en pressemeddelelse: "Markedet er forsat på et lavt niveau og præget af usikkerhed, men der er tegn på små lyspunkter. Jeg føler, at vi er godt rustet til at agere i svært forudsigeligt farvand, og vi fortsætter med at følge vores strategier. Det gælder bl.a. fortsat leverandørkonsolidering, centralt styret kædedrift og centralisering af back-office og logistik. Derudover fortsætter vi med at investere i klimaområdet, hvor vi ser et stort vækstpotentiale, og vi satser målrettet på e-handel, som giver nogle interessante afsætningsmuligheder til eksisterende og nye segmenter".

Nyt klimacenter på vej
Brødrene Dahl åbner snart et nyt klimacenter i Næstved. I 2009 etablerede virksomheden et klimacenter i Horsens med udstilling af klimaløsninger og uddannelse af installatørerne. Foreløbig er 500 klimainstallatører uddannet og Brødrene Dahl står for en betydelig andel af salget af klimaløsninger i Danmark. Det nye klimacenter i Næstved bliver det første af sin slags på Sjælland.

Om Saint-Gobain
Saint-Gobain Distribution Denmark er en del af Saint-Gobain Group. Saint-Gobain er verdens førende inden for habitat og byggeri, designer, producerer og distribuerer byggematerialer og leverer innovative løsninger som opfylder den stigende efterspørgsel for energieffektivitet og miljøbeskyttelse. Saint-Gobain omsatte i 2011 for 42,1 mia. Euro, har selskaber i 64 lande og næsten 195.000 ansatte.

Saint-Gobain distribution omsatte for 18,5 mia. Euro i 2011. Med 67.000 ansatte og et netværk af 4.200 forretninger i 26 lande, er Saint-Gobain den største distributør af byggematerialer, sanitet, varme og VVS i Europa. Saint-Gobain Distribution Denmark har næsten 80 forretninger under kendte brands som Brødrene Dahl, Optimera, Bad & Design, Heradan, Øland og Zupply. Virksomheden har ca. 1400 medarbejdere og en omsætning i 2011 på ca. 4,3 milliarder kr.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

22.05.2024Installator.dk

Derfor gik de med i Koble-samarbejdet

22.05.2024Installator.dk

31 veje til at gøre Danmarks bygninger mere energieffektive

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde