Grøn el, energieffektivisering og PtX dominerer i ansøgninger til 662 millioner støttekroner

Den 4. marts lå fristne for at søge om støtte ved Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) i den første af to ansøgningsrunder i 2022. 74 projekter har søgt om i alt 622 millioner kroner.

Formålet med støtten fra EUDP er at bidrage med at fastholde en høj forsyningssikkerhed og reduktion i CO₂-udledningen. Foto: Arkivfoto.

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) fra Energistyrelsen støtter hvert år virksomheder og universiteters arbejde med demonstration af nye, grønne energiteknologier. Det sker i en række perspektivrige projekter, der alle understøtter Danmarks målsætning om 70 procent CO2-reduktion i 2030 og klimaneutralitet i 2050.

Den samlede ansøgte støtte på 622 millioner kroner er godt tre gange mere end puljens størrelse. Der kan således forventes en succesrate meget lig den i 2021, hvor forholdet mellem de samlede ansøgte beløb og støttetilsagn fra EUDP gav en gennemsnitligt succesrate på 37 procent.

Siden etableringen i 2007 har EUDP støttet mere end 1000 innovative projekter med over 5 milliarder kroner. Formålet er at bidrage med at fastholde en høj forsyningssikkerhed og reduktion i CO₂-udledningen – en indsats der går hånd i hånd med øget vækst og beskæftigelse i Danmark.

LÆS OGSÅ: 3 Aktive udvider med ny håndværkerbutik i Aarhus

Størstedelen går til den fokusområderne

Størstedelen af rundens ansøgninger ligger inden for EUDP’s fokusområder: ”Mere grøn el – og til flere formål”, ”Energieffektivisering” og ”Tung transport og Power-to-X i stor skala”.

Ud over puljen på 200 millioner kroner er der også knap 5 millioner kroner i Nordsøpuljen, som har til formål at støtte udviklings- og demonstrationsprojekter med tilknyttet forskning, der kan bidrage til en mere miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas. Sigtet er især at reducere det miljømæssige footprint for industrien.

Ansøgningerne modtaget d. 4. marts vil i den kommende tid blive bedømt og indstillet til EUDP’s bestyrelse, der i juni vil beslutte, hvilke projekter der skal modtage støtte til nye grønne energiprojekter.

-AKJ

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle