Grundfos-trykforøger bruges til alt fra tennisbaner til havevanding

At finde det rigtige vandtryk og afstemme sprinklerne præcist, kan være en udfordring. Men det har tennisspiller René Rottgarns nu fået en løsning på.

SCALA2 fylder ikke meget, og at den er nem at installere og betjene - ikke mindst fordi den er styret af en sensor, som sikrer, at pumpen holder det konstante tryk, du sætter den til på en skala fra 1,5 til 5,5 bar. Foto: Grundfos..

Tennispsilleren René Rottgarns havde problemer med at finde den rigtige løsning i form af sprinklere til sin privat tennisbane. Men da han kontaktede salgsingeniør Morten Gregersen fra Grundfos med sine udfordringer, havde Gregersen en klar løsning - den lille trykforøgerpumpe SCALA2.

”Mange forbinder trykforøgning med store hydroforanlæg, men SCALA2 er netop udviklet til brug i mindre etagebyggerier og eksempelvis havevanding fra regnvandsbassiner i parcelhuse, parker og anlæg – og ja, altså også til vanding af ride-, tennis- og petanquebaner”, siger Morten Gregersen.

Han tilføjer, at SCALA2 ikke fylder meget, og at den er nem at installere og betjene - ikke mindst fordi den er styret af en sensor, som sikrer, at pumpen holder det konstante tryk, du sætter den til på en skala fra 1,5 til 5,5 bar.

Inspiration fra golfbaner

René Rottgarn var dog ikke helt i mål med vandingen. For når pumpen sørgede for det tryk på 4,5 bar, der skulle til i det fjerneste hjørne, så var der behov for at få balanceret vandmængderne i de øvrige, så der kom lige meget vand ud af de fire sprinklere. 

Så der var brug for sprinklere, hvor vandmængden kunne reguleres individuelt.

Men her blev René Rottgarn inspireret af løsninger, som blandt andet bruges på golfbaner, hvor der anvendes en særlig sprinklertype, der kan monteres med dyser i forskellige vinkler og dimensioner, så de hver især dækker præcist det areal, de skal.

”Men det kræver specialister, som kan måle sig frem til lige præcis hvilken dimension på dyserne, der dækker den ønskede radius ved det nødvendige tryk. Men når det så er på plads, sørger SCALA2-pumpen for, at trykket er helt stabilt, selv under spidsbelastninger i sommerhusområdet”, siger han.

-CH

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

18.06.2024Installator.dk

Elvirksomheder hårdt ramt af prisstigninger

18.06.2024SG Armaturen A/S

Sponseret

SG Connect - Trådløs belysning på en professionel og energieffektiv måde

18.06.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

17.06.2024PHOENIX CONTACT

Sponseret

Moderne måletransformerskilleklemmer med Push-X teknologi

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

13.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Spørgsmål til de danske blæseteams og fibermontører

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle