Grundfos vil matches med startups for at få udledninger ned

Der udledes rigtig meget CO2 i Grundfos’ værdikæde. Det vil virksomheden gerne have nye ideer til at undgå og har sendt penge efter et matchmaker-netværk.

Salg og produktion af mere end 16 millioner pumpeenheder førte i 2022 til udledning af mere end 100 millioner ton CO2 på tværs af værdikæden. Udledninger som ifølge Grundfos’ Science Based Target-godkendte målsætninger skal være reduceret væsentligt allerede i 2030. 

I den senest offentliggjorte bæredygtighedsrapport kan man se, at i 2022 havde man reduceret udledningerne med cirka ingenting. I retfærdighedens ånd er det tilfældet for mange andre virksomheder, men det understreger, at der skal en ihærdig indsats til, for at få skub i elimineringen af udledninger.

Derfor – og fordi det er interessant for Grundfos’ produktudvikling  - har virksomheden lagt en del af sit udviklingsbudget i et samarbejde med den globale platform ”Plug and Play”, som matcher teknologiske startups med større virksomheder på udkig efter gode ideer. Samarbejdet begynder om få måneder. 

“Vi vil gerne have inputs på bæredygtighed og AI, fordi de to temaer er utrolig vigtige for os. Bæredygtighed, fordi det 1:1 flugter med Grundfos' Science Based Targets (SBTI). Og AI er et område, som vi er nødt til at forstå, fordi det er der, de næste produktivitetsforbedringer ligger,” siger Ulrich Brorson, Vice President for avanceret produktionsteknologi hos Grundfos til Børsen. 

Det er især tre opgaver inden for bæredygtighed, som Grundfos gerne vil have input til fra risikovillige og iderige startups:  

  • At nedbringe klimaaftryk både på CO2 og brugen af vand, 
  • At se på, hvordan motorer og pumpedele kan genanvendes
  • Muligheden for at bruge nye materialer i produktionen. 

Ifølge Børsen er Grundfos allerede i gang med at undersøge, om et isoleringsmateriale lavet af dyrket svamperodnet kan bruges til at varmeisolere deres pumper.

- EHS

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

18.04.2024Installator.dk

DM i Skills tiltrækker sig særlig opmærksomhed

18.04.2024Installator.dk

Energinet foreslår større indkøb af reserver

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

18.03.2024RIB Software

Sponseret

Sidste chance for tilmelding til RIB Connex webinar!

Jobmarked

Se alle

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle