Håndværkerbutikker øger omsætningen med 20 pct.

Omsætningsvækst i alle Lemvigh-Müllers 23 håndværkerbutikker. Samme vækstbillede ses for onlineforretningen.

Peter von der Hude, salgsdirektør for Lemvigh-Müllers håndværkerbutikker. .

Der er gang i den i byggebranchen, og det høje aktivitetsniveau har været med til at give Lemvigh-Müllers 23 håndværkerbutikker et boost. I 2020 havde butikkerne en rekordstor omsætningsvækst på 20 pct., og i 1. kvartal i år har butikkerne haft en omsætningsvækst på hele 21 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år. Væksten er også resultat af et intensiveret kundefokus – der er fulgt op af massive investeringer.

Salgsdirektør Peter von der Hude har ansvaret for Lemvigh-Müllers 23 håndværkerbutikker, der har haft en omsætningsvækst på 20 pct. i 2020. Årsagen er tostrenget og skyldes dels høj aktivitet i byggebrancen, dels at Lemvigh-Müller investerer massivt i butikkerne.

Millioninvestering

- Vi investerer et tocifret millionbeløb i udviklingen af vores butikker med den gode kundeoplevelse som omdrejningspunkt. Den skaber vi ved at lytte til vores kunders ønsker og behov i forhold til for eksempel beliggenhed, indretning, service og sortiment, siger Peter von der Hude.

Helt konkret har alle butikkerne udvidet sortimentet med mange tusind varenumre. Hvilke nye varer, der er kommet på hylderne i de enkelte butikker, er besluttet i dialog med lokale kunder. Herudover har Lemvigh-Müller i tæt samarbejde med kunderne udviklet et nyt, visuelt indbydende butikskoncept, som gør det nemt for de travle håndværkere at navigere rundt mellem varereolerne, så de hurtigt kan få de produkter, der er brug for – og komme videre med opgaverne.

Vigtigt: Hurtigt og personligt

- Effektivitet er vigtigt for vores kunder. Vi skal have de rigtige varer på hylderne, og de skal være hurtige at finde. Samtidig skal der være mulighed for faglig sparring fra personalet. Den personlige kontakt er tillidsskabende og også meget vigtig for butiksoplevelsen, siger Peter von der Hude.

- Konceptet bliver rullet ud i Lemvigh-Müllers butikker i forbindelse med nyåbninger og ombygninger og kan foreløbig opleves i Køge, Hillerød og Aarhus. Næste i rækken er håndværkerbutikken i Gladsaxe, som efter planen står klar til september. Den bliver 250 kvm. større, går fra 10.000 til minimum 12.000 varenumre og udvider fra 35 til 80 p-pladser, fortæller Peter von der Hude og siger:

- Vi ønsker at øge vores tilstedeværelse i de større byer - med hovedfokus på København og omegn. Vi ser både på udvidelser og nyåbninger. Med den aktivitet, der er i byggebranchen særligt i hovedstadsområdet, har butikken i Gladsaxe stor strategisk betydning for os, og her forventer vi ekstra høj vækst.

Bro mellem fysiske butikker og onlineforretning

Lemvigh-Müller har som del af sin nye strategi et mål om at blive digital frontløber og investerer et trecifret millionbeløb i digitalisering, herunder i udviklingen af sin onlineforretning. Det er noget, der sker i sammenhæng med udviklingen af de fysiske butikker, fortæller Søren Borg, Head of Customer Expericence:

- Vi har fokus på at bygge bro mellem de forskellige salgskanaler og skabe en sammenhængende oplevelse, uanset om kunderne handler i butikken, webshoppen, appen eller ringer til en sælger, og vi arbejder også på at bruge data til at skabe mere personaliserede, digitale oplevelser – også når man handler i vores butikker, fremhæver han..

Lemvigh-Müllers onlinesalg vækstede 8 pct. i 2020 og 13 pct. i 1. kvartal i 2021.

Mere fra...

10.04.2024Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Lemvigh-Müller skærer ned på emballagen sammen med producent og installatør

01.03.2024Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

VAERK – konkurrencedygtig belysning til dine krævende opgaver og projekter

28.02.2024Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

26.10.2023Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Monteringsvenligt og alsidigt brandmateriel beskytter Danmarks største parkeringshus

28.03.2023Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Værktøjsvogne med system effektiviserede indkøb og gav bedre trivsel hos travle maskinbyggere

07.11.2022Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Vi er din videnspartner på bæredygtighed