Hans Følsgaard fylder 100 år

At cykle København tynd på en lejet cykel fra tidlig morgen til sen aften for at sælge kabler og komponenter på kredit, kræver vilje, mod og holdning. Og det havde skomagerens søn Hans Følsgaard, da han i 1922 startede virksomhed i kælderlokaler på Rådhuspladsen i København. Den 1. september er der gået 100 år og Hans Følsgaard A/S eksisterer i den grad stadig.

Med en bred portefølje er konjunkturfølsomheden minimeret, og potentialerne store. Foto: Hans Følsgaard.

Trods 1920’ernes økonomiske krise havde installatørerne travlt med at lægge elektricitet ind i almindelige menneskers boliger. De skulle bruge ledninger, elektrikerrør, kontakter og meget andet, og det kunne de få hos Hans Følsgaard.

Med kreditaftaler med Laur. Knudsen og Kabelfabrikken, samt kapitaltilførsel fra de rette partnere, lykkedes det Hans at vækste virksomheden betydeligt og skabe starten til det, vi i år fejrer. Det er 100 år siden den entreprenante koldingenser startede virksomheden, vi i dag kender som Hans Følsgaard A/S.

Med globale kriser har Hans Følsgaard A/S naturligvis oplevet op- og nedture. Depression, krig, oliekrise, finanskrise og nu også Coronakrise har været med til at skærpe definitionen på en kultur, hvor man rykker sammen i bussen og lukrerer på den ordentlighed der er udvist kunderne igennem alle årene.

LÆS OGSÅ: Installatør sparer mange montørtimer med præfabrikerede shunte og fordelere til 115 boliger

Med en bred portefølje er konjunkturfølsomheden minimeret, og potentialerne store. I dag designer, udvikler og leverer Hans Følsgaard teknik, der bidrager til bedre udnyttelse af vedvarende energi, større produktivitet og effektivitet, hurtigere kommunikation og mere bæredygtig transport.

Fra grossistvirksomhed til teknikpartner 

En af forklaringerne på den positive udvikling, er forandringsparathed og markedskendskab. Evnen til at tilpasse forretningen til markedstendenser, har været medvirkende til at drive den organiske vækst, som i kombination med opkøb har skabt en sund forretning. Overgangen fra grossistvirksomhed til teknikpartner i 2006, hvor rådgivning kom mere i fokus, har været vigtig for den udvikling virksomheden har været igennem.

Men kerneværdierne er der ikke ændret ved. Den ukuelighed Hans viste dengang, er forblevet en del af virksomhedens DNA. Og det er stadig vigtigt at levere nærværende og individuel service, uanset ordrestørrelse.

Fremtiden 

Hans lykkedes med at skabe en solid forretning, som efter 98 år ansatte sin bare 6. direktør, Bent Madsen. Og ambitionerne for fremtiden er store for den gamle virksomhed med hovedsæde i Køge. Men den unikke kultur og identitet skal bevares, midt i den hastige udvikling, forklarer Bent Madsen:

”Med en kraftig vækst de senere år har vi skruet op for rekrutteringen for at følge med og bevare kompetencer og service på det niveau, vi kræver af os selv og hinanden. Det er et stort fokus for os at bevare vores unikke virksomhedskultur i en tid, hvor vi hilser mange nye, dygtige medarbejdere velkommen på kort tid. Vores medarbejdere er det vigtigste vi har og de er helt afgørende for vores videre vækstrejse”.

LÆS OGSÅ: Nu kan der søges om 175 millioner kroner til nye energiprojekter

Virksomheden omsatte sidste år for omkring 800 millioner kroner og med cirka 100 medarbejdere fordelt i Danmark, Tyskland, Sverige, Norge, Kina og snart Indien, er kunderne blevet flere og ordrerne større. Der er efterhånden få steder i verden, Hans Følsgaard ikke agerer leverandør, udvikler og teknikpartner på store og små projekter.

I løbet af uge 35 vil Hans Følsgaard A/S invitere til fejring af de 100 år. Der vil være arrangementer for både kunder, kollegaer, venner af huset og naturligvis for vores medarbejdere, når den store dag skal fejres. Ikke mange i branchen er nået den milesten.

-AKJ

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.06.2024Installator.dk

Lige om lidt skal erhvervskøretøjer have TPMS på alle dæk

17.06.2024Installator.dk

Høje danske lønstigninger kan presse konkurrenceevnen

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

13.06.2024Installator.dk

Trusselsniveauet hæves for gas- og elsektoren

12.06.2024RIB Software

Sponseret

Kender du til de 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management?

12.06.2024Installator.dk

Tekniq klar med omfattende program på Folkemødet

12.06.2024Installator.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
L-AUS ajour - Greve

Hold din viden om L-AUS ajour - hvert år

Dato

27.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

13.08.2024

Tid

09:00