Hans Følsgaard fylder 100 år

At cykle København tynd på en lejet cykel fra tidlig morgen til sen aften for at sælge kabler og komponenter på kredit, kræver vilje, mod og holdning. Og det havde skomagerens søn Hans Følsgaard, da han i 1922 startede virksomhed i kælderlokaler på Rådhuspladsen i København. Den 1. september er der gået 100 år og Hans Følsgaard A/S eksisterer i den grad stadig.

Med en bred portefølje er konjunkturfølsomheden minimeret, og potentialerne store. Foto: Hans Følsgaard.

Trods 1920’ernes økonomiske krise havde installatørerne travlt med at lægge elektricitet ind i almindelige menneskers boliger. De skulle bruge ledninger, elektrikerrør, kontakter og meget andet, og det kunne de få hos Hans Følsgaard.

Med kreditaftaler med Laur. Knudsen og Kabelfabrikken, samt kapitaltilførsel fra de rette partnere, lykkedes det Hans at vækste virksomheden betydeligt og skabe starten til det, vi i år fejrer. Det er 100 år siden den entreprenante koldingenser startede virksomheden, vi i dag kender som Hans Følsgaard A/S.

Med globale kriser har Hans Følsgaard A/S naturligvis oplevet op- og nedture. Depression, krig, oliekrise, finanskrise og nu også Coronakrise har været med til at skærpe definitionen på en kultur, hvor man rykker sammen i bussen og lukrerer på den ordentlighed der er udvist kunderne igennem alle årene.

LÆS OGSÅ: Installatør sparer mange montørtimer med præfabrikerede shunte og fordelere til 115 boliger

Med en bred portefølje er konjunkturfølsomheden minimeret, og potentialerne store. I dag designer, udvikler og leverer Hans Følsgaard teknik, der bidrager til bedre udnyttelse af vedvarende energi, større produktivitet og effektivitet, hurtigere kommunikation og mere bæredygtig transport.

Fra grossistvirksomhed til teknikpartner 

En af forklaringerne på den positive udvikling, er forandringsparathed og markedskendskab. Evnen til at tilpasse forretningen til markedstendenser, har været medvirkende til at drive den organiske vækst, som i kombination med opkøb har skabt en sund forretning. Overgangen fra grossistvirksomhed til teknikpartner i 2006, hvor rådgivning kom mere i fokus, har været vigtig for den udvikling virksomheden har været igennem.

Men kerneværdierne er der ikke ændret ved. Den ukuelighed Hans viste dengang, er forblevet en del af virksomhedens DNA. Og det er stadig vigtigt at levere nærværende og individuel service, uanset ordrestørrelse.

Fremtiden 

Hans lykkedes med at skabe en solid forretning, som efter 98 år ansatte sin bare 6. direktør, Bent Madsen. Og ambitionerne for fremtiden er store for den gamle virksomhed med hovedsæde i Køge. Men den unikke kultur og identitet skal bevares, midt i den hastige udvikling, forklarer Bent Madsen:

”Med en kraftig vækst de senere år har vi skruet op for rekrutteringen for at følge med og bevare kompetencer og service på det niveau, vi kræver af os selv og hinanden. Det er et stort fokus for os at bevare vores unikke virksomhedskultur i en tid, hvor vi hilser mange nye, dygtige medarbejdere velkommen på kort tid. Vores medarbejdere er det vigtigste vi har og de er helt afgørende for vores videre vækstrejse”.

LÆS OGSÅ: Nu kan der søges om 175 millioner kroner til nye energiprojekter

Virksomheden omsatte sidste år for omkring 800 millioner kroner og med cirka 100 medarbejdere fordelt i Danmark, Tyskland, Sverige, Norge, Kina og snart Indien, er kunderne blevet flere og ordrerne større. Der er efterhånden få steder i verden, Hans Følsgaard ikke agerer leverandør, udvikler og teknikpartner på store og små projekter.

I løbet af uge 35 vil Hans Følsgaard A/S invitere til fejring af de 100 år. Der vil være arrangementer for både kunder, kollegaer, venner af huset og naturligvis for vores medarbejdere, når den store dag skal fejres. Ikke mange i branchen er nået den milesten.

-AKJ

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

SG Armaturen A/S

Sponseret

Junistar Bio

Relateret indhold

23.04.2024Installator.dk

Klimahensyn og udsigten til nulemissionszoner fik installatør til at køre grønt

23.04.2024Installator.dk

Ny rapport: Hver tredje SMV har ikke styr på IT-sikkerheden

22.04.2024Installator.dk

Danmarkshistoriens største havvindsudbud skudt i gang

22.04.2024Installator.dk

Lovforslag skal understøtte hurtigere opstilling af vindmøller og solceller

19.04.2024Installator.dk

Norlys indvier første ladepark - yderligere 14 er på vej

19.04.2024RIB Software

Sponseret

Ønsker du at blive certificeret IKT-leder?

19.04.2024Installator.dk

Verdens længste elforbindelse er dansk - og netop indviet

19.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO i klimaopråb: CO2-udledningen skal ned i byggerierne

Jobmarked

Se alle

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zealand - Erhvervsakademi Sjælland

Vi søger en dygtig underviser til vores VVS-installatøruddannelse

Har du en passion for VVS-faget og brænder du for at udvikle og formidle din faglige viden? Så er der en spændende mulighed for at blive en del af Zealands team i Slagelse. Vi søger en dygtig adjunkt eller lektor til vores VVS-installatøruddannelse, som udbydes både som fuldtidsstudie og som efteruddannelse i Slagelse.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

02.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en Key Account Manager til vores varmepumpeteam

Har du forstand på varmepumper? Og trives du på landevejen? Så er det måske dig, vi søger som vores nye Key Account Manager hos METRO THERM.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
ENERGIKONSULENT 2 - FLERFAMILIEHUSE OG ERHVERV

Uddannelsen til energikonsulent i flerfamilie og erhverv certificerer dig til at kunne energimærke alle typer bygninger.

Dato

10.04.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen

På modulet Kommunikation, samarbejde og byggejura i byggeprocessen lærer du at vurdere byggesagens juridiske problemstillinger på baggrund af en juridisk granskning og kunne formidle disse til byggesagens samarbejdspartnere.

Dato

11.04.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
CTS-anlæg. Konstruktion, installation og drift

Med korrekt anvendelse af CTS/BMS-systemer kan bygningsejere/driftsfolk, smart og innovativt, sikre den danske målsætning om en CO2-reduktion på 70% i 2030.

Dato

25.04.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

RIB Software
Kursus
Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

Mange områder inden for både byggeri og drift bliver i stigende grad digitaliseret og FM er ingen undtagelse - er du klar til at varetage dette?

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Tivoli Hotel i København