Hotel Alsik på vej mod at blive CO2-neutral

Alsik Hotel er på nuværende tidspunkt 76% CO2-neutralt, hvilket blandt andet skyldes, at der er indtænkt bæredygtighed samt energioptimering i bebyggelsen af samtlige af hotellets dele.

Alsik hotelfacade.

For eksempel har Alsik Hotel 380 m2 solceller på taget, der producerer 35 % af hotellets energi, og hotellets varmeforsyning er 100 % grøn fjernvarme.

Hotellets stærke dedikation til bæredygtighed og grøn energi, er i harmoni med GROHE’s ambition om at være industriel frontløber for bæredygtighed. Foruden at have vundet flere bæredygtighedspriser, har GROHE været blandt de mest bæredygtige store virksomheder i Tyskland i flere år. I juli 2019 besluttede GROHE at konvertere alle produktionsfaciliteter til udelukkende at køre på grøn energi og i 2020 bliver den tyske sanitetsvirksomheds produktion helt C02-neutral.

Alsik Hotel har med sine badeværelser, som BadElement har bygget med produkter fra GROHE, vist at de tager nutidens fokus på bæredygtighed alvorligt.
Resultatet af det store fokus på bæredygtighed og grønne løsninger har allerede nu skabt signifikante besparelser på vand, energi samt omkostninger i forhold til konventionelle produktløsninger

Som et synligt bevis på de opnåede besparelser overrakte seniorprojekt salgschef fra GROHE, Henning Lien, fredag den 7. februar 2020, et bæredygtighedsdiplom til Alsik Hotel’s Operations Manager, Michael Kurth.

Ønsker du at vide mere om projektet? Kontakt da GROHEs seniorprojekt salgschef på henning.lien@grohe.com

Alsik Hotel har fået et tidløst, minimalistisk og funktionelt GROHE-design, der passer til hotellets vision. ”De vand- og energibesparende løsninger fra GROHE var et nemt valg, da de støtter op om Alsik Hotel’s vision om at være CO2-neutral. At de designmæssigt passer ind på hotellet, er et ekstra plus,” udtaler projektdirektør John Knudsen.

Hotellets 190 værelser er udstyret med både håndvaskarmatur, brusesystem og cisterne fra GROHE, og er alle vand- eller energibesparende løsninger. Eksempelvis bruger to-skyls cisternen i gennemsnit 4,5 L vand per skyl, hvor en konventionel cisterne til sammenligning bruger 12 L vand, hvilket sørger for at Hotel Alsik ikke spilder unødvendige ressourcer.

Læs mere om, hvordan GROHE bliver CO2-neutral i 2020, her

Mere fra...

15.05.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE, der er et af verdens førende brands inden for armaturer til køkkener og komplette sanitære løsninger til badeværelser, deltager igen i år på VVS-messen i Odense.

12.04.2023Grohe A/S

Sponseret

Tendenser på badeværelset i 2023

23.01.2023Grohe A/S

Sponseret

GROHE stiller op til DM i Skills

14.10.2022Grohe A/S

Sponseret

Nu er eleverne glade for skoletoiletterne

01.07.2022Grohe A/S

Sponseret

Nye udfordringer i sanitetsbranchen

13.06.2022Grohe A/S

Sponseret

Fem trin til installatørens bæredygtige rådgivning