Husk den gode strømforsyning på badeværelset

Danskerne er godt på vej til at udvikle badeværelset til et frirum i boligen, hvor vi skal kunne nyde wellness for alle pengene. Det kræver strøm. Masser af strøm.

”Jeg vil anbefale installatører og bygherrer at tænke gode og kraftfulde strømforsyninger ind fra starten, når man renoverer eller nybygger badeværelser”, fortæller Peter Mølgaard Hansen. Foto: Geberit..

Først havde alle danskere ret til et flot køkken. Helst som et socialt alrum. Nu er fokus flyttet til badeværelset, der skal være wellness, og ét produkt er i særlig vækst.

”For bare fem år siden anede de færreste kunder, hvad det var. I dag beder de selv om at få lov til at se vores udvalg, og de vil helst se på vores luksusmodeller”.

Peter Mølgaard Hansen er salgschef hos Geberit, der er markedsledende producent og leverandør af sanitære dele og relaterede systemer i Europa, men også solidt repræsenteret i resten af verden.

Kombinerer toilet og bidet
Produktet, som på ganske få år har oplevet en stigende interesse hos kunderne, er douchetoiletter, der kombinerer det traditionelle toilet med de hygiejniske funktionaliteter fra et bidet.

”Det er klart, at det moderne douchetoilet ligger meget langt fra det bidet, som vi i Danmark kender tilbage fra 60’erne og 70’erne. Dels er det integreret, så man ikke skal bevæge sig væk fra toilettet, og så er det jo fuldstændig håndfrit – man trykker på en knap eller bruger en fjernbetjening, og så er det med en masse forskellige nye funktionaliteter og indstillingsmuligheder. Men grundidéen og formålet er det samme: Renlighed og hygiejne”,
fortæller Peter Mølgaard Hansen.

Læs også: 8 tendenser præger sanitetsområdet anno 2022

Højere levestandard kræver mere strøm
Douchetoilettet er et godt eksempel på den tendens, der præger danskernes fokus i forbindelse med renovering og indretning af nye boliger: ”Vi har været igennem køkkenperioden, der toppede ved finanskrisen. Nu er der igen økonomisk fremgang, og så har vi kastet os over det næste rum nemlig badeværelset. Der ligger et stort potentiale – specielt i den ældre bygningsmasse – da man tidligere ikke prioriterede badeværelset”, fortæller han og tilføjer:

”Douchetoilettet og andre wellness-produkter i badeværelset kræver meget mere strøm end det traditionelle badeværelse. Jeg vil derfor anbefale installatører og bygherrer at tænke gode og kraftfulde strømforsyninger ind fra starten, når man renoverer eller nybygger badeværelser. Der bliver brug for det, og det er bare så meget nemmere og billigere at gøre det ordentligt første gang”, fortæller han og lister en række eksempler på nye funktioner, der kræver strøm:

• Vandvarmer.
• App-styring.
• Fjernbetjening.
• Lugtudsugning.
• Lyspaneler.
• Berøringsfrie sensorer.
• Mange former for ’gadgets’.

Det siger reglerne om elektriske installationer i badeværelser

Når du som installatør skal udføre elektriske installationer på badeværelser og andre områder med bad og bruser, er der en række krav, som du skal være opmærksom på. På sik.dk kan du læse mere om områdeopdeling, beskyttelsesforanstaltninger og ledningssystemer. Søg efter ’elektriske installationer badeværelser’ her.
Du kan også finde oplysninger om regler her.

”Fremtidens badeværelsesprodukter vil være eldrevede, og der vil være mange af dem. Det er en naturlig konsekvens af den voksende levestandard, behov for badeværelset som ’frirum’ og wellness-rum, flere ældre, højere gennemsnitslevealder og så videre. Det moderne badeværelse skal understøtte både vores behov for ’selvforkælelse’ og vores ældres behov for ’understøttelse’ på badeværelset. Så derfor lyder mit råd: Tænk langsigtet når installatøren, typehusfirmaet, entreprenøren eller bygherren installerer strøm på badeværelset”.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

10.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric annoncerer verdens første nødstrømsløsning til gamere

08.07.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

TALENTPROGRAM for elektriker-lærlinge 2024

03.07.2024Ecofoss/Green:ID

Sponseret

Ny profilvideo for Ecofoss

03.07.2024GN Belysning A/S

Sponseret

DIOLUM PLF SLIM

02.07.2024Alcadon ApS

Sponseret

Dine 3 fordele ved at Alcadon er ISO 9001-certificeret

02.07.2024Eaton Electric Danmark

Sponseret

Ny rapport afslører udfordringer for tovejsopladning af elbiler i Europa

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle