Installatørpanelet: Hvordan skal badeværelserne se ud i dag?

Tre deltagere i Installatørpanelet giver her en række bud på, hvad kunderne efterspørger, når der skal bygges eller renoveres på badeværelsesfronten.

Jesper Knopp (nr. 4 fra øverst til venstre), Michael Witt (nr. 11) og Stig Andresen (nr. 7) deler ud af deres erfaringer med badeværelsestendenser..

Stig Andresen, Andresens VVS, Fredericia: Badeværelser skal være unikke
Kundernes ønsker til badeværelser er vidt forskellige. De har undersøgt muligheder og design på nettet og har ofte en klar holdning til, hvad de ønsker, når vi kommer på banen. Mange ønsker fibercement på gulvet og klinker på væggene. Klinkernes farver fordeler sig over et bredt spektrum. Håndvaske og toiletskåle er stadig mest hvide, men armaturer er ofte sorte eller messing. Vi rådgiver altid kunderne til at vælge de mærker, som giver mulighed for reservedele på lang sigt, og det lytter kunderne også efter. Vi sælger ikke flere douchetoiletter, men jeg tror, det kommer på lidt længere sigt. Mange tilvælger en eller anden form for kalkfjerneranlæg. I den allerseneste tid har vi mærket, at kunderne er blevet mere forsigtige med hensyn til prisen.

Læs også: Månedens udfordring: Tillid og trivsel er nøglen til det gode sanitetssalg

Michael Witt, Witt & Søn, Sønderborg: 9 ud af 10 vælger væghængt
Kunderne har de sidste år brugt flere penge på badeværelser end tidligere. Langt de fleste vælger væghængte toiletter – både fordi det er mode, og fordi det er mere rengøringsvenligt, ligesom de vælger store brugersystemer på grund af komfort. Vi får mange forespørgsler på douchetoiletter, men pris og traditioner ser indtil videre ud til at bremse valget af douche. Men jeg tror, det kommer. Kunderne følger næsten altid vores råd om at trække strøm til et muligt fremtidigt douchetoilet. Flertallet af vores kunder er private, og cirka halvdelen vælger berøringsfrie betjeninger. Sorte armaturer, håndklæderadiatorer og håndvaske er populære. Vi er selv overraskede over, at vi slet ikke mærker nogen som helst påvirkning fra den stigende inflation. Endnu.

Læs også: Tema om sanitet

Jesper Knopp, Østermann & Knopp VVS, Rødovre: Levetider kunne være bedre
Jeg har mest erfaringer med boligselskaber og større offentlige bygninger, og her er det min erfaring, at nyere badeværelser er præget af væghængte toiletter, store fliser i lyse farver og lige linjer. Jeg oplever også stor interesse for blødvandsanlæg i Storkøbenhavn, hvor der er meget kalk i vandet. De væghængte toiletter bliver valgt, fordi de er mere rengøringsvenlige, men de giver også en bedre vådrumssikring, fordi installationerne befinder sig bag væggen og uden for vådrumszonen. Jeg vil gerne slå et slag for, at bygningsejere prioriterer sanitetskomponenter med god levetid. Jeg ser en tendens til, at badeværelser i bygninger, der er 20 år gamle eller yngre kræver mere vedligeholdelse end bygninger, der er 50 år gamle. Det synes jeg er synd. (759 tegn med mellemrum)

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

16.05.2024wedi GmbH

Sponseret

WEDI BIDRAGER TIL AT BEVARE 200 ÅR GAMMEL EJENDOM

16.05.2024Roth Danmark A/S

Sponseret

Roth Touchline® SL kontrolenhed med WiFi

10.05.2024TOTO

Sponseret

Ny TOTO kunde-brochure

07.05.2024Georg Fischer

Sponseret

Ny Forsyningsbog nr. 6

06.05.2024Unidrain A/S

Sponseret

Specialfremstillede afløb sikrede Unidrain i stort hotelprojekt

02.05.2024Vaillant A/S

Sponseret

EFFEKTIVE OG MILJØVENLIGE VARMEPUMPER FRA VAILLANT

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde