Installatører: Lyn-levering må ikke blive sovepude

Cityservice, fastbox, ekspreslevering. En række grossister bejler i øjeblikket til installatørerne med tilbud om hurtig og billig udbringning. Flere Installatører tøver dog med at omfavne konceptet, da servicen ikke må erstatte god planlægning.

Flere grossister tilbyder som en service at køre ud med varer med timers varsel til både montøren, der har glemt at pakke sin vogn og ham med et spontant behov for varer. El- og VVS-grossisten Solar har siden lancering af deres fastbox i juli 2012 slået på tidsbesparelsen i en uforudsigelig hverdag, hvor en chauffør kommer med varer på mindre end en time fra fem forskellige lokationer. Grossisten fremhæver besparelsen ved den billige levering i sammenligning med en dyr montørtime.

”Vi har flere kunder, der næsten har forbudt medarbejderne at køre til grossisten”, siger Finn Kristensen, Solars direktør for logistik & IT, til installator.dk

Den konkurrerende grossist Brødrene Dahl er også med på servicebølgen og præsenterede sidste efterår deres tilbud om hurtig levering til installatørerne. Først i fem byer og senere udvidet til i alt syv byer landet over.

Hos Lemvigh-Müller lancerede man allerede for mere end ti år siden ”ekspreslevering” typisk inden for en time i en stor del af Danmark. Og administrerende direktør Morten Trolle ærgrer sig over, at han ikke har været bedre til at markedsføre servicen.

”Vores ekspreslevering kom ind på et tidspunkt, hvor markedet ikke var modent til det, så det er først da Solar markedsfører deres fastbox, at der kommer fokus på servicen,” siger Morten Trolle.

Planlæg arbejdsdagen
Hos Nøddelund VVS i Nørresundby har man taget forsigtigt i mod tilbuddene om timelevering. De 26 medarbejdere må helst ikke være for flittige med at bestille varer til levering samme dag. Nøddelund VVS har brugt Solars fastbox-koncept en enkelt gang, og selv om medarbejderne er velkomne til at bestille, skal de helst have alle varer med i bilen om morgenen, fortæller direktør Thomas Tilsted.

”Det bliver ikke så ofte, vi bruger det, for montørerne skal planlægge deres arbejdsdag og have de rigtige ting med i bilen fra morgenstunden”, siger Thomas Tilsted.

Holdningen er nogenlunde den samme hos AC El-Installation i Vejle. Her er man som udgangspunkt positiv overfor konceptet, men indehaver Dan Sørensen understreger, at muligheden for at bestille en fastbox ikke må blive en sovepude for montørerne.

”Medarbejderne skal huske at planlægge til dagen efter, så de kan bruge deres tid på at arbejde. En fastbox er kun til nødstilfælde, så jeg håber ikke, at de bruger det for meget”, siger Dan Sørensen.

Henter selv
I Lindholm ved Aalborg påpeger Kim Thorup, der er medindehaver af Lindholm El, at selv om en lyn-levering går stærkt, så er ventetid stadig død tid. Så selv om grossisten kommer inden for en time skal montøren stadig vente, og kan ikke komme videre før pakken er fremme.

”Hvis det er akut, skal man jo have varen her og nu. Så kan det være hurtigere at hente varen selv end at skulle vente på levering”, siger Kim Thorup, der vel og mærke bor i Aalborg-området, hvor der er rigeligt med fysiske grossistbutikker.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

31.05.2024Installator.dk

Stark har succes med udlejning af fuldt udrustede varebiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning