Installatørerne er CBC Energy’s eneste kunder

CBC Energy er ny på solcellemarkedet og har valgt udelukkende at sælge deres produkt gennem installatørerne. Virksomhedens synspunkt er, at det er helt nødvendigt med en kvalificeret rådgiver.

CBC Energy A/S har udviklet en applikation til iPad, der gør det muligt at lave udførlige beregninger på et anlægs ydelse og økonomi, når installatøren står sammen med en potentiel kunde. Den nye app blev præsenteret på El & Teknik..

Solceller er blevet så populære, at de er endt på supermarkedshylderne. Dermed går kunderne glip af kvalificeret rådgivning, mener det helt nye firma CBC Energy, som har eksisteret siden 1. april og udelukkende sælger sit produkt gennem installatørerne.

”Når kunderne køber solcelleanlæg gennem for eksempel byggemarkeder, er der ingen, der præsenterer valgmuligheder og fortæller om konsekvensen af det ene eller det andet valg. Der er heller ingen, der fortæller, at der er forskel på Danfoss-invertere og forskel på solceller. Princippet er: ’Dén her, er dén, du kan få’.” Det siger Sales Manager Torben Brand, CBS Energy.

Sammen med Manager Henning Christiansen fik han ideen til firmaet, og det ligger i konceptet, at CBC skal sælge hele pakken af grønne energiløsninger til installatørerne; solcelleanlæg er kun begyndelsen. Indtil videre står de med et skandinavisk agentur for solcellepaneler og et kontor i Shanghai, som løbende tjekker kvaliteten af de solceller, CBC videresælger.

Stræber efter top 5
CBC vil gerne op i den danske solcelle top 5 og har derfor satset en del på at gøre sig selv attraktive for installatørmarkedet, blandt andet gennem dag til dag-levering. Også en nyudviklet app skal hjælpe CBC på vej.

Om CBC Energy

De to initiativtagere er elinstallatør Torben Brand og landbrugs- og maskintekniker Henning Christiansen. Bag dem står en række danske og udenlandske investorer. Solcellerne er monokrystallinske og sælges sammen Danfoss TLX invertere.

Virksomheden ser et behov for en bedre vejledning af forbrugerne, der gør de mange fradragsregler og tilskudsordninger overskuelige. Derfor har CBC Energy A/S udviklet en applikation til iPad, der gør det muligt at lave udførlige beregninger på et anlægs ydelse og økonomi, når installatøren står sammen med en potentiel kunde. Softwaren udnytter blandt andet enhedens teknologi til at bestemme den nøjagtige retning, hældning og geografiske placering af et potentielt opstillingssted, og bruger disse data til at udregne den forventede ydelse. Samtidig giver applikationen overblik over, hvilke muligheder der er for afskrivning af anlæggets pris, og hvad det betyder for den samlede tilbagebetalingstid.

Beregningsprogrammet er lavet i samarbejde med KPMG, og skal gøre det lettere for kunden at vælge, ”Og så slipper installatøren for at sidde med arbejdet, når han kommer hjem,” siger Torben Brand.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

31.05.2024Installator.dk

Stark har succes med udlejning af fuldt udrustede varebiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning