Installatørerne skal sælge et samlet brand

Installatørerne skal væk fra tanken om, at man kun sælger timer og materialer. I stedet er det en samlet pakke af værdier, de skal profilere sig på, fortæller Tekniqs formand, Søren Skræddergaard.

Formanden for Tekniq, Søren Skræddergaard, kommer med forslag til, hvordan installatørerne tænker ud af boksen. Foto: Joachim Rode/TEKNIQ.

Hvis det skal lykkes for de danske installatører at udvikle forretningen i fremtiden, må de enkelte installatører overveje grundigt, hvad de vil og ikke bare ukritisk følge strømmen. Det siger formanden for brancheorganisationen Tekniq, Søren Skræddergaard, til fagbladet Dansk VVS.

"Det er ingen grund til at gå i panik over alle de ny ting, fremtiden byder på, så længe vi bare tænker over, på hvilke områder vi hver især ser de største muligheder i stedet for bare at gøre som alle andre. I dag snakker alle for eksempel om solceller. Men hvis samtlige elinstallatører beslutter at satse på lige det område, så vil det være ligesom, hvis 85 jægere kaster sig over den samme kanin," siger han.

I stedet mener Søren Skræddergaard, at installatørerne skal satse på at sælge komplette løsninger og værdier. Kunderne skal eksempelvis vide, hvordan installationerne kan være med til at forbedre komforten, funktionaliteten og effektiviteten.

Fem veje til at sælge værdi

  • Styrke sit aktive salg, så vi ikke længere blot sidder og venter på, at telefonen ringer.
  • Styrke sit fokus på løsninger frem for blot at have fokus rettet mod timer og materialer.
  • Styrke sit fokus på den samlede værdi, som tekniske løsninger har for kunden.
  • Styrke evnen og viljen til at tage ansvar for den samlede løsning.
  • Styrke den professionelle vejledning af kunderne.

Kilde: Dansk VVS

Anbefaler serviceaftaler
Han mener også, at der både på kort og langt sigt vil være store muligheder for de installatører, som arbejder bevidst på at skabe en fast indtægt ved hjælp af serviceaftaler med deres kunder.

"Serviceaftaler giver en rigtig god indgang til den enkelte kunde. Alligevel er mange installatører ikke bevidste om at dyrke denne del af deres forretning, og det er synd. Det paradoksale er jo, at mens de færreste i dag køber en bil uden også at investere i en eller anden form for serviceaftale, så sker det langt sjældnere, når vi investerer i hus," siger formanden.

Udlandet skaber udfordringer
Samtidig gør han opmærksom på de udfordringer, der venter uden for landets grænser. For nogle år siden var det primært faggrupper som murere og tømrere, der fik konkurrence fra udlandet, men Søren Skræddergaard kan se, at det gradvist også kommer til at gælde de mere tekniske håndværksfag.

"Vi bliver nødt til at vågne op og kigge på virkeligheden, som den ser ud. Vi kan ikke tæve de udenlandske el- og vvs-folk på lønnen. I stedet må vi prøve at gøre det på vores effektivitet og arbejdskultur," vurderer han.

Optimisme efter 2011
I 2011 steg den samlede omsætning i installationsbranchen for første gang i flere år. Der er derfor grund til stigende optimisme, da markedet er ved at flaske sig efter, at der kommer større efterspørgsel på installatørernes kompetencer, forudser Søren Skræddergaard:

"Energipriserne stiger og intet tyder på, at det vil ændre sig i fremtiden. Derfor vil opgaver som energibesparelser og energioptimering blive mere og mere nødvendige," vurderer han.

Industrien er desuden begyndt at vise tegn på optimisme. Her er der blevet sparet på reparationer og investeringer under krisen, men det er slut nu, mener Tekniqs formand. Derfor forudser han, at der kommer til at være en stigning i efterspørgslen på både el- og vvs-området.

- OWG

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

08.07.2024Installator.dk

Nødgenerator sikrer vandforsyning i Randers

04.07.2024Georg Fischer

Sponseret

Kom til Nordic Machine Days 26-29. august 2024

02.07.2024Vaillant A/S

Sponseret

VAILLANTS KLIMAVENLIGE VARMELØSNINGER TIL DIT NÆSTE PROJEKT

01.07.2024Geberit A/S

Sponseret

Stor opbakning til Geberits 150-års jubilæum i alle grossistbutikker

21.06.2024TOTO

Sponseret

Vægtløs oplevelse og massage med ”hænder af vand”

19.06.2024BWT

Sponseret

Alternativer til blødgøringsanlæg: En kort guide til installatører

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle