Installatørpanelet: Efteruddannelse står højt på dagsordenen

Spørgsmål: Hvilken form for efteruddannelse ville du sende dine medarbejdere på lige nu, hvis både tiden og økonomien var til det?

Månedens spørgsmål til Installatørpanelet er: "Hvilken form for efteruddannelse ville du sende dine medarbejdere på lige nu, hvis både tiden og økonomien var til det?.

Michael Witt, Witt & Søn A/S
Jeg ville sende mine medarbejdere på et salgskursus. Det er medarbejderne, som har den daglige kontakt, når de er ude ved kunderne. Derfor er det oplagt, at de sagtens kan sælge mere. Når de for eksempel er ude at skifte en vandhane, kunne man godt komme med gode råd om energibesparelser samtidig. Måske sælger du ikke lige her og nu, men hvis kunden får en god oplevelse og ikke kun et nyt blandingsbatteri, er chancen større på et senere tidspunkt. Første skridt på vejen i min virksomhed er, at montørerne har forskellige brochurer med i bilen. Og mindst én brochure skal afleveres til kunden, når en opgave er færdig.

Allan Ramsing, Lund & Erichsen El-Teknik A-S
Besparelse på energiforbruget og på alternativ energi er meget oppe i tiden. Derfor ville vi nok prioritere at uddanne vores medarbejdere i at sælge energioptimering / investering. Den svære øvelse i det marked, vi har lige nu, er nemlig at overbevise kunderne om, at de skal gøre investeringen. Det kan være besværligt, selvom kunderne har udsigt til en klar besparelse og en langsigtet økonomisk gevinst.

Henrik Egemose, Egemose El & Energi
Reglerne om eleftersyn trådte i kraft 1. maj, og det er noget, vi satser på. Derfor sender jeg alle mine medarbejdere på kursus i eleftersyn her i løbet af juni. Der er blot tale om et dagskursus på en af de tekniske skoler, så det er ikke så omfattende, men generelt ville jeg også gerne sende mine medarbejdere på kursus i energiforbedringer. Det er aktuelt lige nu, og det kunne være rart at vide noget mere om eksempelvis solceller og energioptimering af eksisterende el-anlæg.

Stig Andresen, Andresen’s VVS A/S
Vi bor i et fjernvarmeområde, så vi laver en del servicetjek af fjernvarmeinstallationer. Derfor sender jeg mine folk på fjernvarmekursus, så de får mere dybdegående viden om området. Jeg har allerede haft en del af mine medarbejde af sted på sådan et kursus, og vi skal have flere af sted i løbet af efteråret. Derudover vil jeg gerne have flere på kursus i mersalg, så de bliver bedre til at spotte mulighederne ude hos kunden. Det handler om at fortælle folk, at de har nogle ting, vi kan lave for dem udover den igangværende opgave – uden at det virker for påtrængende selvfølgelig!

Thomas Scharbau, KNXsolutions ApS
Der er lige en af mine medarbejdere, der har taget et fibercertificerings-kursus, og jeg har en anden medarbejder, der skal på kursus i at installere et automatisk brandalarmanlæg (ABA) i næste uge. Jeg er selv KNX-certificeret, så jeg kunne godt tænke mig et ”advanced” kursus i KNX, som Lemvigh Müller udbyder. Jeg kunne også godt tænke mig at vide noget mere om ventilation og køling, så jeg ved hvordan tingene er "stykket sammen." Det ikke fordi jeg personligt vil satse på de to områder, men jeg skal til at samarbejde med et ventilationsfirma og et kølefirma, så jeg vil gerne have nok viden til at kunne tale med kunden om det.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

14.06.2024Installator.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

14.06.2024Installator.dk

El-bilerne kan blive en del af løsningen i fremtidens el-net

10.06.2024RIB Software

Sponseret

I dag starter IKT-leder uddannelsen i Aarhus!

07.06.2024Avidenz A/S

Sponseret

Pas på jeres natarbejdere, husk helbredskontrollerne

05.06.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Elcor slutter sig til tic elkas/Eegholm-gruppen

03.06.2024Eegholm A/S

Sponseret

Ny Group CEO for tic elkas/Eegholm-gruppen

31.05.2024Installator.dk

Stark har succes med udlejning af fuldt udrustede varebiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

11.06.2024

Tid

09:00

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

18.06.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Elsikkerhed.dk
Kursus
Ladestandere - Installation og dimensionering - Herning

Et ladestander-kursus sikrer dig en grundig gennemgang af kravene til forberedelse, dimensionering, installation og test af ladestandere til elbiler.

Dato

19.06.2024

Tid

12:30

Sted

Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning

Elsikkerhed.dk
Kursus
Dimensionering af nødstrømsanlæg (UPS) - Greve

Et kursus i UPS-anlæg fra ELsikkerhed sætter dig i stand til at dimensionere og beregne et UPS-anlæg og designe en driftssikker installation, der også kan serviceres spændingsløst.

Dato

25.06.2024

Tid

08:30

Sted

Greve Erhvervscenter, Korskildelund 6, 2670 Greve

Elsikkerhed.dk
Kursus
Boligdimensionering - Herning/virtuelt

Få de bedste kort på hånden med vores nye dimensioneringsredskab, som dette kursus giver adgang til. Alle deltagere får udleveret vores ‘Gør det Kort’, som giver hurtigt overblik over de vigtigste ændringer inden for installationer i boliger og opfylder kravene til dimensionering efter standarden DS/HD 60364.

Dato

26.06.2024

Tid

09:30

Sted

Online / Innovatorium, Birk Centerpark 40, 7400 Herning