Installatørpanelet: Første halvår har skuffet

Spørgsmål: Har omsætningen i første halvår af 2012 levet op til forventningerne? Og hvad er dine forventninger til andet halvår?

Jens Madsen, Bedre Bad Farum
Første halvår har været præget af lidt for mange måske’er og nej’er fra vores kunder. Det er mit indtryk, at folk har pengene, men mange tøver med at sætte gang i større projekter på grund af den politiske uro. Dog har der i slutningen af maj starten af juni været et gennemgående plus i forhold til sidste år. Ordretilgangen kommer især på energiområdet, som vores virksomhed har satset meget på de seneste år.

Vores forventninger til 2. halvår er overvejende positive. Vi øger vores markedsføringsindsats og vores medarbejderuddannelser så vi er godt klædt på til at gøre en forskel hos vores kunder.

Thomas Scharbau, KNXsolutions ApS
Jeg må tilstå, at første halvdel af 2012 ikke har levet op til mine forhåbninger og forventninger. Vi har haft betydelig færre forespørgsler på installering og programmering af KNX og IHC installationer end sidste år. Cirka 50 procent færre. Til gengæld har vi fået et par nye kunder indenfor ABA, både installering og certificerings-opgaver. Men samlet er vi betydeligt under sidste års niveau. Mine forventninger til den resterende del af 2012, er, at der kommer yderlig gang i energioptimeringen, og at vi lander på lidt under sidste års niveau.

Kjeld Søberg, VVS Søberg
Omsætningen i første halvår har desværre ikke levet op til forventningerne og ligger meget under det budget, vi regnede med. Købelysten er i den grad ”ikke eksisterende ” blandt kunderne. Det eneste område, der er i vækst, er solcelle-markedet. Men desværre er dækningsgraden her absolut minimal. Vi håber og tror dog på et bedre resultat i andet halvår, men det kommer næppe til at matche de forventninger, vi havde, da året begyndte.

Claus Pinholt, Pinholt Elinstallationer ApS
Første halvår er gået fornuftigt. Dog var første kvartal som sædvanlig sløjt, men andet kvartal har set godt ud, blandt andet på grund af en spirende optimisme og ikke mindst en stor mængde opgaver inden for alternativ energi.

Jeg synes dog, at industriens investeringer lader vente på sig, nok som følge af det urolige politiske hav vi sejler på fortiden. Ingen er helt sikker på noget! Det smitter naturligvis af på mine forventninger til andet halvår, hvor jeg ikke tør tro på noget, inden den politiske skatte- og afgifts-kabale går op. Men vi klør på og håber at holde vores normale omsætning.  

Michael Witt, Witt & søn A/S
Jeg havde håbet på en højere omsætning end sidste år, men det har ikke været tilfældet. Det skyldes, at første kvartal var meget ringe, og derfor halter vi efter. Jeg synes, det er svært at fremhæve områder, der går bedre end andre, og vi må konstatere, at der er benhård konkurrence på pris. Derfor skal vi være gode til at købe rigtigt ind og være gode til at tilrettelægge arbejdet. Jeg mener, at den politiske slingrekurs, vi oplever i øjeblikket, er med til at gøre folk usikre, og det gør at de fortsat holder på pengene. Vi kan dog mærke en lille bedring i øjeblikket og derfor forventer jeg at andet halvår bliver bedre end første halvår.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde