Installatørpanelet: Grossister skal ikke kun tilbyde produkter

Spørgsmål: Hvilken rolle mener du, branchen grossister skal have i dag? Hvad gør de godt, og hvad skal de blive bedre til?

Thomas Østerbye, FINI-EL
Branchens grossister har i dag et kæmpe ansvar for at få hjulene til at dreje rundt i branchen. Der er nemlig ingen af os, der vil have et lager liggende. Det er både nemmere og billigere at bruge for eksempel Lemvigh-Müller som fjernlager.

Hvis det skal fungere, så er der nødt til at være dag til dag levering, som fungerer fejlfrit. Vi handler hos både Lemvigh-Müler og Solar, og det fungerer næsten perfekt. Ved bestilling inden 18, har vi varerne inden kl. 6 næste morgen. Derudover bruger vi grossisternes viden, som mange gange er rigtig kompetent. Hvis man for eksempel mangler et input om intelligente installationer, så er der næsten altid én, der står til rådighed.  

Allan Ramsing, Lund & Erichsen A-S
El-grossisternes primære rolle i dag må være salg af viden og teknologi, da salget af almen el-materiel er blevet spredt så meget ud i detailhandelen, at det nærmest må være et uinteressant forretningsområde.

Grossisterne er generelt gode til omstilling og tilpasning, men har i krisens kølvand måske været lige kreative nok i rationaliseringen og nedskæringer, når det gælder support til kunderne. Umiddelbart har jeg ingen kommentar til, om der er forretningsområder, de bør holde sig fra, men de bør jo selvfølgelig ikke drive installationsforretning.

Stig Andresen, Andresen’s VVS
Grossisternes rolle er, at være leverandør af materialer og rådgive installatørerne om nye materialer og produkter. Jeg synes, grossisterne er gode til at komme hurtigt ud med produktnyheder og andre løsninger, der er relevante for branchen. Jeg synes dog, at de skal holde sig fra handel til private og lade være med at blande sig i, hvordan vi handler og agerer som vvs-installatører.

Jesper Knoop, Knoop VVS
Jeg synes som udgangspunkt, at de gør det godt i dag. Men der er et brancheproblem, som jeg synes, de skal være med til at løse. Det er, at kunderne i stigende grad ikke vil betale for den tid, vi installatører bruger på at hente varer hos grossisterne. Solar er begyndt at levere mindre forsendelser i Storkøbenhavn indenfor en time for 100 kroner. Det er et eksempel på en løsning, der hjælper et stykke hen ad vejen.

Man kan godt have grossisterne mistænkt for at ville sælge til private folk i fremtiden. Det synes jeg, de skal holde sig fra.

René Søndergaard, A. Søndergaard A/S
En af de ting jeg lægger meget stor vægt på, er, at grossisterne yder en god support på de produkter, de sælger. Det vil vi faktisk gerne betale lidt ekstra for. Det er nemlig en kæmpe fordel at kunne ringe efter hjælp, hvis der opstår tvivlsspørgsmål i løbet af arbejdsdagen.

Jeg kunne dog godt tænke mig nogle bedre priser, for det kan ikke hjælpe noget, at grossisterne skal have 15-20 procent mere for produkterne, sammenlignet med den pris forbrugerne kan finde på nettet. Så er det jo, at vi bliver nødt til at begynde og lede efter alternative leverandører.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

11.04.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Grønne resultater: AO på vej mod halvering af CO2-udledningen

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde