Installatørpanelet om digital drift

Gør I brug af digitale værktøjer i jeres drift i dag - og hvilke gevinster giver det jer i så fald? Installatørpanelet giver en række svar.

"Det er faktisk gået forbløffende hurtigt og smertefrit at omstille os til stort set ren digital drift, hvor alt bliver registreret på smartphones eller tablets afhængig af, hvad de forskellige medarbejdere foretrækker", fortæller Michel Witt..

Stig Andresen, Andresen’s VVS, Fredericia: Digitalisering sparer masser af tid
Vi har digitaliseret alle de væsentligste arbejdsgange i vores forretning. Vi tog hul på digitaliseringen i 2015-16, hvor vi gennemdigitaliserede det hele. Det var egentlig ikke så dyrt og bøvlet, som vi måske havde forestillet os – og jeg i dag kan slet ikke forestille mig at drive en virksomhed uden de gode digitale værktøjer. Det sparer mig og os for masser af tid, fordi det automatiserer så mange arbejdsgange. Det er også en stor fordel for kommunikationen mellem medarbejdere, ligesom kvalitetsdokumentationen er blevet langt lettere og hurtigere. I dag tager vi rutinemæssigt billeder af alle kundeløsninger. Billederne bliver automatisk lagret, så vi altid lynhurtigt kan finde dem frem igen. Stig Andresen beskæftiger mere end 35 medarbejdere.

Læs også: Installatørpanelet om den grønne omstilling

Michael Witt, Witt & søn A/S, Sønderborg: Har betalt sig hjem mange gange
Vi tog tyren ved hornene i 2018 og digitaliserede stort set hele vores forretning i én omgang. Det er faktisk gået forbløffende hurtigt og smertefrit at omstille os til stort set ren digital drift, hvor alt bliver registreret på smartphones eller tablets afhængig af, hvad de forskellige medarbejdere foretrækker. Det sparer os masser af tid hele vejen rundt. Medarbejderne bestiller varer på vvs-nummer med tilhørende pris, kvalitetsarbejdet er online 24/7 og medarbejderne har let adgang til tegninger og vejledninger. Administrationen har til enhver tid online overblik og sparer for eksempel helt lavpraktisk masser af tid på at lægge fakturaer i kuvert med frimærke på samt levere til et posthus. Investeringen i it har betalt sig selv hjem mange gange.

Henrik Egemose, Egemose El & Energi, Rudkøbing: It kræver adfærdsledelse
Vi overgik til digital drift, da jeg overtog virksomheden i 2010. Det er en stor fordel for os, fordi vi sparer så meget tid. Vi kører meget med eget lager og indkøber ikke mange varer direkte på ordre, fordi det ikke passer særlig godt til vores struktur - og fordi vi i ofte har langt til en grossist. Vi har også oplevet lidt udfordringer med, at montører glemmer at registrere stumper, fordi de lige snupper dem fra bilen eller lageret. Jeg bruger derfor løbende lidt tid på at krydstjekke, ligesom vi løbende arbejder på at indføre gode vaner vedrørende at registrere timer og materialer med det samme ude hos kunden. Registrering på en telefon eller tablet er simpelthen en del af opgaven ligesom udfyldelse af KS materiale, som også foregår i samme system.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

17.05.2024Installator.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024Installator.dk

Energinet indgår milliard-partnerskab med Siemens Energy

17.05.2024RIB Software

Sponseret

Ebook: BIM fra A til Z – Download den her!

15.05.2024Installator.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

14.05.2024Alcadon ApS

Sponseret

[SE BILLEDERNE] Første dag på El & Teknik’24 var rekord-dag! Hvad blev der talt om?

14.05.2024Installator.dk

El & Teknik ´24 skudt i gang

14.05.2024Installator.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

14.05.2024Installator.dk

Energisektoren er stor aftager af nyuddannede

Jobmarked

Se alle

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GN Belysning A/S

Salgskonsulent til el-installatører, Sjælland og øerne

Vi søger en engageret og erfaren salgskonsulent, der får ansvaret for at udvikle salget og kunderelationerne på Sjælland og øerne.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Viessmann
Åbent hus
Åbent hus: Vitocal 200-A Pro 64 kW

Rådgivning om store varmepumper

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

Guldalderen 2, 2640 Hedehusene

Rockwool Danmark A/S
Gå-hjem-møde
Gå-hjem-møde: Bliv klogere på energieffektivitet og CO2 reduktion i større bygninger

Gør flere energirenoveringstiltag til ét samlet projekt med ROCKWOOL og LivingBetter

Dato

21.05.2024

Tid

14:00

Sted

ROCKWOOL Danmark A/S, Hovedgaden 501, Hedehusene, Capital Region, DK, 2640

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Greve)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

22.05.2024

Tid

09:00

Sted

Tune Kursuscenter, Grevevej 20, 2670 Greve

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde