Installatørpanelet om VE-løsninger

Månedens spørgsmål: Oplever du efterspørgsel efter VE-løsninger? Installatørpanelet giver en række svar.

"Vi oplever i stigende grad, at alle typer kunder tænker i energieffektivitet, og vi tænker oftere og oftere stand alone VE-løsninger ind i vores bygningsautomatik", fortæller Thomas Scharbau (nummer 2 fra højre i nederste række)..

Claus Pinholt, Pinholt Elinstallationer Aps, Lemvig: VE vokser hele tiden
Ja, vi oplever i høj grad efterspørgsel efter luft-til-vand-, jord-til-vand- og luft-til-luft-varmepumper, ligesom vi også installerer solcelleanlæg og ladestandere. Varmepumpe-markedet har været kraftigt stigende i 2021 og 2022, og så er der sket en opbremsning i første halvår af 2023, fordi Energistyrelsens tilskud til privates investeringer i varmepumper er blevet udsat til september måned. Vi forventer så, at vi skal løbe meget stærkt i efteråret, når tilskuddet kommer på banen. Det er lidt af en ledelsesmæssig udfordring for mig at sikre stabile arbejdsforhold for mine otte medarbejdere, så det kunne bestemt være rart, hvis varmepumpemarkedet var lidt mere stabilt. Installation af solceller og ladestandere er præget af stabil og løbende vækst. 

Læs også: Installatørpanelet om lærlinge og medarbejdere med nedsat arbejdsevne

Thomas Scharbau, KNXsolutions, Lyngby: Fokus på energi er i stærk vækst
Vi installerer bygningsautomatik og leverer ikke direkte varmepumper eller solcelleanlæg. Men vi oplever i stigende grad, at alle typer kunder tænker i energieffektivitet, og vi tænker oftere og oftere stand alone VE-løsninger ind i vores bygningsautomatik. Vi installerer for eksempel mange løsninger, hvor automatikken tager højde for den aktuelle elpris – er prisen høj, så bliver en mindre del af strømmen kanaliseret til opladning af virksomhedsbiler, er prisen lav er det omvendt. Det bidrager til lavere omkostninger og mere fleksibelt energiforbrug. Vi har lige installeret automatik hos en virksomhedskunde, der kobler deres 600 m2 store solcelleanlæg sammen med deres 15 ladestandere, og det betyder, at de lader egne og kunders biler med gratis strøm.

Læs også: Installatørpanelet om den grønne omstilling

Torben Hedegaard, HETEK A/S, Vejle: Både ja og nej
Når der har været et indslag om solceller eller varmepumper i TV nyhederne, så oplever vi mange forespørgsler de følgende dage. Men jeg synes, der er mere snak end reel handling. Vi installerer mange ladestandere hos mindre erhvervsvirksomheder, og vi tilslutter også en del solcelleanlæg. Indtil videre ser det ud til, at drivkraften i høj grad er myndighedskrav. Men i takt med at flere og flere virksomheder bliver mere seriøse med bæredygtighedsrapportering, så stiger efterspørgslen også – og jeg forventer, at hele VE-området vil være mangedoblet inden for få år. Vi har selv som installationsvirksomhed valgt at gå 100 procent ind på at drive en bæredygtig forretning, så vi står klar, når markedet for alvor begynder at efterspørge bæredygtige leverandører.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Denne artikel er del af et tema:

Tema om VE og grøn omstilling

Relateret indhold

23.07.2024Installator.dk

Bosch henter ny direktør fra egne rækker

22.07.2024Installator.dk

Dansk startup samarbejder med Huawei

08.07.2024Solar Danmark

Sponseret

Solar i strategisk samarbejde med Emaldo®

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle