Installatørskepsis over rørsystem vendt til begejstring

Bjørnemose Gods genopstår efter en omfattende brand, og det er mere end 5000 meter pex-rør, der bruges til vand og varme. Installatøren var skeptisk, men det ændrede sig hurtigt.

”Vi havde ikke den store erfaring med pexrørene fra Uponor og deres Quick & Easy-koblingsteknologi. Men vi kunne hurtigt se fordelene, og nu har vi investeret i vores eget ekspansionsværktøj til systemet", fortæller projektleder Michael Birkemand Nielsen fra Kemp & Lauritzen.

Uponor Q&E-samleteknologi benytter sig af den indbyggede termiske hukommelse i Uponor PE-Xa-rør, så man kan etablere en 100 procent tæt samling omkring fittingen uden brug af O-ringe og andre tætningsmetoder. Det giver et lavt tryktab og en helt korrosionsfri tætning. Men der var særligt en anden fordel, der sprang i øjnene på projektleder Michael Birkemand:

"Mine montører kommer med positive tilbagemeldinger, fordi systemet er så enkelt at have med at gøre, og så sparer det kostbar tid uden, at går ud over kvaliteten af samlingerne. Vi skal for eksempel ikke spænde noget efter. Det var også hurtigt og smertefrit at komme i gang uden den store oplæring eller lignende".

Overblik med alt fra én leverandør
Projektlederen fra Kemp & Lauritzen fremhæver også, hvor nemt det er med én leverandør til hele opgaven. Der er ikke alene leveret over 5.000 meter rør til brugsvand, varme og gulvvarme, men også varmefordelingsplader, Smart Aqua Plus koblingsdåser, Smatrix gulvvarmesystem og ikke mindre end 69 rumtermostater.

”Det hele er udviklet sammen og passer perfekt, og så er der kun ét kontaktpunkt og ét sted at få support, når vi er i gang. Alt, hvad der gør arbejdet lettere, tæller med, når vi har en tidsfrist", forklarer Michael Birkemand Nielsen.

Fakta om de leverede produkter

• 2.100 m Uponor PE-Xa- rør til brugsvand og varme.
• 3.000 m Uponor Comfort Pipe-rør til gulvvarme.
• Uponor varmefordelingsplader til gulvvarme.
• Uponor gulvvarmesystem Vario PLUS fordelerrørsæt.
• Smart Aqua Plus koblingsdåser.
• Smatrix gulvvarmesystem og -styring.
• 69 rumtermostater.

Stor opgave på dramatisk baggrund
Bjørnemose Gods ligger ved Svendborg og har en historie, der rækker flere hundrede år tilbage i tiden. Den 4. januar 2021 ændrede alt sig, da en skorstensbrand bredte sig til den øvrige del af taget. Planen er nu, at det genopbyggede gods står færdigt til august i år, så ejerne og lejerne kan flytte tilbage i en stærkt moderniseret bygning.

Læs også: Særlig projektform sikrer bæredygtige spildevandsrør på Aalborg Havn

"Beregninger og specifikationer blev lagt i hænderne på dygtige, rådgivende ingeniører, som skulle sikre moderne bekvemmeligheder i de historiske rammer”, fortæller Tommy Clement, Account Manager, Uponor Building Solutions.

"I sidste ende faldt valget på Uponors produkter, så nu får den smukke hovedbygning derfor et sammenhængende system med alle moderne styringsmuligheder og høj komfort."

Tommy Clement har været glad for projektforløbet, og det har i særdeleshed glædet ham, at montørerne fra Kemp & Lauritzen har taget Q&E-teknologien til sig og har oplevet, at det sparede tid og samtidig sikrede en høj kvalitet af den færdige løsning.

Som et kuriosum kan det nævnes, at Bjørnemose Gods også har været brugt som filmkulisse, ikke mindst i komedien Solkongen fra 2005 med Birthe Neumann og Nikolaj Lie Kaas. Om mindre end et halvt år kan den smukke hovedbygning igen slå dørene op – nu med opgraderet komfort og styring.

Fakta om de leverede produkter

• 2.100 m Uponor PE-Xa- rør til brugsvand og varme.
• 3.000 m Uponor Comfort Pipe-rør til gulvvarme.
• Uponor varmefordelingsplader til gulvvarme.
• Uponor gulvvarmesystem Vario PLUS fordelerrørsæt.
• Smart Aqua Plus koblingsdåser.
• Smatrix gulvvarmesystem og -styring.
• 69 rumtermostater.

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Denne artikel er del af et tema:

Tema om varme og køling 2022

Relateret indhold

12.04.2024Installator.dk

VE-installatører ser dystert på fremtiden

12.04.2024Installator.dk

Innargi tager hul på den tredje geotermiboring i Aarhus

11.04.2024Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

KOM GOGT IGENNEM STØRRE PROJEKTER

11.04.2024Installator.dk

Enhedslisten vil øge tilskud til gasudfasning

10.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Nyt "energitag" og METRO Delta gør Birger 100 % selvforsynende

08.04.2024Installator.dk

214.000 kan få fjernvarme inden 2028, men...

05.04.2024METRO THERM A/S

Sponseret

Skal du have varmepumpe? Så tjek først Varmepumpelisten

05.04.2024Installator.dk

Fejlslagen spekulation kan sende fjernvarmeværk i konkurs

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Mercantec

Undervisere søges til ventilation og damp

Leder du efter nye udfordringer og fantastiske kolleger – og har du lyst til at blive en del af Mercantecs nye, samlede VVS-, klima- og damp-team?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

16.04.2024

ELTRONIC A/S

Project Delivery Manager til montage og idriftsættelse af Automationsprojekter

I Eltronic A/S er vi i front inden for udviklingsprojekter med komplekse automationsløsninger til vores kunder inden for fødevare-, life science og fremstillingsindustrien. Til vores team, søger vi nu en erfaren Project Delivery Manager, som vil stå i spidsen for effektivt at bringe vores automationsprojekter i mål.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

18.04.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en tekniker med interesse for automation

Er du teknisk dygtig og motiveres af en alsidig hverdag? Har du erfaring med PLC, robotteknologi eller interesse for automation? Og vil du være med til at sikre den daglige drift og optimere vores automatiske produktionslinjer. Så søger vi lige nu en engageret tekniker til METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle