Installatører vil skabe landsdækkende aktør med lokale rødder

16 danske installationsvirksomheder er foreløbig gået sammen med kapitalfonden FSN Capital om at etablere InstallatørGruppen. Ambitionen er 30-35 partnervirksomheder og en omsætning på 3 milliarder kroner inden for to år eller tidligere. Den overordnede ambition er at skabe en stærk landsdækkende aktør, som har rødderne solidt forankret i lokale virksomheder og egne kernekompetencer. Det bedste af to verdener, så at sige.

”Vi går efter at blive markedsleder igennem partnerskaber med lokale installatører over hele Danmark og tage en ledende rolle i at fremme bæredygtighed og energieffektivitet”, fortæller Niels Meidahl og Peter Frandsen (th). Foto: InstallatørGruppen..

Gruppen åbnede døren til hovedkvarteret i Roskilde i marts måned 2023, og ambitionen er at blive en af landets største virksomheder indenfor el, vvs, fiber, ventilations- og kølesystemer samt sikring og alarm.

”Vi går efter at blive markedsleder igennem partnerskaber med lokale installatører over hele Danmark og tage en ledende rolle i at fremme bæredygtighed og energieffektivitet. Det er vigtigt for os, at vi fastholder de lokale rødder og bygger videre på den unikke lokale forretning, som vores partnervirksomheder repræsenterer. Det tror vi på skaber de gode kundeløsninger og den bæredygtige forretning”, fortæller Niels Meidahl og Peter Frandsen, der er henholdsvis administrerende direktør og driftsdirektør.

De 16 installatørvirksomheder, som er gået sammen om at skabe InstallatørGruppen, er alle lokale markedsledere inden for deres felt: Målet er, at mange flere lokale installatører på tværs af Danmark bliver en del af Gruppen.

Det nære og det landsdækkende
InstallatørGruppen er i udpræget grad baseret på lokal forankring og nære kunderelationer. Alle virksomheder fastholder deres lokale ledelse, medarbejdere, firmanavne og lokationer. Samtidig bliver de alle partnere og medejere af InstallatørGruppen.

Det giver virksomhederne mulighed for sammen at levere totalløsninger over hele landet samt drage nytte af InstallatørGruppens stordriftsfordele til at styrke deres lokale markedspositioner.

John Jensen VVS, der er en af virksomhederne i InstallatørGruppen, blev grundlagt i 1962, og administrerende direktør Jesper Leen Jensen er anden generation i familievirksomheden med godt 250 ansatte. Jesper Leen Jensen forklarer:

”Vi ser store fordele for både vores kunder og medarbejdere i at blive partnere i InstallatørGruppen. Det styrker vores eksisterende kompetencer, giver os mulighed for at dele viden med de andre virksomheder samt mulighed for at udvikle og tilbyde nye og bredere løsninger til vores kunder. Samtidigt har det været afgørende for os, at vi som del af InstallatørGruppen bevarer vores lokale ledelse og firmanavn, lokale tilstedeværelse og tætte relation til vores kunder, hvilket skaber tryghed for både vores kunder, partnere og medarbejdere og er afgørende i forhold til rekruttering”.

Målet er at blive markedsleder
Ledelsen i InstallatørGruppen udgøres af administrerende direktør Niels Meidahl og driftsdirektør Peter Frandsen. Peter Frandsen er selv mangeårig ejerleder i Frandsen El, som han stiftede i 2001 og i 2020 solgte til El:con, hvor han indtil for nyligt var salgsdirektør. Han er uddannet installatør og medlem af bestyrelsen i Brancheforeningen TEKNIQ Arbejdsgiverne København.

Peter Frandsen udtaler: ”InstallatørGruppen forener det bedste af to verdener ved at kombinere de enkelte virksomheders lokale forankring og tætte kunderelationer med alle de fordele, der er ved at være del af en større gruppe, hvor man får mulighed for at samarbejde med andre lokale markedsledere med en bred vifte af teknisk ekspertise indenfor el, vvs-, fiber, ventilations- og kølesystemer. Det betyder, at virksomhederne sammen vil kunne tilbyde markedsledende totalløsninger til virksomheder og offentlige kunder i hele landet i konkurrence med andre store virksomheder uden at give køb på den tætte relation til sine kunder, partnere og medarbejdere”.

De 16 nuværende partnere i gruppen

1. A-Comfort.
2. Alvent Ventilation.
3. Byens VVS & Blik.
4. CH VVS.
5. El Team Fyn.
6. GL VVS.
7. Jesper Hansen VVS.
8. John Jensen VVS.
9. Kjellerup Group.
10. MH Elektric.
11. WeCon.
12. Ribe VVS Entreprise.
13. T. Jespersen Ventilations ApS.
14. Leon Petersen VVS & Gas A/S.
15. Dansk Klimateknik A/S.
16. Ib Andersen VVS (mangler godkendelse af Konkurrencestyrelsen).

Niels Meidahl, som er administrerende direktør i InstallatørGruppen, er tidligere finansdirektør i blandt andet Nuuday, Fitness World Group, Saint-Gobain Distribution Denmark samt H+H International og har omfattende erfaring med virksomhedssammenlægninger og samarbejde med internationale kapitalfonde.

Læs også: Danske virksomheder går glip af store energiforbedringer

Niels Meidahl udtaler: ”Det er de enkelte partnervirksomheder, ejere og medarbejdere, der er fundamentet for og som kommer til at tegne InstallatørGruppen. Vi vil alene fokusere på strategiske områder og stordriftsfordele, som kan bidrage til at styrke virksomhedernes position og konkurrenceevne. Gruppens finansielle styrke betyder, at vi kan fokusere på at udvikle og udvide InstallatørGruppen, og vi har ambitiøse vækstplaner i Danmark. Målet er at opbygge en markedsledende position over de kommende tre år”.

Grøn omstilling og videndeling
”Vi satser meget på at optage nye partnervirksomheder, der er stærke på aspekter af den grønne omstilling. Det er både produktion af VE-produkter som solceller og varmepumper samt rådgivning om og installation af bæredygtige løsninger, der leverer vedvarende energi og/eller optimerer energiudnyttelsen i bygninger. Leon Petersen VVS & Gas er for eksempel specialist i installation af varmepumper, mens A-Comfort producerer nøglefærdige kølesystemer”, fortæller Peter Frandsen og tilføjer: ”Vi vil være en nøgleaktør i den grønne omstilling i Danmark”.

Niels Meidahl fremhæver et andet fokus i InstallatørGruppen, som er udveksling af viden og erfaringer mellem partnervirksomhederne: ”Partnervirksomhederne er vidt forskellige og har stærk viden om delområder. Der ligger meget værdifuld viden og gode erfaringer, som vi arbejder på at dele med hinanden. Det sker for eksempel via IG-Skolen, som er et tværfagligt format, hvor vi tilbyder kompetenceudvikling fire til seks gange om året. Det sker også via ejerledermøder, hvor vi arbejder med strategi og benchmarking”, fortæller han of supplerer:

”Vi vil også have et stærkt fokus på ESG, altså udvikle vores egen bæredygtighedsprofil og -rapportering. Fordi det mener vi er en naturlig del af vores virksomhedsansvar, ligesom vi også tror, det om kort tid vil spille en stor rolle som konkurrenceparameter”.

Lokal og ’global’ på samme tid
FSN Capital, som står bag InstallatørGruppen, har tidligere haft stor succes med lignende forretningsmodeller i Norden. For eksempel stod FSN Capital også bag svenske Instalco og norske Håndverksgruppen og ser et stort potentiale i InstallatørGruppen.
 

Nicolai Norrbom, Partner i FSN Capital Partners, som er investeringsrådgiver for FSN Capital forklarer: ”InstallatørGruppen forener de bedste kvaliteter ved lokal ledelse og kunderelationer med alle de fordele, der er ved at være del af en større gruppe. Det er en forretningsmodel, vi i FSN Capital før har haft stor succes med at bakke op om. Samtidig er det klart, at installatørbranchen kommer til at spille en vigtig rolle i at fremme energieffektiviteten i bygninger, reducere CO2-udledningerne og dermed bidrage til opnåelsen af de danske klimamål. Den grønne omstilling har klar prioritet i FSN Capitals investeringsstrategi, og vi ser et stort potentiale for, at InstallatørGruppen kan tage en ledende rolle her“.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

21.06.2024Installator.dk

Advokatfirma dumper alle parter i skandaleramt fjernvarmeprojekt

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

20.06.2024Geovent

Sponseret

Besøg fra vores tætte samarbejdspartner ITEK: Fokus på NATO og forsvarsprojekter

20.06.2024Installator.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

20.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne: God dag for famlieejede virksomheder

20.06.2024Installator.dk

Bravida henter erfaren profil til regional direktør-stilling

19.06.2024Installator.dk

Vest-El A/S bliver en del af InstallatørGruppen

18.06.2024Alcadon ApS

Sponseret

Den heldige vinder af el-løbehjulet blev…

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle