Installatørpanelet om digital drift

Gør I brug af digitale værktøjer i jeres drift i dag - og hvilke gevinster giver det jer i så fald? Installatørpanelet giver en række svar.

"Det er faktisk gået forbløffende hurtigt og smertefrit at omstille os til stort set ren digital drift, hvor alt bliver registreret på smartphones eller tablets afhængig af, hvad de forskellige medarbejdere foretrækker", fortæller Michel Witt..

Stig Andresen, Andresen’s VVS, Fredericia: Digitalisering sparer masser af tid
Vi har digitaliseret alle de væsentligste arbejdsgange i vores forretning. Vi tog hul på digitaliseringen i 2015-16, hvor vi gennemdigitaliserede det hele. Det var egentlig ikke så dyrt og bøvlet, som vi måske havde forestillet os – og jeg i dag kan slet ikke forestille mig at drive en virksomhed uden de gode digitale værktøjer. Det sparer mig og os for masser af tid, fordi det automatiserer så mange arbejdsgange. Det er også en stor fordel for kommunikationen mellem medarbejdere, ligesom kvalitetsdokumentationen er blevet langt lettere og hurtigere. I dag tager vi rutinemæssigt billeder af alle kundeløsninger. Billederne bliver automatisk lagret, så vi altid lynhurtigt kan finde dem frem igen. Stig Andresen beskæftiger mere end 35 medarbejdere.

Læs også: Installatørpanelet om den grønne omstilling

Michael Witt, Witt & søn A/S, Sønderborg: Har betalt sig hjem mange gange
Vi tog tyren ved hornene i 2018 og digitaliserede stort set hele vores forretning i én omgang. Det er faktisk gået forbløffende hurtigt og smertefrit at omstille os til stort set ren digital drift, hvor alt bliver registreret på smartphones eller tablets afhængig af, hvad de forskellige medarbejdere foretrækker. Det sparer os masser af tid hele vejen rundt. Medarbejderne bestiller varer på vvs-nummer med tilhørende pris, kvalitetsarbejdet er online 24/7 og medarbejderne har let adgang til tegninger og vejledninger. Administrationen har til enhver tid online overblik og sparer for eksempel helt lavpraktisk masser af tid på at lægge fakturaer i kuvert med frimærke på samt levere til et posthus. Investeringen i it har betalt sig selv hjem mange gange.

Henrik Egemose, Egemose El & Energi, Rudkøbing: It kræver adfærdsledelse
Vi overgik til digital drift, da jeg overtog virksomheden i 2010. Det er en stor fordel for os, fordi vi sparer så meget tid. Vi kører meget med eget lager og indkøber ikke mange varer direkte på ordre, fordi det ikke passer særlig godt til vores struktur - og fordi vi i ofte har langt til en grossist. Vi har også oplevet lidt udfordringer med, at montører glemmer at registrere stumper, fordi de lige snupper dem fra bilen eller lageret. Jeg bruger derfor løbende lidt tid på at krydstjekke, ligesom vi løbende arbejder på at indføre gode vaner vedrørende at registrere timer og materialer med det samme ude hos kunden. Registrering på en telefon eller tablet er simpelthen en del af opgaven ligesom udfyldelse af KS materiale, som også foregår i samme system.

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

15.07.2024RIB Software

Sponseret

NY RAPPORT: RIB Markedsundersøgelse 2024!

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle