Institutioner og virksomheder har sat turbo på køb af ladestationer

Ladestationer til elbiler har været i kraftig vækst de seneste år i takt med, at der er kommet flere danske elbilsejere. Nu accelereres udbredelsen i stigende grad fra virksomheder og kommuner, der tilbyder ’tankning’ af strøm til borgere og kunder.

Ladestationer til elbiler har været i kraftig vækst de seneste år i takt med, at der er kommet flere danske elbilsejere. Nu accelereres udbredelsen i stigende grad fra virksomheder og kommuner, der tilbyder ’tankning’ af strøm til borgere og kunder. Foto: Elcon..

Elbilerne er for alvor begyndt at trille på de danske veje. Det har givet travlhed hos den landsdækkende elinstallatør og Danmarks førende installatør af landestandere, ELCON, der dagligt installerer over 100 landepunkter fordelt over hele landet.

I takt med udbredelsen af elbiler oplever elinstallatøren, at et stigende antal offentlige institutioner og virksomheder bidrager til udbygningen af lade-nettet for at kunne servicere borgere og kunder, der ønsker at oplade bilen. Det gælder alt lige fra byggemarkeder til borgerservice og andre offentlige lokationer, hvor der i større skala kan tankes strøm imens der for eksempel handles eller løbes ærinder. 

"Markedet har oplevet en eksplosiv vækst i de sidste par år som følge af, at flere og flere danskere har sat sig bag rattet i en elbil. Vi ser nu også, hvordan institutioner og virksomheder etablerer ladestationer som en service for brugere, borgere og kunder. Det er et klart tegn på, at den grønne omstilling prioriteres højt både i det offentlige og i erhvervslivet, og vi er stolte over at bidrage til elektrificeringen af samfundet ved at levere skræddersyede ladeløsninger", siger Palle Jensen, der er divisionsdirektør for ELCON, der er en del af energi- og rådgivningskoncernen NRGi.

Læs også: Ny aftale om offentligt hurtigt ladenetværk

Ifølge en ny rapport fra Transportministeriet er der alene i første kvartal af 2023 etableret 1910 nye offentlige ladepunkter over hele landet. Det svarer til en stigning på 21 procent i forhold til sidste kvartal af 2022 og betyder, at der i marts 2023 var godt 11 elbiler per ladedepunkt mod 14 elbiler per ladepunkt i september 2022.

Det er en forbedring på 16 procent, og udviklingen af ladepunkter har nu overhalet antallet af nyregistrerede elbiler. Ifølge Palle Jensen er udbygningen af ladeinfrastrukturen i Danmark helt essentiel, hvis den grønne omstilling af transporten skal lykkes.

"Ladeinfrastrukturen spiller en afgørende rolle i at motivere flere danskere til at vælge elbiler og sikre den nødvendige omstilling fra fossile brændsler til elektricitet i biltransporten. Ved at etablere ladestandere og tilbyde nem opladning over hele landet, vil det understøtte ambitionen om at få flere til at skifte til en elbil, så vi som samfund kan nå den vigtige 2030-målsætning om en 70 procents reduktion af CO2-udledningen”, siger Palle Jensen.

Behovet for ladepunkter bliver ikke mindre de kommende år, vurderer Palle Jensen.

”Den ambitiøse politiske målsætning om en million grønne biler i 2030 vil betyde, at infrastrukturen skal udbygges markant. Med vores landsdækkende kundecenter er vi klar til at håndtere opgaver i hele landet fra ét sted”, siger Palle Jensen.

- PiB

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.05.2024Installator.dk

Nordlys nedlægger en række elprodukter

24.05.2024Installator.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

16.05.2024Installator.dk

Boligejerne overvurderer den energimæssige stand af deres bolig

09.05.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Hvordan kan man reducere sit ydelsestab på solcelleparken?

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

Jobmarked

Se alle

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Bæredygtig drift af byggepladsen

Indretningen af byggepladsen er et vigtigt led i udførelsen af et byggeri. Det er denne, der skaber de rette betingelser for arbejder og transport, hvorimod en uhensigtsmæssig indretning besværliggør byggeprocessen.

Dato

27.05.2024

Sted

Hellerup

2ctrl ApS
Kursus
KNX Basic kursus

(Certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med eksamen)

Dato

27.05.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde