Intelligent sensor mindsker kødannelse ved testcenter

I Vallensbæk Kommune var det en udfordring for særligt ældre og dårligt gående borgere at stå i den lange kø for at få den nødvendige Corona-test. Nu har kommunen investeret i særlige sensorer, der kan fortælle borgerne, hvornår det er hurtigst at komme til.

Testcenteret i Vallensbæk er det første af sin slags til at benytte sig af sensorløsningen herhjemme, men hos Konica Minolta forbereder man sig på, at det vil være oplagt for flere kommuner at melde sig på banen. Foto: Konica Minolta..

Test og podninger er en stor del af regeringens genåbningsstrategi, og det lægger yderligere pres på landets mange testcentre. I Vallensbæk oplevede de, at mange ventede i lange køer, beretter Marie Gottlieb Danneskiold-Samsøe, der er IT- og digitaliseringschef i kommunen.

“Vi oplevede, at der lynhurtigt opstod kø i nogle perioder, samtidig med at der i andre perioder slet ikke var nogen kø. Hovedudfordringen med det var at mange af de borgere, der havde behov for at blive testet, måske var 80 eller 85 plus, og det kunne være svært for dem at stå i kø så længe. Det er lang tid at stå op i en halv time, hvis man i forvejen er dårligt gående”, understreger hun.

Men det er der nu fundet en løsning på.

Intelligent sensor

Løsningen fandt Vallensbæk Kommune hos Konica Minolta, som har en intelligent sensor via det Konica Minolta-ejede MOBOTIX. Den kan tælle, hvor mange der står i kø. Ud fra dens optælling laver en ekstern virksomhed en beregning, så borgerne kan se på kommunens hjemmeside, hvor lang tid man kan forvente at stå i kø.

“Kapaciteten er jo egentlig ikke et problem, hvis bare man fordeler sig lidt mere jævnt hen over dagen. Det her er en service for borgere, så vi gør det så nemt som muligt for dem at blive testet”, forklarer Marie Gottlieb Danneskiold-Samsøe, som tilføjer, at borgerne hurtigt er blevet glade for det nye tiltag.

Sensoren kan lave en optælling på grund af en indbygget app, som derefter sender optællingen videre. Sensoren er derfor GDPR-godkendt.

Testcenteret i Vallensbæk er det første af sin slags til at benytte sig af sensorløsningen herhjemme, men hos Konica Minolta forbereder man sig på, at det vil være oplagt for flere kommuner at melde sig på banen for at give borgerne den bedst mulige oplevelse med Corona-testen.

-CH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.05.2024Installator.dk

KNX har central rolle i fremtidens bæredygtige byggeri

14.04.2024Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

12.04.2024RIB Software

Sponseret

Skal du nå at have en af de sidste pladser på vores Facility Management kursus?

09.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Motorstartere: Selv en lille ændring kan have stor betydning

20.03.2024Installator.dk

Ny formand for KNX National Group Denmark

28.02.2024RIB Software

Sponseret

WEBINAR: Bæredygtighed i byggeriet og vigtigheden af dokumentation

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle