Intellingent belysning - Undgå spild af lys, energi og plads

Mulighederne med intelligent belysning er utallige, også i form af fordele for mennesker og miljø. Vores opkoblede armaturer er udviklet til at være en naturlig del, af den intelligente bygning og den intelligente by.

Intelligent belysning. Foto: Fagerhult

Brugen af vores intelligente belysningsløsninger i en række projekter har resulteret i nye værdier for kunderne og en række nye samarbejder. Belysning giver et højere sikkerhedsniveau, hjælper folk med at navigere i bygninger og forbedrer indeklimaet. 

Ideen er at skabe en naturlig enhed, hvor forskellige systemer gør hinanden bedre. Det er intelligent for os. 

Vores intelligente belysningsløsninger er ikke intelligente for deres egen skyld; de er skabt til at opfylde de faktiske behov for bygningsadministration, udendørsmiljøer og mennesker. Alt starter med det mest åbenlyse behov - det vedvarende behov for belysning. 

Ved at lade den eksisterende belysning dele information med andre systemer, kan behovet for andre sensorer reduceres. 

Ved at kommunikere med brugerne af vores belysningsløsninger er vi i stand til at skabe værdier baseret på faktiske behov. Mens vi fortsætter med at udforske nye muligheder inden for intelligent belysning, vil vi gerne have dig med på vores rejse. 

Hvor kan intelligent belysning give de største fordele efter din mening? Hvad er intelligent for dig?

Vores intelligente løsninger:

Organic Response

Organic Response er en intelligent belysningsløsning, der tilpasser sig dynamisk til miljøet og brugernes behov. Systemet registrerer tilstedeværelse og dagslys for at optimere belysningen i realtid. Det giver mulighed for energibesparelser, reducerer lysforurening og skaber et mere behageligt og sikkert miljø for brugerne. Organic Response integrerer også funktioner til at analysere og optimere systemets ydeevne over tid.

I forbindelse med udviklingen af kontorbygningen Greenhouse Solna Strand var vi på udkig efter et belysningssystem, der kunne mere end forventet. Ud over at registrere tilstedeværelse og dagslys gav Fagerhults løsning os den værdifulde mulighed for at gå tilbage og se præcis, hvad der var sket i systemet, og hvornår det var sket.”

Clas Boudrie,
Former Project Manager at Humlegården Fastigheter 

Læs mere om Organic Response: Organic Response - Fagerhult (Danmark)

Citygrid

CityGrid er en intelligent og energieffektiv belysningsstyringsløsning designet til udendørsområder som veje, gader og pladser. Systemet benytter tilstedeværelsesdetektering og smart dæmpning for at minimere lysforurening og energiforbrug, samtidig med at det skaber et sikkert miljø for både mennesker og dyr. CityGrid giver også mulighed for at tilpasse belysningen efter forskellige behov og tidsperioder, hvilket bidrager til en mere bæredygtig og intelligent udnyttelse af udendørsbelysning.

Et af de mål, vi har opnået med Citygrid, var at minimere lysforurening og spare energi. 

Takket være tilstedeværelsesdetektering og smarte dæmpningsplaner er vi i stand til at skabe et sikre miljø for mennesker og dyr i lygtetændingstiden, og kun tænde lyset 100% når der er tilstedeværelse.

Allan Solberg Sørensen,
Projektleder Energi Viborg Elteknik A/S

Læs mere om CityGrid: Citygrid – samme tryghedsfølelse med god visuel komfort. - Fagerhult (Danmark)

Mere fra...

12.02.2024Fagerhult AS

Sponseret

Intellingent belysning - Undgå spild af lys, energi og plads

15.12.2023Fagerhult AS

Sponseret

Ny belysningskonsulent til Fagerhult Danmark

12.10.2023Fagerhult AS

Sponseret

AllFive belysningsarmatur med fokus på funktion og enkelhed - Optimal energieffektivt, både i dag og i fremtiden

17.08.2023Fagerhult AS

Sponseret

Fagerhult præsentere den nye AFL100-serie fra vores tyske søsterselskab WE-EF

13.06.2023Fagerhult AS

Sponseret

FLC300 serien - Mulighederne er mange

31.05.2023Fagerhult AS

Sponseret

Multilume Re:Think – nu i flere størrelser og former