It-leasing fortjener ikke sit dårlige ry

Leasing er kommet for at blive. Men hvor danskerne gladeligt leaser alt fra kontormøbler til biler og kaffemaskiner, halter leasing af IT efter. En af Danmarks mest erfarne IT-leasing- og refurbishingvirksomheder vil gøre op med ubegrundede fordomme og myter.

Leasing er kommet for at blive. Men hvor danskerne gladeligt leaser alt fra kontormøbler til biler og kaffemaskiner, halter leasing af IT efter. En af Danmarks mest erfarne IT-leasing- og refurbishingvirksomheder vil gøre op med ubegrundede fordomme og myter. Foto: Epicent..

De seneste år er der indgået den ene leasingaftale for biler efter den anden, så der nu er over 87.000 leasede biler på vejene. Men hvor danskerne har tiltro til leasingmarkedet for køretøjer og alt fra kontormøbler til kaffemaskiner, står det mere sløjt til med leasing af IT-udstyr, der ellers har været en mulighed i årtier.

Læs også: ELCON ser intet alternativ til at satse helhjertet på el-varevogne

IT-leasing, asset management og refurbishingeksperterne, 3StepIT A/S, har eksisteret siden 1997. I 2022 har virksomheden 2,3 millioner enheder under administration på verdensplan, og er blandt de største i landet på sit felt. Der er dog fortsat et stort uudnyttet potentiale i Danmark, og ifølge Morten Rooed Hansen, salgsdirektør i 3stepIT, skyldes det, at der er opstået en del misforståelser og myter om IT-leasing i erhvervslivet og hos det offentlige.

”Det er ikke nyt, at virksomheder har mulighed for at lease deres IT-udstyr fremfor at købe. Ligesom hele IT-industrien har udviklet sig med årene, ligeså har leasing-industrien. Alligevel kæmper vi med en del fordomme, som er opstået med tiden og som til dels har givet leasing af IT et ufortjent rygte”, siger Morten Rooed Hansen.

Han tilføjer:

”I disse energikrisetider og med samfundets store fokus på klima og miljø, er det synd og skam. For leasing kan udgøre en vigtig brik i udbredelsen af den cirkulære økonomi. Leasing muliggør nemlig takeback-løsninger, som både miljømæssigt og økonomisk er favorable for virksomheder i forhold til kontantkøb og ejerskab af IT. Derfor skal vi have gjort op med de fejltolkninger og misforståelser, som fortsat florerer derude”.

Morten Rooed Hansen fortæller, at det typisk er seks misforståelser om IT-leasing, som de hos 3stepIT møder i erhvervslivet og hos offentlige instanser:

Leasing er dyrere end at købe
”Tværtimod. Når man leaser IT fremfor at købe, kan kunderne oftest spare penge ved selve leasingen og når udstyret udskiftes. Det kan lade sig gøre, fordi flere leasingfirmaer står for mange af de administrative opgaver med udstyret, samt for at nulstille og videresælge enhederne efterfølgende, så enhedernes livscyklus forlænges og prisen derfor kan holdes nede”.

Leasing giver altid ekstra udgifter og gebyrer, som er gemt i teksten med småt
”Denne myte er et levn fra fortiden, hvor leasingaftaler var unødvendigt komplicerede og svære at gennemskue. I dag har leasingfirmaerne en forståelse af, at kompleksitet og skjulte gebyrer og regninger hverken er til fordel for kunden eller leasingselskabet. Hvor man ved for eksempel billeasing skal være meget bevidst om bilens stand ved tilbagelevering, løber vi hos 3stepIT selv risikoen for at modtage beskadigede enheder efter endt brug. Kunden behøver derfor ikke frygte en efterregning”.

Leasing er ikke fleksibelt nok til at opfylde det, som en virksomhed i vækst har brug for
”I leasingbranchen skal vi kunne følge med vores kunders udvikling, hvilket selvfølgelig også indebærer de behov, som kan opstå hos kunden. Derfor tilbyder de fleste leasinggivere fleksible rammeaftaler, hvor kunden ikke er låst til et bestemt antal enheder og kan ned- eller opskalere efter behov”.

Det er for komplekst at udskifte gamle enheder med nye
”Slet ikke. Rammeaftalerne gør det muligt at forlænge aftalen, samt at aflevere eller frikøbe enkelte enheder uden for den oprindelige leasingperiode – også når ønsket kommer med kort varsel. Og fordi vi som leasingudbyder har valgt at stå for transport, datasletning, grading af stand og videresalg, kan kunden nemt udskifte brugte enheder med nye”.

Finansieringen af flere enheder er unødig kompliceret
”Det er i alle parters interesse, at det er så nemt som muligt at budgettere næste års omkostninger og at op- eller nedskalere efter behov. Derfor præsenteres omkostningerne og miljøregnskabet for hver enkelt enhed gennem hele leasingperioden så gennemsigtigt som muligt, så beslutningen tages på et oplyst grundlag”.

Du løber en risiko med leasing, hvis dit budget eller behov ændres
”Leasingaftaler er slet ikke så rigide, som nogen tror. Selvom kundens behov eller budget skulle ændre sig i løbet af leasingperioden, er moderne leasingaftaler fleksibelt opbygget, så uforudsete omkostninger kan afskrives over en længere periode. Dermed undgås det, at udskiftningsplanerne køres af sporet af stramme budgetter, eller at allokeret finansiering bliver flyttet til andre investeringer”.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

24.06.2024Installator.dk

NRGi og Sampension vil investere i store solcellepark

24.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne har mistet sit største medlem

21.06.2024Installator.dk

Nu skal der skrues op for sikkerheden omkring energisektoren

21.06.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

20.06.2024Geovent

Sponseret

Besøg fra vores tætte samarbejdspartner ITEK: Fokus på NATO og forsvarsprojekter

20.06.2024Installator.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

20.06.2024Installator.dk

Tekniq Arbejdsgiverne: God dag for famlieejede virksomheder

20.06.2024Installator.dk

Bravida henter erfaren profil til regional direktør-stilling

Jobmarked

Se alle

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker

Har du en håndværksmæssig baggrund? Er du skarp til fejlfinding og brænder for at udføre tekniske serviceopgaver? Kunne du tænke dig at bringe dine tekniske kompetencer i spil i en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som vores nye udekørende Servicetekniker til kunder på Sjælland ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

09.07.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle