Juli måneds regn var hård for ældre tagrender

Den seneste sommermåned har budt på regn og skybrud. Juli 2023 slår rekord som den vådeste juli måned, siden målingerne blev sat i gang i 1874. Tal fra 3byggetilbud.dk viser, at regnmasserne udfordrede mange boligejere, der har sendt bud efter en håndværker.

Flere og større regnskyl stiller større krav til tagrenderne. Rigtig mange boliger, især fra 60erne og 70erne, har tagrender på 10 tommer, og de kan ikke følge med, når der for eksempel kommer større skybrud. Foto: 3byggetilbud.dk..

Der faldt rekordmeget regn i juli 2023, og tal fra 3byggetilbud.dk vidner om, at mange boliger ikke er klædt ordentlig på til at kunne håndtere regnmasserne. Tilbudsportalen, der årligt formidler omkring 70.000 henvendelser fra byggelystne danskere, rapporterer, at der i juli måned skete en stor stigning i antallet af tagrende-henvendelser, set i forhold til samme måned sidste år.

Sammenligner man juli 2023 med juli 2022, er der sket en stigning på 188 procent i antallet af tagrende-henvendelser. Stigningen er størst på Sjælland. Her er der sket en stigning på knap en femdobling.

“De regnmasser, vi fik i juli måned, har vi i den grad kunne mærke til i antallet af tagrende-henvendelser, men også i efterspørgslen på tagentreprise- og kloakarbejde”, fortæller Malene Redøn, Customer Service Coordinator hos 3byggetilbud.dk, og fortsætter:

“Generelt fik vi i juli mange henvendelser ind, der relaterede sig til det våde vejr”.

Hos Blikeksperten ApS mærker man til tendensen, der ses hos 3byggetilbud.dk. Det fortæller Thomas Thelin Laustsen, indehaver af blikkenslagerfirmaet, der har mange års erfaring inden for tagrendearbejde.

“Vi får mange henvendelser fra boligejere på grund af de øgede regnmængder. Tagrenderne kan simpelthen ikke håndtere, at der kommer så meget regn, som der gør for tiden”, fortæller Thomas Thelin Laustsen og fortsætter:

“Det klima og vejr, vi har i dag, stiller større krav til tagrenderne, der nu skal kunne klare langt større regnskyl. Rigtig mange boliger, især fra 60erne og 70erne, har tagrender på 10 tommer, og de kan ikke følge med, når der for eksempel kommer større skybrud. Så det sætter vi slet ikke op mere. I dag sætter man kun tagrender op på minimum 11 tommer”.

Læs også: Danva er utilfreds med nyt lovforslag om vand

Thomas Thelin Laustsen har to råd til danskere, der vil klæde boligen på til regnmasserne.

“Vedligehold dine tagrender og nedløbsrør. Det er folk generelt ikke særligt gode til. Skidt og nedfaldne blade kan nemt forsinke og stoppe for gennemløb af vand. Så op og rens tagrenderne, skil nedløbsrørene ad, og fjern skidt og blade i dem. Og husk brønden, når nu du er i gang”, siger Thomas Thelin og fortsætter:

“Sørg for, at begge dele har den rette dimensionering. Rigtig mange har underdimensionerede tagrender og nedløbsrør, der ikke kan håndtere sommerens mange skybrud. Det kan som oftest betale sig, at man går op i en højere dimension, så der uden problemer kan ryge flere liter vand igennem”.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

15.07.2024Installator.dk

Elektronik skal leve længere og genanvendes

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

12.07.2024RIB Software

Sponseret

Få et overblik over alle vores uddannelser/kurser efter sommeren!

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024HELUKABEL Danmark ApS

Sponseret

HELUKABEL styrker sit engagement i Indien med nyt produktionsanlæg

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

10.07.2024Installator.dk

Puljen til energifællesskaber genåbner

10.07.2024RIB Software

Sponseret

Husk at få fat i din billet til BIM World Copenhagen!

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle