Kalkknuseren virker

Et netop afsluttet studie på Aalborg Universitet, beviser virkningen af AMTech Aqua Miljøs system til knusning af kalk i vandet - Læs et udkast af rapporten her.

Kalkknuseren virker
Virkningen bevist på Aalborg Universitet. Et netop afsluttet studie på Aalborg Universitet, beviser virkningen af AMTech Aqua Miljøs system til knusning af kalk i vandet – både på vandværksniveau og hos slutbrugeren. Så det vi i AMTech Aqua Miljø har set virke i praksis siden 1994, har vi nu også videnskabeligt belæg for.
Rapporten kan hentes på www.amtech.dk under menupunktet ‘Vandværker’. Kalkknusersystemet er i dag monteret på 35 vandværker i Danmark og mange flere er på vej.

Hvad gør kalkknuseren?
Ved hjælp af lyd ændres krystalstrukturen i kalken, så den ikke binder sig som før til varmelegemer, indersider af rørsystemer og overflader i øvrigt. Det medfører blandt andet, at der skal bruges mindre energi til cirkulation af vandet og derved nedsættes CO²-udslippet. Samtidig er det muligt at reducere mængden af pleje- og rengøringsmidler hos slutbrugerne. Det betyder, fx at vaskepulvermængden kan nedsættes med ¹?³, at der kun er behov for ¹?² opvasketab, og at der ikke længere er behov for afkalkningsmidler.

Kalkknuseren virker

16.04.2013AMTech Aqua Miljø

Sponseret