Kampagne skal få flere seniorer til at fortsætte på arbejdsmarkedet

Manglen på arbejdskraft betyder, at Det Grå Guld – om ikke kan tjene guld – så dog bliver en stadig mere efterspurgt gruppe på dele af arbejdsmarkedet. De tørre tal viser også, at den gennemsnitlige tilbagetrækningsalder er steget markant i de sidste 20 år. Og udviklingen skal gerne fortsætte, mener Tekniq Arbejdsgiverne.

Mange ældre oplever en bedre livskvalitet, hvis de fortsætter med at arbejde - under de rette forhold.. Foto: AI-genereret/Tekniq Arbejdsgiverne

”Det handler om at turde gøre op med alder som en begrænsende faktor. Faktisk er det velbelyst, at man hvis man holder sig i gang ved at arbejde, så lever man længere og har et bedre liv,” siger Troels Blicher Danielsen, direktør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Og der er brug for seniorerne – ikke mindst i de brancher, som Tekniq Arbejdsgiverne repræsenterer, hvor der også knokles for at lokke flere unge ind i fagene.

I forhold til i starten af nullerne bliver flere på arbejdsmarkedet længere. Den gennemsnitlige tilbagetrækningsalder er således steget fra ca. 62 år den gang til næsten 67 år i 2022, viser tal fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE.

Og en analyse fra DA, der er udarbejdet på baggrund af tal for Danmarks Statistik viser, at antallet af 70+-årige medarbejdere er tæt på fordoblet i de seneste ti år: Fra Fra 22.000 i 2012 til 43.000 i 2022.

”Hvis vi som samfund skal få både varmepumper og vindmøller til at snurre i tilstrækkelig grad i fremtiden, så er vi dybt afhængige af, at flere vil fortsætte længere tid på arbejdsmarkedet. Løsningen er at fokusere mere på rammerne for, hvordan det bedst kan lade sig gøre. Bliver det gjort på den rigtige måde, kan det samtidig vise sig at være enormt givende for både den enkelte medarbejder og virksomheden,” siger Troels Blicher Danielsen,

Bedre livskvalitet med arbejde

Og en analyse fra Faglige Seniorer viser da også, at godt 20 pct. af de 45.000 på mellem 60 og 74 år, der forventer at trække sig fra arbejdsmarkedet i år, gerne ville fortsætte, hvis ellers vilkårene var til det.

Og der handler ikke mindst om at gå ned i tid, men også anerkendelse og udfordrende opgaver spiller ind, viser undersøgelsen.

I undersøgelsen ”Ældres beskæftigelse og tilbagetiltrækning”, som VIVE har udarbejdet fremgår det bl.a. at 67-årige, der fortsat er i beskæftigelse, har en bedre livskvalitet end dem, der er gået på pension.

”Det er dog samtidig især denne gruppe, der er generet af et højt arbejdstempo og travlhed og stramme tidsplaner,” hedder det i undersøgelsen.

Derfor handler det om at få de to ender til at mødes, for at skabe fremtidens arbejdsmarked, mener Tekniq Arbejdsgiverne.

”Det viser med al tydelighed, at der er et solidt fundament at bygge videre på. Vi er nødt til at gøre op med myterne og fokusere på, at langt arbejdsliv også kan være et godt liv, hvor virksomhederne kan drage nytte af mange års opsparet viden, og medarbejderne får mere livskvalitet af at holde sig i gang,” siger Troels Blicher Danielsen.

Troels Blicher Danielsen, adm. direktør, Tekniq Arbejdsgiverne.. Foto: Tekniq Arbejdsgiverne

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Denne artikel er del af et tema:

Tema - Arbejdskraft: Jagten på de yngre og de ældre

Danmark har udsigt til at mangle op mod 100.000 faglærte i 2030. Derfor er der nu både fokus på de ældre og erfarne, der gerne skulle blive lidt længere - og på de unge, der skal lokkes til at vælge et arbejdsliv som faglært til. Vi fortæller om en kampagne, der skal holde på seniorerne og om en virksomhed i installationsbranchen, der forsøger at få fat i de helt unge.

Relateret indhold

18.04.2024Installator.dk

DM i Skills tiltrækker sig særlig opmærksomhed

18.04.2024Installator.dk

Energinet foreslår større indkøb af reserver

16.04.2024Installator.dk

Hovedsponsor for DM i Skills 2024 har ambitioner for elektrikerfaget

16.04.2024Installator.dk

Ny kampagne: Faglærte har grund til at være stolte

15.04.2024RIB Software

Sponseret

Whitepaper: De 10 mest almindelige udfordringer inden for kvalitetssikring og Field Management

15.04.2024Installator.dk

Nye tal: Stærkt arbejdsmarked med færre ledige og få konkurser

11.04.2024RIB Software

Sponseret

WHITEPAPER: Sådan gennemfører du en aflevering af D&V-data til tiden og indenfor budgettet

10.04.2024Signify

Sponseret

Signify udnævner ny salgsdirektør i Danmark

Jobmarked

Se alle

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle