Kamstrup leverer rekordantal målere

I et år præget af nye geopolitiske udfordringer, opnår teknologivirksomheden Kamstrup et yderst tilfredsstillende årsresultat. Trods svære udfordringer med leverancer er der grund til optimisme. Kamstrup leverer flere målere end nogensinde samtidig med et rekord ordreindtag og vækst på nye markeder.

”Vi er naturligvis meget glade for det gode årsresultat. Helt frem til september havde vi dog massive udfordringer og manglen på komponenter medførte store leveranceudfordringer”, fortæller Kim Lehmann. Foto: Kamstrup..

2022 blev et år som med krigen i Ukraine bød på nye udfordringer i tillæg til dem, som opstod i kølvandet på COVID-19. Særligt de forlængede leveringstider fortsatte som en markant udfordring ind i 2022. Trods tæt samarbejde for at imødegå udfordringerne, oplevede mange kunder en alt for lang leveringstid. I fjerde kvartal lykkedes det dog at forbedre leverancesituationen, og samlet leverede Kamstrup rekordmange intelligente måleløsninger og services i 2022.

Trods udfordringer leverer Kamstrup et yderst tilfredsstillende resultat med en omsætning på 2,8 milliarder DKK – en stigning på 18 procent sammenlignet med 2021. Resultatet før skat blev 308 millioner DKK – en markant stigning på 45 procent sammenlignet med 2021. 

”Vi er naturligvis meget glade for det gode årsresultat. Helt frem til september havde vi dog massive udfordringer og manglen på komponenter medførte store leveranceudfordringer. Siden oktober 2022 har vi løbende forbedret leverancerne og forventningen er, at vi med udgangen af 2023 har en fuldt tilfredsstillende leveringssituation”, siger Kim Lehmann, CEO i Kamstrup.

Ordrevækst trods leveranceproblemer
Kamstrup kan præsentere en rekordstor ordreindgang på 3,6 milliarder DKK. Dette er en stigning på 24 procent sammenlignet med året før.

Læs også: Medarbejdere med forstand på bæredygtighed og data er i høj kurs

Den markante stigning i ordreindgang hos Kamstrup er blandt andet drevet af det stigende globale fokus på energieffektivitet, reducering af vandspild samt elektrificering. Derudover gennemgår Kamstrup i disse år en markant internationalisering, og væksten i flere markeder udenfor Norden er udslagsgivende for det tilfredsstillende resultat.

I 2018 udgjorde Kamstrups salg uden for Norden 42 procent af den samlede omsætning. I 2022 er det 68 procent af den samlede omsætning.

”Gennem ekstraordinær planlægning og dialog med vores kunder har vi i fællesskab forsøgt at afhjælpe situationen på fornuftig vis, men vi er opmærksomme på, at flere har oplevet at stå tilbage med manglende leverancer”, fortæller Kim Lehmann. Foto: Kamstrup..

”Resultatet og væksten i nye markeder fortæller en historie om stigende global efterspørgsel på grønne teknologiske løsninger på verdens klimaudfordringer. Vi er i høj grad lykkedes med at imødegå den efterspørgsel gennem en succesfuld ekspansionsstrategi. Vi oplever stigende relevans globalt for vores intelligente løsninger”, fortæller Kim Lehmann.

På trods af fremgang er året 2022 kendetegnet ved geopolitisk ustabilitet, som førte til markante udfordringer med produktion og leverancer, hvilket betød at flere kunder, trods rekordmange leverede intelligente måleløsninger, oplevede forsinkelser i leverancer og forlænget leveringstid.

”Særligt i årets første tre kvartaler var vi udfordrede i vores supply chain på baggrund af manglende komponentleverancer og de udfordringer, som først COVID-19 og siden krigen i Ukraine har medført. Gennem ekstraordinær planlægning og dialog med vores kunder har vi i fællesskab forsøgt at afhjælpe situationen på fornuftig vis, men vi er opmærksomme på, at flere har oplevet at stå tilbage med manglende leverancer”, fortæller Kim Lehmann.

Investering i fremtiden
Særligt sidste kvartal af året blev udslagsgivende for et tilfredsstillende resultat i Kamstrup. Her lykkedes det at accelerere leverancer og levere en signifikant slutspurt. Med dette udgangspunkt holder Kamstrup fast i optimismen, når der kigges fremad.

”Lige nu ser vi nogle fornuftige tendenser i markedet. Leverancesituationen er mærkbart i bedring. Den globale efterspørgsel på digitale, grønne løsninger er stigende, og vi oplever et stærkt momentum på flere markeder globalt”, siger Kim Lehmann.

Samtidig er Kamstrup i gang med at ruste sig til fremtidig høj leverance-performance samt sikre rammerne for yderligere vækst. Mens Kamstrup fortsætter et højt niveau af investering i innovation på 11 procent af omsætningen, investeres der nu også markant i supply chain, lagre og udbygning af produktionskapaciteten. En vækst i ansatte på 130 medarbejdere i 2022 og en forventning til vækst i medarbejderstaben på 200 ansatte globalt i 2023 understreger desuden billedet af en forretning, som vokser.

”Vi vil stå godt rustet til fremtidens efterspørgsel, og vi vil være gearet til stærk leverance-performance. Vi vil fortsat være garant for at levere fremtidens bæredygtige løsninger i den højeste kvalitet”, slutter Kim Lehmann.

2ctrl ApS

Sponseret

Bæredygtighed ned til mindste detalje

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

27.05.2024Installator.dk

Følsgaard og Panduit kan fejre et 60 år langt partnerskab

27.05.2024Installator.dk

Deadline nærmer sig: Nu er det sidste udkald for digitalisering af bogføringen

21.05.2024ARO ENERGY SOLUTIONS A/S

Sponseret

Fjernvarmeanlæg med dårlig afkøling er en energisluger og koster mange penge.

21.05.2024Installator.dk

Matematisk design åbner døren for store energibesparelser

16.05.2024Installator.dk

Boligejerne overvurderer den energimæssige stand af deres bolig

09.05.2024BLICHFELD POWER & MEASUREMENTS A/S

Sponseret

Hvordan kan man reducere sit ydelsestab på solcelleparken?

07.05.2024Eegholm A/S

Sponseret

Eltavler til ladestandere løser en stor udfordring ved den grønne omstilling

30.04.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Datacentres bæredygtighedsrapportering klares med ét klik

Jobmarked

Se alle

Banedanmark

Tilsynsmedarbejder for stærkstrømsanlæg hos Banedanmark

Vil du føre tilsyn med stærkstrømsanlæg og bidrage til at opretholde en høj forsyningssikkerhed samt stabil togdrift?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

15.06.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Servicetekniker til varmetekniske løsninger i Nordsjælland

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

16.05.2024

ABB A/S

Marketing & Sales Manager – ABB Electrification Service

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.05.2024

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam, som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

27.05.2024

BWT

Servicetekniker med teknisk baggrund | Vandbehandling erhverv

Vil du være en del af vores succes? Hos BWT Danmark har vi forrygende travlt og søger en dygtig servicetekniker til vores serviceteam på Fyn.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Skift topnøglen ud med telefonen og bliv teknisk salgs- og kunderådgiver

Har du været udekørende i VVS-branchen? Og er du klar til en ændring i dit arbejdsliv? Så er det måske dig vi søger til stillingen som teknisk salgs- og kunderådgiver hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roth Danmark A/S

Sælger til Roth Danmark A/S

Nord- og Midtjylland. Nu har du en unik mulighed for at blive en del af et stærkt salgsteam. Du er stærk på VVS-kunder, og hos os planlægger og tilrettelægger du selv din arbejdsdag.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Kursus
Commissioning

Vi oplever, at der er et stigende behov for færdigheder inden for dette felt i forbindelse med kravsspecifikation, projektering, opførelse, aflevering og drift af byggerier i Danmark.

Dato

29.04.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
DS 447:2021 Ventilation i bygninger

Få en gennemgang af DS 447:2021, så du er opdateret på normen for ventilation og ventilationssystemer i alle typer bygninger beregnet til ophold af mennesker.

Dato

28.05.2024

Tid

08:00

Sted

Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø

Geovent
Kursus
Geovent inviterer til fagligt kursus - Tilmeld dig i dag!

Vi åbner dørene og inviterer til dybdegående kurser i procesventilation, hvor du kan udvide din faglige viden sammen med kollegaer fra branchen.

Dato

30.05.2024

Tid

09:00

Sted

Geovent, Hovedgaden 86, 8831 Løgstrup, fra kl. 09:00-13:00 - Vi sørger for frokost.

2ctrl ApS
Kursus
KNX Avanceret kursus

(Avanceret certificeringskursus godkendt af KNX Association som afsluttes med

Dato

03.06.2024

Tid

08:30

Sted

2CTRL`s kursuscenter i Karlslunde

Danvak
Kursus
Indregulering af vand- og varmeanlæg

Få metoderne til design af varme-, køle- og brugsvandsanlæg, så de opfylder BR18’s krav til indregulering og funktionsafprøvninger

Dato

06.06.2024

Tid

08:30

Sted

Glostrup Park Hotel, Hovedvejen 41, 2600 Glostrup

Dansk Standard
Kursus
Diplomkursus: Elsikkerhed

På dette kursus får du mulighed for at lære om, hvordan Elsikkerhedsloven, relevante bekendtgørelser og standarder er indbyrdes forbundne.

Dato

10.06.2024

Sted

København, Nordhavn