Klimaarbejdet i byggebranchen mangler muskler

Byggeriets Modenhedsmåling har taget temperaturen på byggeriets modenhed i forhold til at reducere byggeriets klimabelastning. Resultaterne giver stof til eftertanke. Især når det gælder forholdet mellem strategi og handling.

”Bæredygtighed en integreret og afgørende del af forretningen for en stor del af branchen, men vi skal endnu længere. For reduktion af klimabelastning skal være omdrejningspunktet for forretningen i endnu flere virksomheder. Da det vil bringe os tættere på at nå de ambitiøse klimamål og samtidig skabe metoder og knowhow, der kan eksporteres ud i verden”, siger Christina Hvid, administrerende direktør i Molio. Foto: Molio..

Samlet set angiver 65 procent af virksomhederne i undersøgelsen, at de har en strategi for grøn omstilling, men under halvdelen (35 procent) tilkendegiver, at de arbejder systematisk med at reducere klimabelastningen. Der er således endnu et godt stykke vej fra den strategiske til den systematiske, praktiske modenhed. Kun 11 procent tilkendegav, at reduktion af klimabelastning er omdrejningspunktet for deres forretning.

”Bæredygtighed en integreret og afgørende del af forretningen for en stor del af branchen, men vi skal endnu længere. For reduktion af klimabelastning skal være omdrejningspunktet for forretningen i endnu flere virksomheder. Da det vil bringe os tættere på at nå de ambitiøse klimamål og samtidig skabe metoder og knowhow, der kan eksporteres ud i verden”, siger Christina Hvid, administrerende direktør i Molio.

Læs også: Et kvantespring for den grønne omstilling

Undersøgelsens formål er gøre status og give et mere nuanceret indblik i potentialer og mulighedsrum for at reducere klimabelastningen for byggeriet i Danmark.
Blandt de store virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, vurderer 86 procent, at de enten ’i nogen grad’ eller ’i høj grad’ på nuværende tidspunkt har tilstrækkelige kompetencer til at arbejde med reduktion af klimabelastning. I små og mikrovirksomheder vurderer blot 65 og 67 procent at have tilstrækkelige kompetencer.

”Vi skal have løftet kompetenceniveauet indenfor bæredygtighed bredt i branchen. Det er særligt afgørende for de mindre virksomheders succes med den grønne omstilling, at vi udvikler og omfavner fælles standarder og digitale værktøjer, der kan gøre den grønne omstilling overskuelig og tilgængelig for hele værdikæden i dansk byggeri”, siger Christina Hvid.

Det fremgår også af undersøgelsen, at jo større virksomheden er, des mere har de gjort for at sikre den nødvendige opkvalificering.
Det tydeligste billede tegnes, når man kigger på, hvor mange virksomheder, der har rekrutteret nye relevante medarbejdere for at højne kompetenceniveauet. Hos de store virksomheder gælder det 75 procent, 39 procent blandt de mellemstore, 20 procent af de små og 12 procent blandt mikrovirksomhederne.

Om undersøgelsen
Byggeriets Modenhedsmåling bygger på en survey, der er sendt ud til virksomhedsledere på tværs fagområder i november 2022. Forud har Analyse & Tal og ConTech Lab udført en række interviews med eksperter og virksomhedsledere, der har bidraget til at skærpe undersøgelsens temaer og mål.
Virksomhedslederne, der har deltaget i undersøgelse, består af 84 bygherrer, 26 driftsherrer, 134 entreprenører, 61 leverandører, 127 arkitekter, 80 ingeniører og 64 indenfor anden byggerådgivning.

- PiB

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Vidste du, at elektriske fejl er størst under vedligeholdelsesarbejde?

Uponor

Sponseret

Fremtidens fjernvarmeløsning er lige her

Relateret indhold

12.07.2024Installator.dk

Faldende driftsresultat i Bravida Danmark

11.07.2024Installator.dk

Elektrikere og vvs’ere er underforsikrede

27.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electric kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af Time Magazine

12.06.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Vi mødes på Folkemødet 2024 ...

06.06.2024Installator.dk

Hver fjerde boligejer vil investere i solceller

29.05.2024Installator.dk

Hybrid Greentech vinder Green Power Prisen 2024

28.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Ses vi til Spildevandsteknisk Årsmøde den 7. juni i Odense?

23.05.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Robotter og tæt samarbejde om udvikling giver den grønne omstilling en hjælpende hånd

Jobmarked

Se alle

GEMINA TERMIX A/S

Salgsassistent

Vi søger en salgsassistent, som er serviceminded, udadvendt og har smil i stemmen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Solar Danmark

Er du vores kollega som Account Manager – Specialist på ABA/AVA

Er du teknisk velfunderet, drevet af salg og kan du formidle tekniske løsninger kommercielt? Vi søger en kollega til Danmarks skarpeste sikrings-team. Skal det være dig?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.08.2024

Vølund Varmeteknik A/S

Intern tekniker til kundesupport

Vølund Varmeteknik A/S har egen serviceorganisation med 30 medarbejdere over hele landet. Vi søger nu endnu en teknisk kollega - denne gang til kundesupport på kontoret i Herning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Vi søger en ny salgschef for fjernvarme

Er du en erfaren salgsprofil inden for fjernvarmeområdet? Og trives du med både strategisk ledelse og operationelt salgsarbejde? Så er det måske dig, vi søger som vores nye salgschef for fjernvarmeteamet hos METRO THERM.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Teknisk salgskonsulent til VVS-branchen

Vi søger en teknisk salgskonsulent til vores stærke team, og du har nu muligheden for at blive en del af markedets førende leverandør af bæredygtige varmetekniske løsninger.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

Er du vores nye servicetekniker?

Vølund Varmeteknik A/S har i de senere år udviklet en professionel serviceorganisation med i øjeblikket 25 eksterne serviceteknikere, som alle kører ud hjemmefra og i tæt dialog med et professionelt serviceteam på kontoret.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

METRO THERM A/S

Financial controller søges til METRO THERM i Helsinge

Er du uddannet financial controller eller er du en erfaren regnskabsassistent, som motiveres af at arbejde med regnskab og tal? Så er det måske dig, som vi søger til stillingen financial controller hos METRO THERM i Helsinge.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle