Kommune skruer op for krav til bæredygtighed i byggeriet

Ned i størrelse og op i hensyn til klima og natur. Det er to af grundprincipperne i Syddjurs Kommunes nye bæredygtighedsstrategi for kommunale ejendomme.

Først og fremmest færre kvadratmenter og stort fokus på materialevalg er hjørnestene i Syddjurs Kommunes bæredygtighedsstrategi for kommunale ejendomme..

Syddjurs Kommunes indbyggertal er de seneste år vokset, og det skaber løbende behov for både renovering og bygning af nye ejendomme. 

Byrådet har i kommunens vision et klart mål om, at både nybyggeri og renovering skal være bæredygtigt, som fra 1. februar blev implementeringsklar i en ny bæredygtighedsstrategi for kommunale ejendomme.

Strategien bygger på en erkendelse af, at de mest bæredygtige kvadratmeter er dem, der aldrig bliver bygget. Det udmøntes i en overordnet målsætning om, at hvis der bygges nyt, skal være så bæredygtigt som muligt, med så få kvadratmeter som muligt. 

Et særligt fokus i strategien er desuden muligheden for en række skærpede krav til byggematerialer. Hvis det giver værdi i det enkelte projekt, kan strategien give mulighed høje standarder for holdbarhed, vedligehold, og genanvendelse, med design for adskillelse, hvis bygningen senere skal benyttes til anden anvendelse eller helt udgå. Kommunale nybyggerier skal samtidig så vidt muligt genbruge og genanvendte materialer.

Både signal og invitation til entreprenører

Syddjurs Kommune har meldt åbent ud, at den nye strategi vil betyde, at der er byggeri og anlægsprojekter, som bliver dyrere, f.eks. hvis der skal genbruges mursten fra en bygning, som nedrives, fremfor at købe nye sten. I samme åndedrag forklarer de, at kravene omvendt kan et projekt billigere, selvom kommunen prioriterer et ambitiøst bæredygtighedsniveau. 

Et eksempel på det er aktuelt byggeprojekt, hvor man i forbindelse med byggeriet af Rønde Børnehus har haft mulighed for at nedskalere antallet af kvadratmeter ved at benytte udearealer som overgangszoner og beskyttede arealer.

Som en del af projektet kan tre totalentreprenørteams i en omvendt licitation søge midler fra en pulje til afprøvning af nye innovative bæredygtige løsninger som f.eks. alternative fundamenttyper, design for adskillelse, genbrug af byggematerialer og dokumentation af genbrug.

Formand for udvalget for Natur, teknik- og miljøudvalget, Kim Lykke Jensen, siger om den nye bæredygtighedsstrategi:

”Vores nye bæredygtighedsstrategi for kommunale ejendomme sætter tydelige mål for, hvordan vi ønsker at bygge og renovere kommunale ejendomme. Strategien sender et tydeligt signal til alle entreprenører om, at vi tager klimaaftryk, bæredygtighed og genanvendelse alvorligt. Det skal tænkes ind i de tilbud, som vi modtager i forbindelse med kommende kommunale byggerier.”

- EHS

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Guldager A/S

Sponseret

Guldager overtager Servicebilen ApS / Vision Watercare

Relateret indhold

18.04.2024Installator.dk

DM i Skills tiltrækker sig særlig opmærksomhed

18.04.2024Installator.dk

Energinet foreslår større indkøb af reserver

09.04.2024TEC7

Sponseret

Produktnyhed: Revolutionerende limning af store områder.

04.04.2024Installator.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

22.03.2024RIB Software

Sponseret

Deltag i ny markedsundersøgelse og vind 1 stk. Apple Airpods (3. generation)!

19.03.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Kundetilpassede skabe og effektiv logistik sikrer effektiv produktion hos Ehcolo

19.03.2024Installator.dk

Behov for meget mere og hurtigere klimatilpasning

18.03.2024RIB Software

Sponseret

Sidste chance for tilmelding til RIB Connex webinar!

Jobmarked

Se alle

Solar Danmark

Intern sælger El

Trives du med en alsidig hverdag, hvor du samtidig kan være en del af et stærkt og dynamisk salgsteam som har den gode kundeoplevelse i fokus? Har du fagligheden i orden samt teknisk flair, og kan du yde god og professionel rådgivning inden for tekniske/elmæssige løsninger? Så har du nu muligheden for at blive en del af vores team.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

11.05.2024

ABB A/S

Projektleder inden for el-infrastruktur

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid. I ABB har vi et klart mål om at udbrede diversitet og inklusion både når det gælder: køn, LGBTQ+, handikap, etnicitet og alder. Sammen er vi startet på en rejse, hvor vi allesammen både individuelt og sammen hylder og hilser individuelle forskelle velkommen.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.05.2024

Energi360

Salgsteknisk konsulent

Energi360 søger salgstekniske konsulenter med el eller VVS teknisk baggrund til både øst/vest Danmark.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

09.05.2024

ABB A/S

Senior Hardware Engineer – control panels for automation

Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Banedanmark

Bliv sportekniker i Banedanmark

Trives du i det fri, og vil du være med til at vedligeholde Banedanmarks jernbanespor?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Solar Danmark

Account Manager til El-Installatørsalg

Er du drevet af salg og kan skabe langvarige kunderelationer? Vil du være en del af et succesfuldt team af eksterne og interne salgskonsulenter inden for el, i en stilling som du selv er med til at forme? Så har vi muligvis jobbet til dig, som Account Manager el-Installatørsalg.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

06.05.2024

Solar Danmark

Projektleder med teknisk erfaring

Du har nu muligheden for et alsidigt job, hvor du bidrager til den grønne omstilling. Som projektleder i Solar Industrial Solutions vil du være en del af projekter med mange samarbejdsflader både nationalt og internationalt. Du gør en forskel for vores kunder ved at hjælpe dem i hele salgs- og implementeringsprocessen.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

24.04.2024

Solar Danmark

First Line Supporter

Har du lyst til at blive en del af det team, der supporterer Solars Offshore & Marine kunder? Jobbet som First Line Supporter er for dig, der ønsker at arbejde med tekniske løsninger og som har lyst til at servicere kunder i hele verden.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

23.04.2024

ABB A/S

Produktchef til Installationsmateriel

Tag dit næste karriereskridt hos ABB sammen med et globalt team, der giver energi til transformationen af vores samfund og industri for at opnå en mere produktiv, bæredygtig fremtid.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

METRO THERM A/S

Vi søger en teknisk salgssupporter

Har du VVS-baggrund og erfaring med varmeanlæg? Så er det måske dig, vi søger til stillingen som teknisk salgssupporter hos METRO THERM.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle