Konnektorer til høje spændinger er en udfordring

Elektronisk udstyr vil blive stadigt mindre og lettere i fremtiden. I samme takt udfordres udviklerne på at skrumpe komponenter uden at reducere det elektriske output. Selv om komponenterne bliver mindre, er kravet til det elektriske output uændret eller måske endda øget. Det kræver et gennemtænkt design, for at udstyr og komponenter kan overholde de nødvendige elektriske standarder.

Elektronisk udstyr vil blive stadigt mindre og lettere i fremtiden. I samme takt udfordres udviklerne på at skrumpe komponenter uden at reducere det elektriske output. ODU MEDI-SNAP konnektorerne tilbydes i orange for at indikere, at der er høje spændinger til stede. Foto: ODU Denmark..

Netop kombinationen af begrænset installationsplads og overførsel af høj effekt bliver stadigt vigtigere for kunderne hos ODU, som skal have løsningerne klar uanset industri. Sebastian Dormeier, produktchef for ODU’s cirkulære konnektorer, forklarer det nærmere med et af de nye produkter til høje spændinger.

”Til vores ODU MEDI-SNAP plastkonnektorer har vi udviklet en ny kontakt-indsats, som sikrer en pålidelig overførsel af op til 1kV AC og 16A. Alt sammen i et stik med en diameter på Ø20 mm eller mindre. Vi har endvidere designet kontakt-layoutet, så hot-plugging undgås. Det opnår vi ved ”forsinkede” signalkontakter, som detekterer, når mating/konnekteringen er fuldført, og sikrer, at et kompatibelt elektroniksystem gør det samme. Overførsel af power og spænding afbrydes straks, hvis en bruger forsøger at til- eller frakoble konnektoren, mens der er spænding på. Det særlige sikkerhedsaspekt er meget vigtigt for vores kunder og slutbrugere, især ved højere spænding og strømme. Funktionen sikrer en lang funktionel levetid og driftsikkerhed for vores produkter. Vi tilbyder konnektortypen i orange for at indikere tilstedeværelsen af høje spændinger”.

En håndsrækning til medico-kunder
ODU’s højspændingskonnektorer overholder DIN EN IEC 60664-1. Standarden handler om isolationskoordinationen for elektrisk udstyr. Med andre ord komponenternes funktionelle isolation. Konnektorerne overholder også IEC 60601-1, så de kan anvendes i forskelligt medicinsk udstyr. Konnektordesignet hjælper de medicotekniske kunder til at overholde de høje krav, der stilles på området.

Læs også: Cybersikkerhed inden for elektrisk mobilitet

For at opnå den højeste beskyttelsesgrad for medico-teknik er kontakt- og krybeafstande øget mellem de spændingsførende kontakter i konnektoren og til de ledende dele af huset. Det opnår ODU ved at indsætte isolationskupler rundt om kontakterne. Jo større kontakt- og krybeafstande, jo højere beskyttelsesniveau.

”I vores tilfælde opnår vi det højeste niveau, 2 MOPP, der betyder “To metoder til patientbeskyttelse”, for medicinsk udstyr, der forsynes af 230V vekselstrøm. Eftersom vores komponenter overholder de 2 MOPP, og vi også har valgt kabler, der matcher formålet, behøver producenten af det medicinske udstyr ikke bekymre sig om yderligere integration i strømforsyningsenheden. Det sparer dem tid, arbejde og penge. ODU MEDI-SNAP konnektorer anvendes for eksempel til ablations-katetre, hvor IEC 60601-1 skal overholdes, og hvor højere strømme kan forekomme i nogle sekunder”, siger Sebastian Dormeier.

Forbindelser til test af bilbatterier
Konnektorproducenten har også udviklet konnektorer til anvendelse i testudstyr i bilindustrien, hvor der typisk anvendes høje spændinger. I tilfældet her overholdes også forureningsklasse III for at matche de hårde krav i fabriksmiljøer. For eksempel anvendes ODU’s konnektorer i testudstyr til bilbatterier. Ligeledes er der udviklet ”reversed gender” varianter - altså hvor han er placeret i udstyret og hun på kablet - til LED-videovægge, som sikrer strømforsyningen til de enkelte skærme i storskærmen ved store arrangementer.

Hybrider og kundespecifikke udgaver
Inden for de cirkulære konnektorer leverer konnektorspecialisten også kundetilpassede udgaver til højstrømme og -spænding i ODU MINI-SNAP® serien. Ligeledes tilbydes ODU-MAC® moduler i de modulære / rektangulære MAC konnektorserier til op til 9,5 kV i forureningsklasse II og standardløsninger med 6,3 kV eller 4 kV nominel spænding. De kan kombineres med andre moduler i en hybrid konnektorløsning. Konnektorerne er uden bryde-kapacitet (COC) og de delvise udladninger er testet. Ud over standardprodukterne tilbyder ODU mange kundespecifikke konnektorer, som også kan leveres med højspændingskabler, monteret i et komplet konfektioneret kabel. Fra én leverandør får kunderne således en komplet forbindelsesløsning - med små dimensioner, maksimal effektoverførsel og højeste sikkerhed.

- PiB

wedi GmbH

Sponseret

wedi leverer badeværelseselementer til unikt lejlighedshotel

Niko-Servodan A/S

Sponseret

Har du en forældet smart home installation? Konverter nemt til Niko Home Control

Relateret indhold

01.03.2024Installator.dk

Hårdt fysisk arbejdsmiljø koster lange sygemeldinger

01.03.2024Installator.dk

Nyt køkken og bad overhaler klimavenlige tiltag

29.02.2024Installator.dk

DSV overgår Tesla med verdens største tagplacerede solcelleanlæg

29.02.2024Alcadon ApS

Sponseret

LIVE: Hvad laver de i Alcadons produktionsafdeling i Nivå lige NU?

28.02.2024Installator.dk

Caverion skal installere ladestandere til Circle K’s erhvervskunder

28.02.2024POWER TECHNIC ApS

Sponseret

2W DC/DC-konverter med en eller to udgange

27.02.2024Alcadon ApS

Sponseret

Hvad bliver mon hevet mest ned fra antenne-hylden hos Alcadon for tiden?

27.02.2024Schneider Electric A/S

Sponseret

Skru op for hyggen og ned for standby-forbruget med den nye Wiser-lysdæmper fra Schneider Electric

Jobmarked

Se alle

DFDS

Skibselektriker

Ohøj! Vil du være en vigtig del af den kritiske infrastruktur, der ad vandvejen betjener kunder og samfund i og uden for Europa? Er du på udkig efter et udfordrende job til søs, hvor du vil spille en vigtig rolle på et højt specialiseret team? Så søg jobbet som Skibselektriker.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

30.03.2024

EWII

Elektriker til gadelys

Vi har masser at lave med at sørge for lys i gaderne og dermed øge trafiksikkerheden for tusindvis af borgere i hele Trekantområdet – derfor mangler vi dig som kollega. Du bliver en del af et kompetent team bestående af dygtige elektrikere, og din dagligdag vil foregå i et arbejdsmiljø præget af selvstændighed, godt samarbejde og fokus på din personlige sikkerhed i arbejdet.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Servicetekniker (Sjælland)

Har du en håndværksmæssig baggrund og lyst til at udbygge dine tekniske kompetencer? Drømmer du om at være en del af en af Danmarks førende virksomheder indenfor vandbehandling? Så er det måske dig, vi søger som Servicetekniker ved Silhorko-Eurowater A/S til servicering af kunder på Sjælland

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Silhorko

Montør

Er du uddannet rustfri klejnsmed, og har du erfaring med rørinstallationer? Kunne du tænke dig at blive en del af en virksomhed i vækst, der arbejder mod et fælles mål – at sikre rent vand? Så er det måske dig, vi søger som Montør til vandværksafdelingen ved Silhorko-Eurowater A/S

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Genvex

Relationsskabende teknisk konsulent til ventilationsafdelingen

Til Salg & Support-teamet hos KVM-Genvex mangler vi lige nu en passioneret og engageret salgskonsulent, der brænder for at opbygge stærke kunderelationer og forstår at være ansigtet udadtil for vores ventilationsløsninger.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

08.03.2024

Fagerhult AS

Belysningsrådgiver - Vest

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Vølund Varmeteknik A/S

VØLUND VARMETEKNIK søger servicetekniker på Sjælland

Har du erfaring fra køle-, el- eller VVS-branchen? Så har vi det helt rette job til dig 👉🏼

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fagerhult AS

Vi søger dig som har lyst til at sælge de bedste belysningsløsninger.

Belysningskonsulent Øst

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Neotherm A/S

Er du vores nye ”Tekniske medarbejder”?

Neotherm A/S er en seriøs leverandør og sparringspartner for vores kunder indenfor VVS-branchen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Banedanmark

Kørestrømstekniker til fejlretning og vedligeholdelsesopgaver

Har du interesse for jernbaneteknik og har du lyst til at arbejde i en stor og spændende organisation, der sammen arbejder mod et fælles mål – en klimavenlig jernbane? Drømmer du desuden om en spændende og alsidig hverdag, hvor to dage ikke er ens, så er du måske vores nye kollega

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Varmepumper - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af varmepumper? KEA får dig klar til godkendelse.

Dato

02.02.2024

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Solcelleanlæg - VE-Installatør

Vil du være VE-installatør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt.

Dato

05.02.2024

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Kursus
Materialeforståelse og komponenter til mindre byggerier

Få kompetencerne til at håndtere det korrekte valg af materialer ifm. forskellige typer af konstruktioner.

Dato

08.02.2024

Sted

Hellerup

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Danvak
Kursus
Ventilation fra A til Z

Vi tilbringer størstedelen af vores tid indendørs, og derved indånder vi primært luft, der har været i bygningen i længere tid, eller luft der har været forbi et ventilationsanlæg. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser, hvis denne luft ikke er tilpas ren, derfor har alle bygninger brug for et velfungerende og energieffektivt ventilationssystem.

Dato

27.02.2024

Tid

08:00

Sted

Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Aalborg)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

05.03.2024

Tid

08:00

Sted

Scandic Aalborg, Hadsundvej 200, 9220 Aalborg Ø