Kundecase: Jens Schultz A/S bruger Dell servere

Da kravene til de gamle servere blev for høje, valgte Jens Schultz A/S en Windows Server 2008 R2 løsning på to nye Dell servere med VMware ESX.

23.10.2012

Sponseret

OneHouse

I foråret 2012 blev det klart, at trælastfirmaet Jens Schultz var vokset ud af sin hidtidige Windows Server 2003 installation og sine fem år gamle servere.
”Det var især vores ERP-system ASPECT4, der krævede flere resurser og et nyt operativsystem,” fortæller it-ansvarlig Mikkel Sander Nielsen. 
I samråd med Peter Diget og Jakob Friis-Nielsen fra OneHouse valgte Jens Schultz A/S at investere i to nye Dell servere med Windows 2008 R2 Datacenter licenser samt en Dell SAN løsning.

En billig fornøjelse
”Det er en billig fornøjelse at opgradere til Windows Server 2008 R2, når man slipper for at købe licens. Vi kunne installere lige så mange Windows servere på ESX serverne, som vi ønskede,” siger Mikkel Sander Nielsen.
Peter Diget forberedte derefter installationen af de to nye servere, og en weekend i maj overførte Mikkel og Peter data fra de tre gamle servere til de to nye.

Jens Schultz A/S anskaffede sig også Dell Equallogic SAN.
“Det gav mere plads og muligheder for failover, så serverne kan tage over fra hinanden,” forklarer Peter Diget. Virksomhedens Citrix-servere blev samtidig opgraderet til den nyeste version af XenApp, 6.5.

Mere luft i systemet
”Den nye platform bevirker, at vi har kunnet reducere antallet af Citrix servere fra seks til tre. Det betyder, at der er kommet mere luft, og at systemet er blevet mere overskueligt og enklere at vedligeholde,” siger Mikkel Sander Nielsen.

Hele installationen gik fint, bortset fra at en controller brændte af, fordi der blev for varmt i serverrummet. ”Det var heldigvis en redundant controller, og Dell gav en utroligt god service,” fortæller han. ”Da vi meldte fejlen om morgenen, gik der kun ganske få timer, inden UPS stod der med en ny controller.”

Efter installationen var der naturligvis en masse tilretninger. 98% af virksomhedens 80 brugere anvender tynde klienter, som det var en udfordring at få koblet op mod Citrix-serveren, fordi de rummede gamle versioner af software. Men efter at softwaren blev opgraderet til den nyeste version, var der ingen problemer.

Bedre udnyttelse af resurserne
Mikkel Sander Nielsen er godt tilfreds med den nye it-installation.
”Windows Server 2008 R2 giver en bedre udnyttelse af systemresurserne både omkring processor og RAM,” siger han. Han roser også samarbejdet med OneHouse:
”Når der har været nogle udfordringer, har Peter og jeg stukket hovederne sammen, og så har vi løst det.”

SMS Passcode - den sikreste adgangskontrol til dit netværk

13.11.2012OneHouse

Sponseret

Windows Server 2012 Essentials - få cloud-funktioner i dit datacenter

07.11.2012OneHouse

Sponseret

Ruckus Wireless leverer masser af båndbredde lynhurtigt

02.11.2012OneHouse

Sponseret

Fujitsu Lifebook E752 - håndværker pc med RS-232 port (seriel kommunikationsport)

31.10.2012OneHouse

Sponseret

Kundecase: Jens Schultz A/S bruger Dell servere

23.10.2012OneHouse

Sponseret

01.10.2012OneHouse

Sponseret

Small Business Server gør arbejdsdagen effektiv hos Svendborg Bugser